Connect with us

Επικαιρότητα

Πάτρα: Αίτημα Πελετίδη για άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων παραλιακών οδών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε σήμερα το πρωί τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, για τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στους παραλιακούς δρόμους.

Η συνέντευξη δόθηκε στον παραλιακό δρόμο μεταξύ Ρίου και Αγίου Βασιλείου και εκτός από τους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος συνομίλησε και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

Μετά από επανειλημμένες αυτοψίες που έχουν γίνει κατά καιρούς από Μηχανικούς της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής, από στελέχη της Δημοτικής Αρχής, από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, έχουν διαπιστωθεί εκτεταμένες καταστροφές σε όλο σχεδόν το παραλιακό οδικό δίκτυο του Δήμου.

Από αυτό το οδικό δίκτυο, που εκτείνεται σε περίπου 35 χιλιόμετρα, εξυπηρετούνται καθημερινά χιλιάδες Πατρινοί και επισκέπτες της πόλης μας.

Στο νότιο τμήμα της πόλης μας, η κατάσταση των οδών αυτών και ιδιαίτερα οι οδοί Μπουμπουλίνας της Τοπικής Κοινότητας Καμινίων, η παραλιακή οδός Ροϊτίκων, Μονοδενδρίου, Βραχνεΐκων βρίσκονται σε κατάσταση τραγική. Η διάβρωση που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, η έλλειψη συντήρησης από τον φορέα που έχει την ιδιοκτησία δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, έχουν οδηγήσει στο να καταστούν οι παραπάνω οδοί άκρως επικίνδυνοι για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Στο βόρειο τμήμα της πόλης μας, ιδιαίτερα στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Ποσειδώνος στο Ρίο, στην οδό Ελευθερίας στο μεγαλύτερο μέρος της, στις Τοπικές Κοινότητες Ρίου, Αγίου Βασιλείου, Αραχωβιτίκων, Ακταίου, οι οδοί έχουν υποστεί έντονες διαβρώσεις και βρίσκονται και αυτές σε τραγική κατάσταση, με αποτέλεσμα η διέλευση τους να είναι επίσης άκρως επικίνδυνη για πεζούς και οχήματα.

Ο Δήμος Πατρέων τα προηγούμενα χρόνια με τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους του, πραγματοποίησαν δεκάδες παρεμβάσεις, για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα. Για τις παρεμβάσεις αυτές ο Δήμος διώκεται και δέχεται και πρόστιμα. Το Αστικό ΚΤΕΛ, με έγγραφό του από τον Νοέμβριο του 2018 μας ενημέρωσε για την επικινδυνότητα της παραλιακής οδού Ροϊτίκων, Μονοδενδρίου, Βραχνεΐκων, για την ομαλή διέλευση και ασφαλή μεταφορά των επιβατών.

Η κατάσταση πλέον, δεν είναι απλώς… άσχημη, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη!!! Μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου κινδυνεύει με κατάρρευση. Κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

Ο Δήμος Πατρέων έχει εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να συμβάλλει στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου, προσφέροντας μάλιστα τις υπηρεσίες του, την τεχνική και επιστημονική συνδρομή των εργαζόμενων μας, χωρίς μάλιστα να μας έχει ζητηθεί.

Ο πατραϊκός λαός, κάτοικοι και επισκέπτες, δεν μπορούν να υπομείνουν άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι άκρως επικίνδυνη. Σήμερα, με έγγραφό μας στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, που κοινοποιούμε στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και στον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας, ζητάμε ως ύστατη λύση -προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος- να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα τιμήματα των παραπάνω δρόμων, για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Άμεσα θα πάρουμε πρωτοβουλίες, έχοντας στο πλευρό μας και τους κατοίκους και θα πραγματοποιήσουμε παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι μεγάλες ζημιές στους παραλιακούς δρόμους και να προστατευθούν η ασφάλεια και η ζωή των διερχομένων.

Μαζί με τον Δήμαρχο, ήταν οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αναστασία Τογιοπουλου και Βαγγέλης Κατσακούλης, Πρόεδροι Κοινοτήτων, καθώς επίσης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής του Δήμου, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα