Με ομιλία γύρω από τα θέματα του τρένου και του παραλιακού μετώπου συμμετείχε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διεξάγεται στην Πάτρα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Για το θέμα του χάραξης και διέλευσης του τρένου είπε τα παρακάτω: “Εκτενώς έχει αναλυθεί το θέμα της διέλευσης του τρένου. Ζητούμε τα αυτονόητα, τέτοιου είδους έργα δεν μπορούν να υπακούουν σε κοντόθωρες επιλογές, πρέπει να βλέπουν μακριά. Εφόσον αποφασίσατε όχι περιμετρική χάραξη, η διέλευση από το Ρίο έως την έξοδο από την πόλη μας πρέπει να γίνει υπόγεια. Αυτή η επιλογή θα δημιουργήσει ένα μεγάλο γραμμικό πάρκο, ποδηλατόδρομου, περιπάτου, σοβαρή ανάπλαση της πόλης. Να παρθούν όλα τα μέτρα, να μην καταργηθεί το τοπικό τρένο, το αντίθετο να επεκταθεί μέχρι Κάτω Αχαΐα. Όσοι κλαψουρίζουν για την ανάπτυξη, πως δε θα φτάσει τώρα το τρένο στο Νέο Λιμάνι, ας βγουν έξω απ εδώ, να δουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις του εμπορικού λιμανιού, ας συμβουλευτούν τους υπευθύνους του ΟΛΠΑ, αν και πότε θα γίνουν και μετά τα ξαναλέμε”.
Για το παραλιακό μέτωπο: “Η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου, όπως είχατε δεσμευτεί και το Δημοτικό Συμβούλιο έκρινε θετικά, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Όχι με δική μας ευθύνη. Δίπλα από το χώρο του συνεδρίου υπάρχει το Νότιο Πάρκο, που δημιουργήσαμε με τις υπηρεσίες του Δήμου, μπορείτε να τον επισκεφτείτε, έτσι θα προχωρήσουμε και στον υπόλοιπο χώρο. Δεν θέλουμε να είμαστε ‘’κάθε τρεις και λίγο’’ στο αυτόφωρο γιατί μετατρέψαμε το βούρκο και τη βρωμιά σε χώρο αναψυχής, ούτε να πληρώνουμε πρόστιμα. Γνωρίζετε λεπτομερώς τι ζητούμε, κανένας παραλογισμός, όλα αυτά που ζητά ο πατραϊκός λαός είναι μέσα στην κοινή λογική, είναι αυτονόητα. Εκτιμάτε ότι υπάρχουν κτίσματα μη νόμιμα, γκρεμίστε τα, παραδώστε μας ένα χώρο να μπορούμε να κάνουμε ανάπλαση κοινοχρήστου χώρου να τον απολαύσει η πόλη μας. Δεν θέλουμε καυγάδες. Εάν όμως δε βρεθεί νομοθετική λύση, που μπορεί, εμείς θα προχωρήσουμε. Η ανάπλαση θα γίνει”.
Για τη λειτουργία του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου: “Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, αλλά και αυτό του Πηνειού, που σε συνεργασία με τους Δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου ζητούμε. Η διαχείριση πρέπει να γίνει από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα μελετά, θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης, για να εξασφαλίσει, χωρίς νέες επιβαρύνσεις νερό με επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους. Στη διοίκηση ενός τέτοιου φορέα μπορούν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Δήμων της περιοχής. Δεν συμφωνούμε την διαχείριση να την αναλάβει Ανώνυμη Εταιρία ή Διαδημοτική Επιχείρηση γιατί θα έχει σαν συνέπεια την λειτουργία να την πληρώσουν και αυτή οι δημότες που πλήρωσαν και πληρώνουν, έχουν στερέψει”.
ypodomes.com
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV