Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Πειραιάς: Παρουσίαση του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας «Blue Lab» για τη Γαλάζια Ανάπτυξη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Γαλάζια Ανάπτυξη Αειφορία

Η παρουσίαση του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», πραγματοποιήθηκε σήμερα στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Το «Blue Lab», το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, καθώς είναι το πρώτο Κέντρο στην Ελλάδα για την προώθηση και υποστήριξη της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη.

Έχει ως στόχο να βοηθήσει νέους, εν δυνάμει επιχειρηματίες, να υλοποιήσουν τις ιδέες τους σε καινοτόμους τομείς της θαλάσσιας οικονομίας, με την αξιοποίηση προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και να φέρει σε επαφή μαθητές και φοιτητές με τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες της Γαλάζιας Ανάπτυξης. Η δημιουργία και η λειτουργία του «Blue Lab» χρηματοδοτείται για 2 έτη από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Οι υπηρεσίες που παρέχει:

– Σεμινάρια τεχνολογίας 3D printing

– Σεμινάρια ψηφιακής Τεχνολογίας (αυτοματισμοί, εικονική πραγματικότητα κ.ά.)

– Διάθεση Τεχνολογικού Εξοπλισμού για εξοικειωμένους χρήστες

– Εκπαιδευτικές επισκέψεις (μαθητές, σπουδαστές)

– Υποστήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών (Διάγνωση επιχειρηματικών αναγκών, εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας, εξατομικευμένες υπηρεσίες Mentoring και Coaching).

Στο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», αναφέρθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «PLANET» κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν επίσης: η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών & Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης.

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του «Blue Lab» όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εξελιγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και στις αίθουσες όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια και παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες στους συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός σύμβουλος κ. Αντρέας Κάνταρος παρουσίασε τον τεχνολογικό εξοπλισμό 3D του Blue Lab, όπου οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη σάρωση και στη συνέχεια την τρισδιάστατη εκτύπωση διαφόρων αντικειμένων. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την επίδειξη του τεχνολογικού εξοπλισμού αυτοματισμών του Κέντρου από τον τεχνικό σύμβουλο κ. Χρήστο Σαργέντη. Ειδικότερα, είδαν πως, από έναν αισθητήρα υγρασίας, συλλέχτηκαν δεδομένα τα οποία αποτυπώθηκαν επί τόπου στην οθόνη του υπολογιστή.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου στην ομιλία της ανέφερε πως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αποκτά ένα Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο διαθέτει την αιχμή της τεχνολογίας για χρήση από νεοφυείς επιχειρήσεις, νέους, σχολεία και φοιτητές. Επιπλέον τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει τέτοιες δράσεις και στο μέλλον, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πάνω απ’ όλα επιθυμούμε την ανάπτυξη, η οποία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».

Η κα Αντωνάκου επεσήμανε ότι «αυτό το έργο ξεκίνησε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και ότι οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε». H Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, τόνισε επίσης ότι «στόχος μας είναι να το υποστηρίξουμε εκτός από τα 2 πρώτα χρόνια και τα επόμενα και με άλλα έργα, τα οποία θα έχουν διασύνδεση με το Κέντρο Καινοτομίας». Η κα Αντωνάκου υπογράμμισε πως η Αντιπεριφέρεια θα συνεχίζει να στηρίζει δράσεις που έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη στον Πειραιά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε, πως με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζει σήμερα ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab». Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως ο Δήμος Πειραιά είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που έχει εκπονήσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη Γαλάζια Οικονομία, λέγοντας πως γι΄ αυτή τη στρατηγική έχει βραβευθεί τα τελευταία χρόνια και έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε πως το «Blue Lab», είναι μια καινοτομία για τη χώρα, τουλάχιστον σε επίπεδο δημοσίου ή αυτοδιοίκησης και αυτό, όπως ανέφερε, είναι σημαντικό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε επίσης πως θα επισκέπτονται το «Blue Lab» μαθητές, φοιτητές, αλλά και επαγγελματίες οι οποίοι θα βρουν καινοτόμες λύσεις και υποστήριξη στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας. Τέλος, ο κ. Μώραλης τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που για 2 έτη έχει αναλάβει να υποστηρίζει το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» μια πολύ έμπειρη εταιρεία με κύρος.

image_pdfimage_print

SPECIAL EDITIONS

Πάνω από μισό τόνο σκουπιδιών καθάρισε η Deloitte από παραλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Διαβρωμένη Ακτή

Σημαντική επιτυχία σημείωσε το 1ο Impact Day που διοργάνωσε η Deloitte Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, HELMEPA, ως Εταιρικό της Μέλος, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, πάνω από 300 εργαζόμενοι από την εταιρεία συμμετείχαν σε αυτή την ενέργεια για καθαρότερες ακτές. Σημειώνεται πως ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στις παραλίες του Ελληνικού στην Αθήνα και στο Καραμπουρνάκι στην Θεσσαλονίκη.

Η Deloitte, έχοντας ως σκοπό να συνεισφέρει στην κοινωνία και την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, πραγματοποίησε την πρώτη από μία σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Οι εργαζόμενοι αφιέρωσαν την ημέρα τους, μαζεύοντας σκουπίδια που μολύνουν τις ακτές της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, μετέδωσαν την αξία του εθελοντισμού και συνέβαλαν έμπρακτα στην προάσπιση ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Από την ενέργεια αυτή συλλέχθηκαν πάνω από μισός τόνος απορριμμάτων. Τα κυριότερα αντικείμενα που εντοπίστηκαν και καθαρίστηκαν από τις παραλίες ήταν αποτσίγαρα, καλαμάκια, μπουκάλια/καπάκια, ποτήρια μιας χρήσης/καπάκια, σακούλες, συσκευασίες τροφίμων και λοιπά ήδη μικροπλαστικών που επιβαρύνουν τις ακτές και καταλήγουν στο πόσιμο νερό.

Ο κ. Δημήτρης Κατσιμπόκης, CSR Leader/Audit & Assurance Partner, δήλωσε χαρακτηριστικά για το 1o Impact Day: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας να δημιουργήσουμε θετικό αντίκτυπο, που έχει αξία για την κοινωνία και το περιβάλλον, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Η «Deloitte Impact Day» είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και 20 χρόνια. Διοργανώνεται μία φορά τον χρόνο σε πάνω από 150 χώρες του κόσμου, όπου και δραστηριοποιείται η εταιρεία. Την ημέρα αυτή συμμετέχουν πάνω από 280.000 επαγγελματίες, παγκοσμίως, οι οποίοι κάνουν πράξη μέσω του εθελοντισμού το «Make an Impact that Matters» που έχει ορίσει ως σκοπό της η Deloitte.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Διάκριση της Ελλάδας στην UNESCO

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

UNESCO Λογότυπο

Μία σημαντική διάκριση πέτυχε η Ελλάδα, όσον αφορά στο ρόλο και τη συνεισφορά της, σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα δραστηριοποίησης της UNESCO, στον τομέα του Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, στις 3 Δεκεμβρίου η Ελλάδα εξελέγη, με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, στην Επιτροπή του Β’ Πρωτοκόλλου της σύμβασης της Χάγης του 1954, που αφορά στην Προστασία των πολιτιστικών Αγαθών, σε περιπτώσεις ενόπλων συγκρούσεων. Εξελέγησαν έξι χώρες, οι οποίες συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Η θητεία της χώρας μας στην επιτροπή θα είναι τετραετής, από το 2019 έως το 2023.

Η άνετη αυτή εκλογή της Ελλάδας συνιστά μία σπουδαία επιτυχία της χώρας μας, που, ουσιαστικά, ισοδυναμεί με τη διεθνή αναγνώριση του έργου και της δραστηριότητάς της στον τομέα του Πολιτισμού.

Με την ευκαιρία αυτή, το στρατιωτικό εγχειρίδιο Προστασίας Πολιτιστικών αγαθών, το οποίο εκδόθηκε από την UNESCO το Δεκέμβρη 2016, θα εκδοθεί το 2020 στα ελληνικά, από το ΥΠΠΟΑ για να καλυφθεί και αυτή η υποχρέωση της Ελλάδας.

Το εγχειρίδιο θα απευθύνεται προς όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης που εμπλέκονται με αυτό το ζήτημα, όπως στρατιωτικούς, αρχαιολόγους, μέλη ειρηνευτικών αποστολών, διπλωμάτες.

Επίσης, εντός του 2020, το ΥΠΠΟΑ θα προωθήσει στη Βουλή την κύρωση της εφαρμοστικής νομοθεσίας του κεφ. 4, του Β’ Πρωτοκόλλου στη σύμβαση της Χάγης, που αφορά σε ποινικές διατάξεις επί σκόπιμης καταστροφής πολιτιστικών αγαθών. Έτσι, κλείνει άλλη μια υποχρέωση της Ελλάδας η οποία εκκρεμεί πλέον της τριετίας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

News in English

First Citadis LRV for Paris T9 inaugurated

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Alstom Tram Citadis

The first Citadis LRV designed and built by Alstom for the Paris light rail Line T9 was inaugurated in Orly on December 3. The vehicle was launched by Ms Valérie Pécresse, president of the Île-de-France region and president of Île-de-France Mobilités, Mr Christian Favier, president of the Departmental Council of Val-de-Marne, Ms Anne Hidalgo, mayor of Paris, and Mr Michel Lepêtre, president of the Grand-Orly Seine Bièvre EPT (Public Territorial Establishment).

Île-de-France Mobilités awarded Alstom a €70m contract in November 2016 to supply 22 Citadis X05 LRVs, which are due to enter service in December 2020 on Line T9 which connects Porte de Choisy to the suburb of Orly. Delivery began in November and will be completed in October 2020.

The 45m-long vehicles can carry up to 314 passengers. The design was created in partnership between Alstom’s design and styling teams and the Design Saguez & Partners agency.

The Citadis LRV has eight double doors on each side along with an enlarged, interior that facilitates movement and speeds up boarding and alighting by 20%. It features 45% glass surfaces, 100% LED lighting, eight multimedia screens displaying a dynamic route map, USB sockets and bench seats.

Alstom says the LRV is also more energy efficient than the previous Citadis LRVs with improved energy consumption linked to the traction and auxiliaries. The overall cost of preventative maintenance has been reduced by 18%, and the materials used are 99% recyclable.

 

Source: railjournal.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα