Connect with us

Υπεραστικός Σιδηρόδρομος

Προαστιακός Αθήνας: ατελείωτα έργα κα αραιά δρομολόγια ο κακός συνδυασμός για την επιβίωση του μέσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας είναι και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος της Αθήνας. Είναι ένα από τα ισχυρότερα μέσα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Στην πρωτεύουσα όμως έχει ένα εντελώς περιφερειακό ρόλο, ουσιαστικά δεν μπερδεύεται με την κίνηση της πόλης.

Οι επιβάτες που το χρησιμοποιούν είναι μόλις το 2% των επιβατών που χρησιμοποιεί τις 3 γραμμές του Μετρό και αν το συγκρίνουμε με την γενικότερα επιβατική κίνηση στην Αθήνα το ποσοστό δεν φτάνει ούτε στο 1%.

Και όμως, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος της Αθήνας έχει σταθμό στο κέντρο της Αθήνας, στο Λιμάνι του Πειραιά, στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έχει σταθμούς στην Αττική Οδό. Παρόλο που το δίκτυο του κανείς δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει μικρό καθώς εκτείνεται σε περισσότερα από 100 χιλιόμετρα δικτύου.

Πολλοί είναι οι λόγοι που έχει καταφέρει να σηκώσει κεφάλι ένα μέσο που έχει στοιχίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει και επ` ουδενί δεν έχει καταφέρει να αποσβέσει έστω τμήμα της επένδυσης του.

ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΤΥΟ- ΛΙΓΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Εξ` ορισμού ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος δεν έχει την συχνότητα του Μετρό. Συνήθως στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης η συχνότητα κυμαίνεται από 10 έως 20 λεπτά καλύπτοντας μεγάλο μέρος της ημερήσιας κίνησης.

Στην Αθήνα ενώ υπάρχει ικανοποιητικό δίκτυο σε μήκος δεν υπάρχει η συχνότητα που θα επιτρέψει στο μέσο να προσθέσει δρομολόγια και επιβάτες. Προς το παρόν το πιο «ανταγωνιστικό» δρομολόγιο είναι το Αεροδρόμιο- Μαγούλα το οποίο έχει συχνότητα ανά 30 λεπτά. Το δρομολόγιο προς /από Κιάτο είναι ανά ώρα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα δρομολόγια προς Χαλκίδα και Θήβα που θα ενταχθούν στο δίκτυο του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Το «φάρμακο» για αυτή την κακή διαχείριση του δικτύου είναι η οριοθέτηση του αστικού δικτύου από το υπόλοιπο που εκτείνεται εκτός των πυλών της Αθήνας. Εκεί με θα μπορεί να καταλήγει το τρένο με πιο συχνή ανταπόκριση και ανά ώρα να μπορεί να φτάνει στον προορισμό.

Ανά 15 λεπτά δηλαδή θα μπορούσε να είναι το δρομολόγιο Πειραιάς- Αθήνα- Μαγούλα και από εκεί να ξεκινά τρένο που να καταλήγει στο Κιάτο με την σημερινή συχνότητα ή ακόμα καλύτερα με συχνότητα ανά 30 λεπτά.

ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΕΡΓΑ
Τα έργα εκσυγχρονισμού της βασικής γραμμής στην Αθήνα, από το Λιμάνι του Πειραιά έως και το Σ.Κ.Α (το Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών) έχουν ξεκινήσει τμηματικά από το 2001 και 10 χρόνια μετά είναι ακόμα ημιτελή ενώ λείπουν σταθμοί που θα μπορούσαν να προσελκύσουν δεκάδες χιλιάδες επιβατών καθημερινά.

Είναι παράδοξο να κατασκευάζονται σταθμοί περιφερειακοί με πολύ μικρή ανταπόκριση και σταθμοί που βρίσκονται στο πυκνοκατοικημένο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας και ειδικά στα Δυτικά Προάστια να είναι ακόμα είτε υπό κατασκευή είτε χωρίς καθόλου σταθμό.

Επίσης τα έργα ηλεκτροκίνησης δεν έχουν φτάσει ακόμα ούτε στο σταθμό της Αθήνας αφήνοντας το δίκτυο να λειτουργεί με τα rail bus που έχουν μικρή χωρητικότητα και δεν λειτουργούν όπως τα desiro που έχουν ηλεκτροκίνηση, μεγάλη χωρητικότητα, μεγαλύτερες ταχύτητες. Προς το παρόν έχει ανακοινωθεί πως η ηλεκτροκίνηση έχει φτάσει στις 3 Γέφυρες..

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ- ΑΙΩΝΙΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ
Ο κεντρικός σταθμός της Αθήνας είναι ένα αιώνιο εργοτάξιο. Βρίσκεται οριοθετημένο σε μία περιοχή που θα μπορούσε να αναπτυχθεί λόγω του σταθμού. Ο σταθμός υποτίθεται ότι θα αποκτήσει κάποια στιγμή 12 αποβάθρες, ότι θα γίνει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων αλλά προς το παρόν είναι τριτοκοσμικός, βρώμικος και με έργα σε συνεχή βάση εδώ και χρόνια.

Ακόμα όμως και όλα τα παραπάνω προβλήματα να λυθούν (που είναι ήδη αρκετά) ο Προαστιακός θα έπρεπε να σχεδιάζει την «απόβαση του» και σε άλλα σημεία περιμετρικά της Αθήνας. Οι επεκτάσεις προς Λαύριο και Ραφήνα είναι και πάλι στο Ρυθμιστικό της Αθήνας για το 2021 αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με αυτό το μέσο.

Πηγή: ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα