Νίκος
Καραγιάννης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε, μέσω της Αρκαδίας 2020 ΤΑΠΤοΚ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014–2020 το έργο της ανάπλασης και ανάδειξης της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα και της βιώσιμης χρήσης του οικοσυστήματος, με προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

«Με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων ενίσχυσης της τοπικής και περιφερειακής μας οικονομίας και της αειφορίας του περιβάλλοντός μας εξασφαλίσαμε, με σκληρή δουλειά αυτό το σπουδαίο έργο για την περιοχή του Λάδωνα. Με τον τρόπο αυτό θα ενδυναμώσουμε μια περιοχή με έντονα προβλήματα ερημοποίησης, θα προστατέψουμε το περιβάλλον και θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητάς του» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε «μια ακόμα πολιτική μας πρωτοβουλία και σημαντική μας δέσμευση προς τους πολίτες γίνεται πράξη».

Το εν λόγω έργο αποσκοπεί στην βελτίωση της προσβασιμότητας, την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και την υποστήριξη του πράσινου τουρισμού και του οικοτουρισμού, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα με άμεσο αποτέλεσμα τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας του Δήμου Γορτυνίας.

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV