Τη νέα στρατηγική της ΕΤΑΔ στην αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου, καθώς και την πορεία μετασχηματισμού της περιέγραψε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, κυρία Ηρώ Χατζηγεωργίου στο 3ο Συνέδριο Real Estate που διοργάνωσαν το Capital.gr και το Forbes Greece, με θέμα «Το Όραμα για τα Ακίνητα του Μέλλοντος και οι Τάσεις της Αγοράς».
Η κυρία Χατζηγεωργίου επισήμανε ότι «από την πρώτη κιόλας στιγμή θέσαμε ως στόχο τον ριζικό μετασχηματισμό της ΕΤΑΔ, επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο της ως στρατηγικού αναπτυξιακού φορέα. Εργαζόμαστε για την αναμόρφωση της ΕΤΑΔ σε μια σύγχρονη εταιρεία real estate, που θα δημιουργήσει τελικά μεγαλύτερη υπεραξία προς το δημόσιο συμφέρον». Στο πλαίσιο αυτό, αλλάζουν η λειτουργία και οι διαδικασίες της εταιρείας, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να χτίσει μια νέα σχέση με το επενδυτικό κοινό.
Στη νέα στρατηγική προσέγγιση κάθε ακίνητο εξετάζεται στην δική του ξεχωριστή βάση ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά, τη χρήση, τον τελικό χρήστη, και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές που έχει. Ζητούμενο για την εταιρεία είναι η προσέλκυση σοβαρών επενδυτών με μακροχρόνιο ορίζοντα, η αποδοτικότερη εκμετάλλευση του χαρτοφυλακίου ακινήτων και η στήριξη της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.
Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα της ΕΤΑΔ, για το Κυβερνείο Θεσσαλονίκης, το Παλατάκι προχωρά το έργο ανάπλασής του με την τριμερή συνεργασία ΕΤΑΔ, Υπερταμείου και Βουλής των Ελλήνων. Έχει ολοκληρωθεί μια σειρά από τεχνικές προμελέτες αλλά και μελέτες διεύρυνσης χρήσεων, με στόχο τη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πρότασης διαχείρισης και ανάπτυξης του εμβληματικού ακινήτου. Σκοπός ήταν η εύρεση του βέλτιστου μοντέλου λειτουργίας, προκειμένου να αποτελέσει ένα βιώσιμο οικονομικά χώρο και να προσδιοριστεί το κόστος αποκατάστασης. Όπως δήλωσε η κυρία Χατζηγεωργίου θα προχωρήσει σύντομα η προκήρυξη του Δημόσιου Ανοικτού Διαγωνισμού που θα αναδείξει το σχήμα μελετητών που θα αναλάβουν την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών και των εγκρίσεων – αδειοδοτήσεων.
Για το Κλειστό Tae Kwon Do ανέφερε ότι περνά σε μακροχρόνια παραχώρηση προς την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο τη μετατροπή του σε σύγχρονο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο. Ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για την εκμίσθωση της Ακτής Βουλιαγμένης έχει ήδη προσελκύσει επτά σοβαρά επενδυτικά σχήματα στην πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. «Αυτό επιβεβαιώνει το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για ακίνητα υψηλής προβολής και προστιθέμενης αξίας», σημείωσε η επικεφαλής της ΕΤΑΔ.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV