fbpx
Connect with us

Προαστιακός Αθήνας

Προαστιακός Αθήνας: Πρόοδος επεκτάσεν και έργων

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Προαστιακός Αθήνας λειτουργεί εδώ και 4,5 χρόνια. Το δίκτυο του περιλαμβάνει 2 διαδρομές. α)προς Αεροδρόμιο και β)προς Κιάτο.
Αν και δεν λείπουν τα προβλήματα ο Προαστιακός συνεχίζει να προσθέτει κόσμο στα δρομολόγια του. Φυσικά παραμένει μια ζημιογόνα επιχείρηση αλλά οι υπεύθυνη πιστεύουν ότι στην τελική του μορφή θα είναι μια επιχείρηση που θα μεταφέρει 250.000 επιβάτες ημερησίως. Σήμερα τα προβλήματα δεν λείπουν από τις συχνές διακοπές δρομολογίων λόγω έργων και οι κακές πολλές φορές συνθήκες λειτουργίας (όρθιοι επιβάτες, πολύ αραιά δρομολόγια). Θα πρέπει να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτούς που ζητούν αίθουσα αναμονής στους σταθμούς του Προαστιακού στην Αττική Οδό καθώς η πολύωρη αναμονή, ο θόρυβος και οι κλιματικές συνθήκες κυρίως τον χειμώνα το κάνουν αναγκαίο.

Ο Προαστιακός σίγουρα θα έχει ένα λαμπρό μέλλον καθώς οι επεκτάσεις και οι γραμμές που είτε είναι υπό κατασκευή είτε υπό μελέτη θα βρεθούν σε περιοχές με πολύ κόσμο που θα διευκολυνθεί.

Ο Προαστιακός φυσικά πρέπει να λύσει κάποια βασικά ζητήματα όπως αυτό των αραιών δρομολογίων τουλάχιστον στο αστικό τμήμα (Μαγουλά- Κορωπί και φυσικά ο βασικός κορμός από Πειραιά μέχρι ΣΚΑ. Θεωρώ πως τουλάχιστον τις ώρες αιχμής πρέπει να υπάρχει δρομολόγιο ανά δέκα λεπτά προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους επιβάτες. Αν σήμερα κάποιος επιβάτης χάσει το δρομολόγιο του πολλές φορές χρειάζεται να περιμένει έως και 40 λεπτά για το επόμενο τρένο.

ΕΡΓΑ -ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ
Ο Προαστιακός σήμερα είναι ουσιαστικά υπό κατασκευή. Το επόμενο διάστημα θα παραδοθεί ο σταθμός Μεταμόρφωση ενώ σε φάση κατασκευής θα μπει και ο σταθμός Ταύρος. Τα τελευταία χρόνια υπό κατασκευή είναι και ο ΣΚΑ ο οποίος θα είναι ο κεντρικός σταθμός διακλάδωσης προς όλες τις κατευθύνσεις των γραμμών του.

Επίσης οι γραμμές από 2 γίνονται 4 από την Αθήνα έως τον ΣΚΑ, ένα έργο που σταδιακά θα παραδοθεί μέχρι τα τέλη του 2011 αρχές του 2012.
Υπό κατασκευή βρίσκεται η μετατροπή της γραμμής προς τη Χαλκίδα που θα ενταχθεί στο δίκτυο του Προαστιακού στις αρχές του 2010. Εντός του 2010 αναμένεται και η λειτουργία της επέκτασης από το Κιάτο στο Ξυλόκαστρο. Επίσης στο δίκτυο του Προαστιακού πρόκειται να προστεθεί και η γραμμή του ΟΣΕ με τελικό προορισμό την Θήβα. Αυτές οι επεκτάσεις όταν λειτουργήσουν θα προσθέσουν μερικές χιλιάδες επιβάτες καθημερινά στα δρομολόγια του Προαστιακού.

ΜΕΛΕΤΕΣ
Υπό μελέτη βρίσκεται αυτή την εποχή και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο η επέκταση προς Λαύριο ή οποία κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική αφού για πρώτη φορά μέσο σταθερής τροχιάς θα φτάσει στα Μεσόγεια. Αυτή η επέκταση πρόκειται να κατασκευαστεί με τη μέθοδο του ΣΔΙΤ με χρονικό ορίζοντα το 2014. Με ανάλογη μάλλον μέθοδο αλλά σε πιο μελλοντικό χρόνο θα γίνει και η επέκταση προς Ραφήνα (ίσως στα τέλη της επόμενης δεκαετίας).
Αιτήματα υπάρχουν ήδη και από άλλες κοντινές στην Αθήνα πόλεις όπως η Λειβαδιά και το Λουτράκι.

image_pdfimage_print

Προαστιακός Αθήνας

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Στην Κινέτα θα τερματίζει μέχρι νεοτέρας ο Προαστιακός

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συρμός του Προαστιακού Αθηνών

Λόγω του προβλήματος υποδομής στην Κινέτα, όλες οι αμαξοστοιχίες προς Κιάτο και Πειραια θα τερματίζουν και θα εκκινούν στο Σταθμό της Κινέτας, εναλλάξ στις γραμμές 501 & 502.

Οι λοιποί σταθμοί του δικτύου του Προαστιακού Πειραιάς – Κιάτο, εκτός Ζευγολατιού και πέραν της Κινέτας θα εξυπηρετούνται – μέχρι νεωτέρας –  με λεωφορεία ως εξής:
Κινέτα – Άγιοι Θεόδωροι – Κινέτα κυκλική δρομολόγηση

Κινέτα – Κιάτο, με ενδιάμεση στάση ΝΣ Κορίνθου

Κινέτα – Πάτρα – Κινέτα, από τα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων που υπό κανονικές συνθήκες εξυπηρετούν την διαδρομή Κιάτο – Πάτρα
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τις παραπάνω αλλαγές, οι οποίες θα ισχύουν μέχρι την αποκαταστάση του προβλήματος στην υποδομή.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Προαστιακός Αθήνας

Προαστιακός: Αλλαγές δρομολογίων προς Αεροδρόμιο στις 10/11 και 12/11

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συρμός του Προαστιακού Αθηνών

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της ΛαΪκής Δημοκρατίας της Κίνας, και κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ/Διεύθυνση Αστυνόμευσης του Αερολιμένα Αθηνών, υποχρεούται σε τροποποίηση των δρομολογίων της, στον Προαστιακό Αθηνών -τμήμα Αεροδρομίου- ως ακολούθως:

Την Κυριακή, 10/11, μεταξύ των ωρών 19:30 & 20:00

Η αμαξοστοιχία 1230 (Πειραιάς – Αεροδρόμιο) τερματίζει στο Κορωπί.

Η αμαξοστοιχία 2259 (Αεροδρόμιο – Λιόσια) ξεκινά από το Κορωπί.

Την Τρίτη, 12/11, μεταξύ των ωρών 11:45 & 12:15

Οι αμαξοστοιχίες 1214 (Πειραιάς – Αεροδρόμιο) & 2222 (Λιόσια -Αεροδρόμιο) τερματίζουν στο Κορωπί.

Οι αμαξοστοιχίες 1215 (Αεροδρόμιο – Πειραιάς) & 2227 (Αεροδρόμιο – Λιόσια) ξεκινούν από Κορωπί.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ευχαριστεί το επιβατικό κοινό για την κατανόηση.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Προαστιακός Αθήνας

Προαστιακός: Αφετηρία λόγω έργων ο σταθμός Αγίων Αναργύρων στο δρομολόγιο για Χαλκίδα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συρμός του Προαστιακού Αθηνών

Την πρώτη αρνητική επίδραση μας φέρνει το έργο της σιδηροδρομικής σήραγγας Σεπολίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από 1η Νοεμβρίου 2019 και μέχρι νεωτέρας, τα δρομολόγια από και προς Χαλκίδα θα τερματίζουν και θα εκκινούν στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων.

Όπως σημειώνεται μάλιστα «η αλλαγή αυτή υπαγορεύεται από την έναρξη των εργασιών υπογειοποίησης στo τμήμα ΣΣ Λαρίσης-Αγ. Ανάργυροι, από τον διαχειριστή της υποδομής ΟΣΕ».

Αυτό σημαίνει ότι ο Σιδηροδρομικός σταθμός της Αθήνας δεν θα είναι εφεξής η αφετηρία για το συγκεκριμένο δρομολόγιο και οι επιβάτες με αφετηρία το σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας, θα χρησιμοποιούν τον Προαστιακό Αθηνών/δρομολόγια Κιάτου για την μετάβασή τους στον ΣΣ Αγίων Αναργύρων και θα μετεπιβιβάζονται σε συρμούς με προορισμό την Χαλκίδα.

Αντίστοιχα, οι επιβάτες από Χαλκίδα με τελικό προορισμό τον ΣΣ Λαρίσης, θα επιβιβάζονται στον Προαστιακό Αθηνών/δρομολόγια Αεροδρομίου στον ΣΣ Αγίων Αναργύρων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα