Connect with us

Εταιρικά Nέα

Πέτρος Τζαννετάκης: Ο Όμιλος Motor Oil πρωταγωνιστεί στην ενεργειακή μετάβαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Motor oil logo Πηγή: Motor oil
Πηγή: Motor oil

Στη Γενική Συνέλευση Μετόχων του Ομίλου Motor Oil τοποθετήθηκε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Πέτρος Τζαννετάκης.

Η τοποθέτηση του είχε ως εξής:

Μετά από μισό αιώνα ύπαρξης, η Μotor Oil συνεχίζει να είναι η ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της ενέργειας της χώρας μας. Αυτή η διαδρομή στηρίχθηκε διαχρονικά στην αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου.  Με γνώμονα πάντα να κινούμε και να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία με έργα αξίας και επενδύσεις μακρόπνοες.  Με την ίδια φροντίδα δίνουμε προτεραιότητα στον άνθρωπο και την κοινωνία, απασχολώντας χιλιάδες εργαζόμενους.

Συμπληρώνοντας 50 χρόνια λειτουργίας, το επενδυτικό και αναπτυξιακό πλάνο του Ομίλου ξεπερνά το 1 δις. Ευρώ.  Στο πλαίσιο αυτό, η Μοtor Oil προωθεί έργα τα οποία στόχο έχουν την επαύξηση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, τη μείωση το ενεργειακού κόστους, καθώς και την προοδευτική μείωση των εκπομπών.

Η στρατηγική του Ομίλου προσαρμόζεται στις αλλαγές: 2018-2025-2030

ΠΥΛΩΝΑΣ Ι Εντός του έτους ολοκληρώνεται η επένδυση στο Διυλιστήριο ύψους 310 εκατ. Ευρώ για την κατασκευή του Συγκροτήματος κατεργασίας Νάφθας η οποία θα συμβάλει στην αύξηση παραγωγής βενζινών, κηροζίνης και υδρογόνου.

Ταυτόχρονα, εφαρμόζονται έργα που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τόσο στο Διυλιστήριο, όσο και στις άλλες δραστηριότητες του Ομίλου. Η ενεργειακή αυτάρκεια συνεχίζει να παραμένει στις προτεραιότητές μας.

ΠΥΛΩΝΑΣ ΙΙ Σημαντική συνέχεια ανάπτυξης αποτελεί η επένδυση στην νέα κινητικότητα.  Σχεδιάζεται και υλοποιείται το πρατήριο του μέλλοντος, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει διαφοροποιημένα  προϊόντα, συμπιεσμένο φυσικό αέριο και αργότερα, διανομή υδρογόνου.  Στον ίδιο χώρο θα παρέχεται φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς και μια σειρά άλλων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων.  Σκοπός μας είναι η θυγατρική του Ομίλου NRG να καταστεί ο μεγαλύτερος και ταχύτερος «φορτιστής» ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, καλύπτοντας όλους τους  εθνικούς οδικούς άξονες.

ΠΥΛΩΝΑΣ ΙΙΙ. Με όραμα να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ιδρύθηκε  η MORE.  Λειτουργεί 280 MW αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων και αναπτύσει χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ με πρώτο στόχο τα 363 ΜW για το 2023.

Πρόσφατα, ο ‘Ομιλος προχώρησε σε συμφωνία με τον ‘Ομιλο Ελλάκτωρ  για την απόκτηση ποσοστού 29,87%. Μαζί με αυτά έχει σε λειτουργία άμεσα πάνω από 800 MW και περαιτέρω δυναμικότητα χαρτοφυλακίου 2,3 GW, προς κατασκευή και ανάπτυξη.

ΠΥΛΩΝΑΣ ΙV Μέσω της Θυγατρικής LPC, λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα και τεχνολογικά πιο προηγμένα εργοστάσια επαναδιύλισης λιπαντικών στην Ευρώπη.

 Το 2022 εξελίσσεται σε μια χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες. Οι διεθνείς συνθήκες και οι γεωπολιτικές εξελίξεις ανέτρεψαν τις σταθερές της παγκόσμιας οικονομίας.  Η εισβολή στην Ουκρανία ανέδειξε τη σημασία της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και τη βαρύτητα της εξασφάλισης διαφορετικών πηγών ενέργειας για το σύνολο της ‘Ενωσης. Ο Όμιλος Motor Oil αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την ανθεκτικότητά του, αλλά και τη δυνατότητα να βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις και να ανταποκρίνεται στις εθνικές ανάγκες.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα