Κατερίνα
Παναγέα

Προχωρούν αρκετά μικρά οδικά έργα σε όλη την Ελλάδα μετά από πρόσφατες αποφάσεις των αρμοδίων φορέων.

Δείτε παρακάτω τα 14 νέα οδικά έργα που έχουν δρομολογηθεί από την αρχή του 2024:

 • “Πράσινο φως” δόθηκε για νέα οδικά έργα στα Γρεβενά. Η Περιφερειακή Αρχή θέτει σε φάση υλοποίησης άλλο ένα έργο για την Π.Ε. Γρεβενών, με την έγκριση συνολικής υλοποίησης για το έργο «Βελτίωση Οδικού Δικτύου Γρεβενά – Βασιλίτσας» από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Γρεβενών. Τις λεπτομέρειες για το έργο θα βρείτε εδώ.
 • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για νέο οδικό έργο στη Χίο. Συγκεκριμένα, σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Κεντρικού Τμήματος Νήσου Χίου 2023-2024» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Χίου. Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ.
 • “Στα σκαριά” νέο οδικό έργο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στη Φλώρινα. Συγκεκριμένα, την πρόθεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση οδικού δικτύου ΠΕ Φλώρινας (Ε.Ο Φλώρινα – Πρέσπες», π/υ: 1.200.000,00 ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Το “πράσινο φως” έλαβε νέο οδικό έργο στην Κοζάνη. Αναλυτικά, η σύμβαση του έργου με τίτλο “Βελτίωση συνδετήριας οδού ΑΕΒΑΛ και κόμβου ΑΕΒΑΛ” υπογράφτηκε ηλεκτρονικά, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, από τον Δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΟΔΟΜΠΕΤΟΝ ΑΤΕ» με έδρα την Καστοριά. Για λεπτομέρειες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο εδώ.
 • Δημοπρατείται νέο οδικό έργο στην Αρκαδία. Συγκεκριμένα, με ακόμη μία διακήρυξη έργου συνεχίζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας το έργο με τίτλο: «Ασφαλτόστρωση δρόμου από μάντρα Ιωάννη Τσίτσα προς οικία Ανάργυρου Ξυνού στην Κοινότητα Μεσορράχης» προϋπολογισμού 49.720,81€. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε εδώ.
 • Προχωρούν νέα οδικά έργα στην Κοζάνη. Εργασίες για την αναβάθμιση της ασφάλειας του αστικού και υπεραστικού οδικού δικτύου του Δήμου Κοζάνης, περιλαμβάνει η σύμβαση του έργου, που υπεγράφη από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο Ιωάννη Σιαμίδη, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Με νέα χάραξη προχωρά οδικό έργο στην Εύβοια, μετά την ανανέωση – τροποποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου: ‘’Οδός Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα’’ στο Ν. Ευβοίας, η οποία αφορά στη νέα χάραξη της οδού. Φορέας του έργου είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Για λεπτομέρειες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο εδώ.
 • Ξεκινά νέο οδικό έργο 11,8 εκατ. ευρώ στο Ρέθυμνο. Τη σύμβαση για το οδικό έργο που αφορά στο τμήμα Ρέθυμνο-Φράγμα Ποταμών Προϋπολογισμού 11.800.000 ευρώ υπέγραψε στις 15 Ιανουαρίου 2024 ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Π.Ε. Ρεθύμνου. Πρόκειται για τον Αμαριώτικο δρόμο που αποτελεί εμβληματικό και μεγάλο έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Δημοπρατούνται νέα οδικά έργα στην Καστοριά. Αναλυτικά, σε δημοπράτηση βγήκε και επίσημα το έργο «Υποδομές για την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Καστοριάς – Δήμος Καστοριάς – Β’ Φάση» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Καστοριάς. Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Καστοριάς. Τις λεπτομέρειες του έργου θα βρείτε εδώ.
 • Προχωρά νέο οδικό έργο στην Κοζάνη. Συγκεκριμένα, δόθηκε έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το έργο «Παράκαμψη Επαρχιακής Οδού Προσήλιου – Τρανόβαλτου στη θέση του λιγνιτωρυχείου ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ της ΜΕ.ΤΕ.Α.Ε. στην Π.Ε. Κοζάνης» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προτάθηκαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης και των γνωμοδοτήσεων των Φορέων και Υπηρεσιών. Φορέας του έργου είναι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Τις λεπτομέρειες για το έργο θα βρείτε εδώ.
 • Υπεγράφη η σύμβαση για νέο μεγάλο οδικό έργο στο Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Οδικός Άξονας Ρέθυμνο-Απόστολοι-Μάνδρες, τμήμα Ρέθυμνο-Φράγμα Ποταμών” 1ο υποέργο της πράξης “Οδικός Άξονας Ρέθυμνο-Απόστολοι-Μάνδρες, τμήμα Ρέθυμνο-Φράγμα Ποταμών”». Ανάδοχος του έργου είναι η ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΤΕΒΕ ΙΝΤΕΡΚΑΤ και η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2024. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Κρήτης. Για λεπτομέρειες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο εδώ.
 • Δρομολογείται νέο οδικό έργο στη Ροδόπη. Πρόκειται για το έργο «Αρχαιολογικός χώρος βρύση Μουσά στη Χ.Θ. 13+960 έως όρια Ν. Έβρου στη Χ.Θ. 14+658». Ανάδοχος του έργου είναι η ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ με δτ ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε.Θ. και η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ.
 • Ξεκινά νέο οδικό έργο στην Κρήτη, αφού υπεγράφη, στις 30 Ιανουαρίου 2024, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση δημοτικού δρόμου Κίσσαμος – Πολυρρήνια» από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Τις λεπτομέρειες του έργου θα βρείτε εδώ.
 • Ξεκινά μελέτη για νέο οδικό έργο στο Ηράκλειο. Τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης για την υλοποίηση ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου στην ενδοχώρα που αφορά την «Ολοκλήρωση μελετών δρόμου κόμβος Απομαρμά- Καμάρες όρια Π.Ε. Ηρακλείου» με προϋπολογισμό 3,28 εκ. περίπου ευρώ, υπέγραψε την 1η Φεβρουαρίου 2024 ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

 • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
 • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
 • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV