Connect with us

Λιμάνια-Μαρίνες

Πειραιάς: Εγκρίθηκε η έκθεση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΟΛΠ

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

ΟΛΠ Λιμάνι Πειραιά Βαρτζάκειος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, τις ομόφωνες προτάσεις που επεξεργάστηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ο.Λ.Π. Να σημειωθεί ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις ψήφισαν υπέρ των προτάσεων εκτός της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» που ψήφισε «παρών».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην τοποθέτησή του, τόνισε πως η έκθεση της διαπαραταξιακής επιτροπής για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ο.Λ.Π., είναι ρεαλιστική, ισορροπημένη και εφαρμόσιμη, καθώς λαμβάνει υπόψη τους νόμους του κράτους, σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το Δημοτικό Συμβούλιο επέδειξε σύμπνοια, εγκρίνοντας την έκθεση της επιτροπής.

Ο κ. Μώραλης τόνισε στη συνέχεια: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η επιτροπή κατέληξε στο τι μπορούμε να κάνουμε, τι μπορούμε να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε, έτσι ώστε να βελτιώσουμε είτε τα κυκλοφοριακά ζητήματα είτε τα θέματα των αέριων ρύπων, των βυθοκορημάτων κ.ά.».

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε επίσης πως θα συνταχθεί και ένα πόρισμα από τους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Αγ. Ι. Ρέντη, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, λέγοντας πως αρχική του πρόθεση είναι να το συνυπογράψει.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν στάθηκε σε στείρες αντιπαραθέσεις, αλλά επέδειξε ενότητα, προκειμένου να γίνουν διορθωτικές αλλά καίριες παρεμβάσεις από τον Δήμο στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ο.Λ.Π.

Ως προς το πόρισμα για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ο.Λ.Π., ο Δήμος Πειραιά εκτιμά ότι χρειάζεται η αναθεώρηση και ανακατεύθυνση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ως Στρατηγικής Μελέτης, Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται επιπλέον διορθώσεις και συμπληρώσεις στη Μ.Π.Ε.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τα έργα εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά τα σημαντικά ζητήματα εντοπίζονται:

– Στην κυκλοφορία οχημάτων

– Στους αέριους ρύπους από την παραλιμένια κυκλοφορία, την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα

– Στη διάθεση των βυθοκορημάτων της κεντρικής λιμενολεκάνης

– Στην ηχορύπανση από τη λιμενική δραστηριότητα.

– Στην αντιπλημμυρική θωράκιση της παραλιμένιας ζώνης

– Στα αντιφατικά μεγέθη του έργου Επέκταση Επιβατικού Λιμένος Πειραιώς – Νότια Πλευρά.

– Στη δημιουργία χώρων για τις διεξόδους της πόλης προς τη θάλασσα.

– Στη δημιουργία μόνιμου Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου που θα συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ο Ο.Λ.Π. και η Περιφέρεια.

Επίσης, ζητεί μεταξύ άλλων, κυκλοφοριακή μελέτη για όλο τον Πειραιά, υπογειοποίηση των γραμμών του Η.Σ.Α.Π., στο Τμήμα Νέο Φάληρο -Πειραιάς, περιορισμός της χρήσης τουριστικών λεωφορείων, εναρμόνιση με την εθνική νομοθεσία σχετικά με την αλλαγή καυσίμων στα πλοία που ελλιμενίζονται στον Πειραιά, καθώς και με τα όρια των ρύπων.

Ακολούθως ζητεί τη διερεύνηση της δυνατότητας διάθεσης των βυθοκορημάτων, χωρίς απόρριψη στη θάλασσα ή εγκιβωτισμό σε περιβαλλοντικά έργα ασφαλούς αδρανοποίησης /αποκατάστασης τοπίου, τη ρητή απαγόρευση μεταφοράς αδρανών ή σκωρίας οδικώς και η μεταφορά τους δια θαλάσσης και τη ρητή απαγόρευση σώρευσης ιζημάτων βυθού, αδρανών ή σκωρίας τύπου ΕΑF στο εργοτάξιο στο Παλατάκι.

Επιπλέον ζητεί άμεση μελέτη και δρομολόγηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου ηλεκτροδότησης των πλοίων ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας, από τη στεριά κατά τον ελλιμενισμό τους, με παράλληλη διερεύνηση των δυνατοτήτων χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Σε ότι αφορά τις θέσεις πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, προτείνονται ο περιορισμός του έργου της Νότιας Επέκτασης Κρουαζιέρας σε δυο θέσεις πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, οι οποίες θα είναι απομακρυσμένες από το Ταφικό Μνημείο Θεμιστοκλή.

Σημειώνεται πως η σύνθεση της διαπαραταξιακής επιτροπής έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αντιδήμαρχος Καρύδης Δημήτριος – «Πειραιάς Νικητής»,

Μέλος: Αντιδήμαρχος Γλύκα-Χαρβαλάκου Αθηνά – «Πειραιάς Νικητής»,

Μέλος: Αντιδήμαρχος Αράπης Δημήτριος – «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»,

Μέλος: Δημοτικός Σύμβουλος Μοραντζής Αντώνιος – «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»,

Μέλος: Δημοτικός Σύμβουλος Μπελαβίλας Νικόλαος – «Πειραιάς για Όλους»,

Μέλος: Δημοτική Σύμβουλος Μελά Σταυρούλα – «Πειραιάς για Όλους»,

Τεχνικός Σύμβουλος: Κουτσοδόντης Αχιλλέας – Πρώην Δ/ντής Δ/νσης Οδοποιίας.

image_pdfimage_print

Λιμάνια-Μαρίνες

Η ΟΛΠ παρουσίασε τη στρατηγική της στο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαία ΟΛΠ Κτίριο Διοίκησης

Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (Annual Greek Roadshow) που διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο λόγω των ειδικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εισηγμένων εταιρειών και επενδυτών.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ατομικές και ομαδικές συναντήσεις με ξένους θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές και δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστεί η στρατηγική της Εταιρείας, οι τρέχουσες εξελίξεις και προοπτικές, καθώς και να συζητηθούν διάφορα θέματα σχετικά με τη λειτουργία του λιμένος.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λιμάνια - Αεροδρόμια

Γ.Γ. Λιμένων: Κομβική η θέση του λιμένα Θεσσαλονίκης για Βαλκάνια και ΝΑ Ευρώπη

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, στο Κτίριο Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος – Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε, Franco Nicola Cupolo, ο Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων της ΟΛΘ Α.Ε., Artur Davidian και άλλα στελέχη της εταιρείας.

Τα μέλη της Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε., ενημέρωσαν διεξοδικά τον Γενικό Γραμματέα για το επενδυτικό πλάνο και την πρόοδο των έργων υποδομής που έχουν ήδη δρομολογηθεί, με επίκεντρο το έργο της επέκτασης του 6ου Προβλήτα, καθώς και για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο κ. Κυριαζόπουλος επισήμανε την κομβική θέση του Λιμένα της Θεσσαλονίκης ως θαλάσσια πύλη των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τη σημασία της ολοκλήρωσης των έργων υποδομής και διασύνδεσης, με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Λιμένα Θεσσαλονίκης ως κόμβος Συνδυασμένων Μεταφορών για την ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας παράλληλα ένα πόλο οικονομικής ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λιμάνια-Μαρίνες

Το πρόγραμμα των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή των Χανιών

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες τους ότι, από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, το H/S/F FESTOS PALACE θα αναχωρεί από το λιμάνι της Σούδας στις 18:00 αντί 17:30.

Συγκεκριμένα, τα πλοία H/S/Fs KYDON PALACE & FESTOS PALACE θα εκτελούν εναλλάξ τα καθημερινά δρομολόγιά τους στη γραμμή των Χανίων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των Μινωικών Γραμμών, μέσω του Πανελλαδικού Αριθμού Κρατήσεων 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα κεντρικά πρακτορεία ή στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Πειραιάς: 210-4145744, 210-4080028, Αθήνα: 210 3376910, Σούδα: 6972-552661, 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12). Κρατήσεις On-Line στο www.minoan.gr και χρησιμοποιήστε τη νέα Υπηρεσία E-Ticket (https://www.minoan.gr/eticket ) εκτυπώνοντας το εισιτήριό σας για τις γραμμές εσωτερικού ή κατεβάζοντάς το στην οθόνη του κινητού σας.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι, πριν από το ταξίδι, σύμφωνα με τις οδηγίες των Ελληνικών Αρχών για τον περιορισμό εξάπλωσης του Covid-19, είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της έντυπης δήλωσης (https://bit.ly/3kfWqiT ) και η παράδοσή της κατά την επιβίβαση στον υπεύθυνο Οικονομικό Αξιωματικό του πλοίου καθώς και η χρήση μάσκας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα