Connect with us

Αναπλάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Πάτρα: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανάπλαση του έλους Αγυιάς με 3,1 εκατ. ευρώ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος η χρηματοδότηση του Έργου: «Ανάπλαση –Αξιοποίηση Περιοχής camping Έλους Aγυιάς» με το ποσόν των 3.145.000 ευρώ.

Θα ακολουθήσει αμέσως η δημοπράτηση προκειμένου να παραδοθεί ο χώρος αναβαθμισμένος με πεζοδρόμους, ποδηλατικές διαδρομές, πεζογέφυρες εντός του Έλους κ.λπ.

Το έργο περιλαμβάνει πλήθος παρεμβάσεων που θα μεταμορφώσουν την περιοχή. Πιο αναλυτικά:

– Δημιουργία ξύλινων διαδρόμων περιπάτου (πεζογέφυρες) ύψους ενός μέτρου πάνω από την επιφάνεια του νερού, ώστε ο χώρος να γίνει επισκέψιμος

– Δύο διαδρομές με πατημένο χώμα για μαζική άθληση και περίπατο

– Ποδηλατόδρομος από την Κανελλοπούλου (στο ύψος του παλιού κολυμβητηρίου) μέχρι την Πλαζ. Ο συγκεκριμένος ποδηλατόδρομος θα συνδέεται με τον ποδηλατόδρομο που προβλέπεται να γίνει κατά μήκος της παραλιακής και θα φτάνει μέχρι τον Γλαύκο

– Χώρος στάθμευσης οχημάτων

Επίσης, θα εγκατασταθούν κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, φωτισμός, ενώ θα εκπονηθεί και μελέτη για την πυροπροστασία του

– Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, τραπεζόπαγκοι, απορριμματοδέκτες, επιδαπέδια φωτιστικά, βρύσες, βάσεις στήριξης ποδηλάτων)

– Φύτευση με κατάλληλους θάμνους και δέντρα

Προβλέπεται η κατασκευή των ακολούθων κατασκευών:

– Κιόσκια με θέσεις θέας του έλους

– Κιόσκια πληροφόρησης

– Παρατηρητήρια της άγριας ζωής

– Παρατηρητήριο μέσα στο έλος (Hide)

– Κέντρο οικολογικής ευαισθητοποίησης με στέγαστρο από φωτοβολταϊκά πάνελς (100,00 τ.μ.)

-Control room και W.C. (38,50 τ.μ.)

Η διαμόρφωση του έλους συνίσταται σε έναν δίκτυο διαδρομών, μέσου πλάτος 3,5 μ. που δημιουργεί έναν Περίπατο οικολογικής ευαισθητοποίησης περιμετρικά στο έλος, μια αθλητική διαδρομή που διασχίζει την περιοχή.

Κατά μήκος των διαδρομών αυτών θα υπάρχουν κιόσκια με καθιστικά και με υλικό πληροφόρησης για το έλος, παρατηρητήρια της πανίδας, οργανωμένες θέσεις για πικ-νικ.

image_pdfimage_print

Αναπλάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Δήμος Μαλεβιζίου: Υπέγραψε σύμβαση για την ανάπλαση δημοτικών οδών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Τη σύμβαση για την πλακόστρωση δημοτικών οδών του Καμαριώτη με τοπική πέτρα, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Πρόκειται για εργασίες ανάπλασης που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του ορεινού χωριού του Δήμου Μαλεβιζίου, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Οι εργασίες θα καλύψουν περίπου 2.000 τετραγωνικά μέτρα δημοτικών δρόμων με φυσική ορθογωνισμένη τοπική πέτρα, ενώ περιλαμβάνουν και έργα υποδομής.

Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αναπλάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Κρήτη: Ξεκίνησαν έργα ανάπλασης ύψους 400 χιλ. ευρώ στο Τσαλικάκι

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης και στην καρδιά του οικισμού της Αγίας Μαρίνας Τσαλικάκι, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στις εργασίες αυτής της περιόδου περιλαμβάνεται η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του Μνημείου Ηρώων, της παιδικής χαράς και άλλων κοινόχρηστων χώρων, ασφαλτοστρώσεις και πλακοστρώσεις οδών, κ.α. Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανάπλασης του πεζοδρομίου στον δρόμο που οδηγεί προς το Ηράκλειο, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση της οδού Θριάμβου στα ανατολικά, καθώς και διάφορα έργα βελτίωσης σε δρόμους της περιοχής.

Λόγω των έργων, παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Το σημαντικό έργο ανάπλασης στο Τσαλικάκι συνεχίζεται. Έπειτα από το σχέδιο πόλης του Αγάκου, τις πολλές και σημαντικές διανοίξεις οδών, το Πολιτιστικό Κέντρο και το νέο χώρο δωρεάν στάθμευσης, τις νέες παιδικές χαρές, την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης, τη μεταστέγαση των δυο νηπιαγωγείων αλλά και του 1ου Δημοτικού Αγ. Μαρίνας Τσαλικάκι στο πρώην αθλητικό γυμνάσιο, τον νέο φωτισμό οικονομίας – LED, κ.λπ., συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς και μόνο γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του οικισμού. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς, καθώς επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αναπλάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Προετοιμάζεται ο διαγωνισμός για την Ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την αποκατάσταση τς Δημοτικής αγοράς των Χανίων καθώς το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών
 
Ο προϋπολογισμός του έργου σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης κ. Βάμβουκας ανέρχεται σε 14 εκατ. ευρώ. από τα οποία τα 5.250.000 ευρώ έχουν εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το υπο΄λοιπο ποσό που αναμενεται μειωμένο μέσω της έκπτωσης που θα προκύψει από τον διαγωνισμό θα καλυφθεί είτε με ιδίους πόρους του Δήμου είτε μέσω δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
 
Η Δημοτική Αγορά Χανίων, συνολικής επιφανείας 4.000 τ.μ., σε περιβάλλοντα χώρο 17.200 τ.μ., κατασκευάστηκε το 1908 πάνω σε σχέδια του μηχανικού του Δήμου Κ.Δρανδάκη στα όρια της παλιά πόλη των Χανίων Το σχήμα της είναι σταυροειδείς και περιλαμβανει 76 καταστήματα διεταγμένα κατά ομάδες στις τεσσερις κεραίες του σταυρού.
Το έργο ολοκληρώθηκε από τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο στις 4 Δεκεμβρίου 1913 με την ευκαιρία των εκδηλώσεων της ένωσης της Κρήτης.  Το 1980 κηρύχθηκε ως μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού 

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα