Connect with us

Τρένο

Ποια είναι τα υβριδικά τρένα με μπαταρία που λύνουν το πρόβλημα της ηλεκτροκίνησης

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Coradia Alstom

Τρένα που έχουν αυτονομία 80χλμ και φιλοδοξούν να φτάσουν τα 120χλμ, που μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες μέχρι και 160χλμ/ώρα, τρένα που μηδενίζουν την έκλυση ρύπων, είναι αθόρυβα, μοντέρνα και υπόσχονται ένα καλύτερο αύριο στις σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές. Αυτά είναι τα τρένα Coradia Continental, που εισάγουν την τεχνολογία της λειτουργίας με μπαταρία στα ηλεκτροκίνητα τρένα.

Για τα τρένα αυτα μίλησε ο Ηλίας Παπαδήμας, Διευθυντής Πωλήσεων και Εταιρικής Ανάπτυξης της Alstom, στον δημοσιογράφο Νίκο Καραγιάννη και το ypodomes.com. Ο κ.Παπαδήμας μίλησε και για την δυνατότητα λειτουργίας των Coradia Continental στο ελληνικό δίκτυο που σημειωτέον είναι εξηλεκτρισμένο μόνο στο τμήμα Αίγιο-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη και θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα απουσίας ηλεκτροκίνησης σε περιφερειακά τμήματα του δικτύου.

Μίλησε και για την πληρότητα με την οποία η Alstom προσεγγίζει το μέλλον των περιβαλλοντικά φιλικών τρένων καθώς πλέον διαθέτει όλες τις πιθανές λύσεις: τρένα ηλεκτρικά, με συνδυσαμό ηλεκτρισμού-μπαταρίας και τρένα υδρογόνου που εκλύουν μόνο νερό και που λειτουργούν ήδη στη Δρέσδη της Γερμανίας. Παρακάτω σας παραθέτουμε την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Νίκος Καραγιάνννης: Έχετε εισαγάγει μια ακόμη καινοτομία στη σιδηροδρομική βιομηχανία, η οποία είναι η ηλεκτροκίνητη αμαξοστοιχία. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με ένα ηλεκτρικό τρένο;

Ηλίας Παπαδήμας: Η Alstom είναι τώρα ο μόνος παίκτης που προσφέρει αποδεδειγμένες λύσεις σε όλους τους τύπους έλξης για περιφερειακά τρένα χωρίς εκπομπές ρύπων. Μία ηλεκτροκίνητη αμαξοστοιχία (BEMU) είναι μια ηλεκτρική αμαξοστοιχία, η οποία διαθέτει πρόσθετη μπαταρία έλξης στην οροφή για την παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας για λειτουργία σε μη ηλεκτροφόρα τμήματα. Η μπαταρία μπορεί είτε να φορτιστεί όταν το τρένο λειτουργεί ή όταν είναι σταματημένο σε σταθμό με δυνατότητα φόρτισης.

Εν ολίγοις, ένα ηλεκτροκίνητο τρένο με μπαταρία (BEMU) είναι κατάλληλο για τοπικά σιδηροδρομικά τμήματα που δεν διαθέτουν ηλεκτροκίνηση.

Νίκος Καραγιάννης: Τα Coradia Continental είναι τρένα υψηλών ταχυτήτων; Ποιο είναι το όριο της ταχύτητας τους;

Ηλίας Παπαδημας: Τα τρένα της Coradia Continental BEMU θα είναι παρόμοια με εκείνα που ήδη κυκλοφορούν στη Γερμανία, στη Δρέσδη στις γραμμές Riesa και Zwickau. Η κύρια διαφορά: θα έχουν επίσης μπαταρίες υψηλής απόδοσης στην οροφή τους. Θα έχουν μέγιστη ταχύτητα 160 km / h σε λειτουργία μπαταρίας.

Νίκος Καραγιάννης: Αυτά τα τρένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε γραμμές που δεν διαθέτουν ηλεκτροκίνηση και εάν ναι υπάρχει κάποιος περιορισμός της απόστασης που μπορούν να τρέξουν σε αυτές;

Ηλίας Παπαδήμας: Ένα BEMU μπορεί να λειτουργήσει σε κάθε είδους γραμμές. Ο μόνος περιορισμός είναι η μέγιστη απόσταση μεταξύ των σημείων φόρτισης σημεία. Το σημερινό τρένο BEMU έχει εγγυημένη απόσταση (αυτονομία) περίπου 80 χλμ. Με κάποιες πιθανές βελτιστοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη θα μπορούσε να αυξήσει την εμβέλεια αυτή σε έως και 120 χλμ.

Νίκος Καραγιάννης: Η αμαξοστοιχία μπαταριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περιφερειακές γραμμές; Υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να δούμε BEMU σε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων;

Ηλίας Παπαδήμας :Η καθιερωμένη σειρά Coradia της Alstom με όλα τα μοντέλα της – Stream, Continental ή Polyvalent – μπορεί να προσαρμοστεί αν χρειαστεί και σε έκδοση με μπαταρία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διεθνή αγορά με λύσεις χωρίς εκπομπές ρύπων.

Αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και διαχειρίσιμο για τους ανά τον κόσμο πελάτες μας από την εισαγωγή μιας εντελώς νέας γραμμής προϊόντων. Η γκάμα Coradia της Alstom επιτρέπει στους operators αλλά και στις αρχές μεταφορών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες στους επιβάτες των περιφερειακών τρένων, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν ότι είναι υποδειγματικές σε αξιοπιστία και τη σχέση κόστους-οφέλους.

Τώρα, η σειρά Coradia μπορεί να λειτουργήσει με όλα τα διαθέσιμα συστήματα για μεταφορές με μηδενικές εκπομπές ρύπων, τρένα ηλεκτρικά έως ηλεκτρικά με μπαταρία και τρένα υδρογόνου. Σχετικά με το τελευταίο, το Coradia iLint, που τροφοδοτείται με υδρογόνο προσφέρει απόδοση συγκρίσιμη με εκείνη ενός ντίζελ, και στην ατμόσφαιρα το μόνο που εκπέμπει είναι νερό! Στη Γερμανία είναι ήδη στην υπηρεσία των επιβατών για περισσότερο από ένα χρόνο.

Νίκος Καραγιάννης: Ποια είναι η στρατηγική της Alstom για τρένα με μηδενικές εκπομπές ρύπων;

Ηλίας Παπαδήμας: Η Alstom έχει μοναδική εμπειρία στο να βλέπει τις ανάγκες μεταφοράς από την άποψη του “συστήματος” και να σχεδιάζει βέλτιστες λύσεις για το περιβάλλον. Τα τρένα με καύσιμο το ντίζελ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από μία μόνο εναλλακτική τεχνολογία. Γνωρίζοντας ότι οι απαιτήσεις της αγοράς δεν είναι μοναδικές και πως η κάθε εφαρμογή έχει τη δική της απαίτηση, η Alstom προσφέρει λύσεις μειωμένης εκπομπής ρύπων (υβριδικών), αμαξοστοιχίες μπαταριών χωρίς εκπομπές ρύπων και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου τρένα.

Νίκος Καραγιάννης: Είναι το τρένο μπαταρίας κατάλληλο για την ελληνική αγορά; Και γιατί;

Ηλίας Παπαδήμας: Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλές παράμετροι, όπως υφιστάμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις, υποδομή και τοπογραφία, επίπεδο ηλεκτρισμού, πυκνότητα της κυκλοφορίας στη γραμμή, επίπεδο που απαιτείται τις επενδύσεις και το μέγεθος του στόλου. Σε γενικές γραμμές, οι λύσεις μπαταριών είναι πιο αποδοτικές από πλευράς κόστους για βραχυπρόθεσμα και μεσαίου μήκους μη ηλεκτροφόρα τμήματα, όπου εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολλά παραδείγματα. Οπότε η απάντηση στο ερώτημα σας είναι ναι, με δεδομένα τα χαρακτηριστικά που σας ανέφερα σχετικά με την αυτονομία και την ταχύτητα που μπορεί να προσφερει ένα Coradia Continental της Alstom.

image_pdfimage_print

Τρένο

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Ξεπαγώνουν» επιπλέον δρομολόγια και έρχονται νέες προσφορές από 1/6

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Νέο τραίνο ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., σε συνέχεια της σταδιακής επαναφοράς των δρομολογίων, μετά την χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, ανακοινώνει την επανακυκλοφορία επιπλέον αμαξοστοιχιών στο δίκτυό της.
Στο πλαίσιο της επαναφοράς των δρομολογίων της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. επιβραβεύει τους επιβάτες που επιλέγουν το τραίνο για τις μετακινήσεις τους με μοναδικές προσφορές  σε επιλεγμένα δρομολόγια.
Περισσότερες πληροφορίες στο:
http://www.trainose.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82-%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%82-2020/
Από τη Δευτέρα 01.06.2020 επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες IC54 και IC55 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, αυξάνοντας των αριθμό των δρομολογίων σε 5 ζεύγη ανά κατεύθυνση.Επίσης, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 884 και 885 στο τμήμα Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα.

Επιπλέον, στο τμήμα του Προαστιακού Θεσσαλονίκης–Λάρισας θα κυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 1591-1592-1597-1598-1590-1593-1594-1599-2593-2594-2597-3590-2592-2595-2596-2599 και στο τμήμα Λάρισα –  Βόλος οι αμαξοστοιχίες 1571, 1573, 1575, 1577, 1579, 2571, 2575,  1572, 1574, 1576, 1578, 2570, 2572, 2576.

Στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο επανέρχονται οι αμαξοστοιχίες 1682, 1683 από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Σε πλήρη λειτουργία τίθενται και τα τουριστικά δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Διακοπτό – Καλάβρυτα, καθώς και το Τραινάκι του Πηλίου Άνω Λεχώνια – Μηλιές.

Τέλος, επανέρχονται όλα τα δρομολόγια στη λεωφορειακή γραμμή Κιάτο – Πάτρα, καθώς και τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας.
Εμείς στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό, που παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, συνεχίζει να μας δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του. Η πληρότητα των δρομολογίων, ακόμα και στο 50% των διαθέσιμων θέσεων, αποτελεί κινητήριο δύναμη για το έργο μας και δεσμευόμαστε να να μεριμνούμε προκειμένου όλοι οι επιβάτες μας να συνεχίσουν να απολαμβάνουν ένα ευχάριστο ταξίδι με ασφάλεια.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους επιβάτες μας ότι οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πληρούν όλες τις προϋποθέσεις προστασίας για την υγεία και την ασφάλειά τους, καθώς και για την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού μας.

Συγκεκριμένα:

– Το προσωπικό μας χρησιμοποιεί τον απαραίτητο εξοπλισμό,

– Υπάρχουν σημεία με αντισηπτικό σε κάθε βαγόνι όλων των αμαξοστοιχιών,

– Υπάρχει συνεχής εισροή φρέσκου αέρα σε όλες τις αμαξοστοιχίες,

– Γίνεται διαρκής αλλαγή φίλτρων αέρος σε όλες τις αμαξοστοιχίες,

– Γίνεται καθημερινή απολύμανση όλων των αμαξοστοιχιών,

– Υπάρχει έλεγχος για την αποφυγή συγχρωτισμού

– Όλα τα εισιτήρια μας εκδίδονται και ηλεκτρονικά, και

– Υπάρχει ειδική σήμανση εντός των συρμών, για την υπενθύμιση της αναγκαιότητας τήρησης της απόστασης.

Το ταξίδι συνεχίζεται,
Μένουμε ασφαλείς.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

Τρένα υδρογόνου: Δεκαοκτώ μήνες επιτυχημένης δοκιμαστικής λειτουργίας του Coradia iLint

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Coradia Alstom

Μετά από 530 ημέρες και περισσότερα από 180.000 χιλιόμετρα δρομολογίων, η δοκιμαστική λειτουργία των πρώτων δύο τρένων υδρογόνου παγκοσμίως ολοκληρώθηκε επίσημα στα τέλη Φεβρουαρίου. Δύο πρωτότυπα του μοντέλου της Alstom Coradia iLint εκτελούν επιβατικά δρομολόγια από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Από το 2022, 14 τρένα της σειράς Coradia iLint θα αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες ντιζελοκίνητους συρμούς. Η LNVG ήταν η πρώτη εταιρεία που πίστεψε στο υδρογόνο, επενδύοντας σε αυτό με την παραγγελία 14 συρμών Coradia iLint, με 30 έτη συντήρησης και παροχής ισχύος. Το έργο αυτό αναδεικνύει τη σημασία των πράσινων μεταφορών για το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας. Ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές σιδηροδρομικών οχημάτων στην Ευρώπη, η Alstom θα αναλάβει την παραγωγή των συρμών με κυψέλες υδρογόνου για λογαριασμό της LNVG και θα είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των οχημάτων στις εγκαταστάσεις της στο Salzgitter. Η εταιρεία αερίων και μηχανολογικών εφαρμογών Linde θα κατασκευάσει και θα διαχειρίζεται έναν σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου για τα τρένα της σειράς, κοντά στον σταθμό του Bremervoerde.

«Τα δύο πρωτότυπα των Coradia iLint απέδειξαν το τελευταίο ενάμιση έτος ότι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στα καθημερινά επιβατικά δρομολόγια. Το γεγονός αυτό μας καθιστά ισχυρή κινητήρια δύναμη στον δρόμο προς τις βιώσιμες σιδηροδρομικές μεταφορές χωρίς εκπομπές ρυπών» σχολιάζει ο Jörg Nikutta, διευθύνων σύμβουλος για τη Γερμανία και την Αυστρία εκ μέρους της Alstom Transport Deutschland GmbH. «Επιπλέον, έχουμε αποκομίσει πολύτιμα στοιχεία από τη δοκιμαστική λειτουργία των συρμών με κυψέλες καυσίμου, τα οποία θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας πρόωσης» αναφέρει.

«Είμαστε η πρώτη σιδηροδρομική εταιρεία, η οποία έλαβε την άδεια να θέσει σε λειτουργία τα πρώτα δύο τρένα με κυψέλες καυσίμου στο δίκτυο Weser-Elbe και αισθανόμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Από την πρώτη στιγμή, οι επιβάτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα τρένα και τη νέα τεχνολογία πρόωσης που διαθέτουν. Εκτός από τα πολύ χαμηλά επίπεδα παραγωγής θορύβου, το τρένο υδρογόνου κατάφερε να σημειώσει επιτυχία χάρη στη λειτουργία του χωρίς εκπομπές ρυπών, ειδικά σε μια εποχή κλιματικής αλλαγής. Η λειτουργία του iLint αποτέλεσε ένα πολύ ξεχωριστό κίνητρο για τους οδηγούς των τρένων μας» υπογραμμίζει ο Andreas Wagner, επικεφαλής του τομέα SPNV κι εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser GmbH (evb).

Η Carmen Schwabl, διευθύνουσα σύμβουλος της LNVG, προσθέτει: «Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση των δοκιμαστικών δρομολογίων, εκπληρώθηκαν οι απαιτήσεις για τη συνεχή λειτουργία των συρμών υδρογόνου από το 2022. Με αυτόν τον τρόπο, η LNVG συμβάλλει στην εφαρμογή βιώσιμων, καινοτόμων και οικολογικών λύσεων στις μεταφορές, ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές».

«Σήμερα η Alstom γράφει ιστορία στον τομέα του υδρογόνου. Το έργο είναι μείζονος σημασίας για τη βιομηχανική πολιτική που υπερβαίνει τα όρια της Γερμανίας. Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας το πρώτο ανταγωνιστικό προϊόν στις μεταφορές με υδρογόνο σε βιομηχανικό επίπεδο» λέει ο υπουργός Οικονομικών και Μεταφορών της Κάτω Σαξονίας, Δρ. Bernd Althusmann.

«Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών στηρίζει με μεγάλη χαρά τον φάρο των σύγχρονων μεταφορών: το τρένο υδρογόνου στο Bremervörde. Το έργο αυτό αποτελεί τη ναυαρχίδα των μεταφορών του μέλλοντος» επισημαίνει ο Enak Ferlemann, κοινοβουλευτικος υφυπουργός του ομοσπονδιακού υπουργείου Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών. «Το υδρογόνο είναι μια πραγματικά αποτελεσματική εναλλακτική του ντίζελ με χαμηλές εκπομπές. Ιδιαίτερα στις δευτερεύουσες γραμμές, όπου οι εναέριες γραμμές επαφής είναι οικονομικά ασύμφορες ή δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, τα συγκεκριμένα τρένα μπορούν να ταξιδέψουν με τρόπο καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον. Ελπίζουμε να δούμε περισσότερες τέτοιες εφαρμογές» δηλώνει.

Coradia iLint

Το Coradia iLint είναι το πρώτο επιβατικό τρένο παγκοσμίως το οποίο τροφοδοτείται από μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου, που παράγει ηλεκτρική ενέργεια με σκοπό την πρόωση. Πλήρως απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων, το τρένο αυτό είναι αθόρυβο κι αποβάλλει μόνο υδρατμούς και νερό συμπύκνωσης. Ο συρμός διαθέτει ποικίλες καινοτομίες: μετατροπή καθαρής ενέργειας, ευέλικτη αποθήκευση ενέργειας σε συσσωρευτές κι έξυπνη διαχείριση κινητήριας ισχύος και διαθέσιμης ενέργειας. Ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε γραμμές χωρίς ηλεκτροκίνηση, το Coradia iLint καθιστά εφικτές τις βιώσιμες σιδηροδρομικές λειτουργες.

Alstom

Ανοίγοντας τον δρόμο για πιο πράσινες και έξυπνες μεταφορές παγκοσμίως, η Alstom αναπτύσσει και διαθέτει στην αγορά ολοκληρωμένα συστήματα που θέτουν τα βιώσιμα θεμέλια για το μέλλον των μεταφορών. Προσφέρει ένα πλήρες φάσμα εξοπλισμού και υπηρεσιών, από τρένα υψηλής ταχύτητας, μετρό, τραμ και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μέχρι ολοκληρωμένα συστήματα, εξατομικευμένες υπηρεσίες, καθώς και λύσεις υποδομών, σηματοδότησης και ψηφιακής μετακίνησης. Κατά το οικονομικό έτος 2019/20, η Alstom κατέγραψε πωλήσεις ύψους 8,2 δισ. ευρώ και παραγγελίες ύψους 9,9 δισ. ευρώ. Με έδρα στη Γαλλία, η Alstom έχει παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες κι απασχολεί 38.900 εργαζόμενους.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επανέναρξη δρομολογίων από 18/5 στον άξονα Αθήνα–Θεσσαλονίκη–Αθήνα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Νέο τραίνο ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών στις μετακινήσεις και έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των επιβατών, ανακοινώνει την επανέναρξη λειτουργίας των δρομολογίων της στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, από την Δευτέρα 18.05.2020.

Ειδικότερα, από την Δευτέρα 18.05.2020 θα κυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες IC 50, IC 52, IC56 και IC 58, από την Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη, καθώς και οι αμαξοστοιχίες IC 51, IC 53, IC 57 και IC 59, από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα.

Oι επιβάτες μας, οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ταξίδι με επιστροφή εντός της ίδιας ημέρας, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τα πρώτα πρωινά, express δρομολόγια IC 50 & 51, από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, να μεταβούν γρήγορα και με ασφάλεια στο κέντρο της πόλης και να επιστρέψουν με τις απογευματινές αμαξοστοιχίες IC 58 & 59, αντίστοιχα.

Επίσης, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 81, 83, 84 και 86 στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Φλώρινα και αντίστροφα, καθώς και τα τοπικά δρομολόγια στη γραμμή Λάρισα – Βόλος – Λάρισα.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους επιβάτες μας ότι οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πληρούν όλες τις προϋποθέσεις προστασίας για την υγεία και την ασφάλειά τους, καθώς και για την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού μας.

Συγκεκριμένα:

– Το προσωπικό μας χρησιμοποιεί τον απαραίτητο εξοπλισμό.

– Υπάρχουν σημεία με αντισηπτικό σε κάθε βαγόνι όλων των αμαξοστοιχιών.

– Υπάρχει συνεχής εισροή φρέσκου αέρα σε όλες τις αμαξοστοιχίες.

– Γίνεται διαρκής αλλαγή φίλτρων αέρος σε όλες τις αμαξοστοιχίες.

– Γίνεται καθημερινή απολύμανση όλων των αμαξοστοιχιών.

– Υπάρχει έλεγχος στις επιβιβάσεις.

Όλα τα εισιτήρια μας εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Το ταξίδι συνεχίζεται.
Μένουμε ασφαλείς.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα