Connect with us

Επικαιρότητα

Πατούλης: Εξαγγελία για Μονάδες Απορριμμάτων και νέο Νοσοκομείο στην Αν.Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πεποίθηση πως η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να γίνει ισχυρός μοχλός στην εθνική προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας διατύπωσε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτηση του στο συνέδριο Economist, στη θεματική ενότητα σχετικά με την αναπτυξιακή δυναμική των πόλεων.

Εξήγγειλε για πρώτη φορά με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη την δρομολόγηση Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ένα νέο Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική, αναβάθμιση των λιμανιών του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, νέα αντιπλημμυρικά έργα και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής με επίκεντρο την Ανάπλαση Φαλήρου.

Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω την ύφεση, αλλά πρέπει ωστόσο να επιτευχθούν υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης τα επόμενα έτη. Σε συνεργασία με την κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να εστιάσει στην πάταξη της γραφειοκρατίας, θα προχωρήσουμε με όραμα και σχέδιο, σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να κάνουμε τις πόλεις μας πιο υγιείς, ασφαλέστερες και πιο φιλικές προς τους πολίτες», επισήμανε.

«Θα δημιουργήσουμε περιβάλλον φιλικό για επενδύσεις»

Ο κ Πατούλης υπογράμμισε πως προτεραιότητα είναι η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει κάθε μεγάλο επενδυτικό project που εκτελείται ή πρόκειται να εκτελεστεί στην Αττική. Eφόσον βέβαια η επένδυση γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις με κυριότερες τις εξής:
–Δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, με έμφαση σε χωροθετήσεις και αδειοδοτήσεις, αλλαγές χρήσης, ευελιξία στις διαπεριφερειακές μεταφορές και συγκοινωνίες, αποτελεσματική διαχείριση δημόσιων κτηρίων και υποδομών τοπικής και περιφερειακής σημασίας, μαρίνων και παράκτιων εγκαταστάσεων, ειδική ενίσχυση της γυναικείας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.
–Δημιουργία «Κόμβου Υποστήριξης Επενδυτικών Πρωτοβουλιών».
-Άμεση ενεργοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
–Παροχή κινήτρων για την κινητοποίηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, και των Επιχειρήσεων που επιθυμούν, να προσφέρουν στις τοπικές τους κοινότητες.
–Διεκδίκηση για προώθηση αλλαγών στο υφιστάμενο νομικό καθεστώς ώστε να μπορούμε να υλοποιούμε αυτοματοποιημένα την ηλεκτρονική αδειοδοτική διαδικασία
–Στον τομέα του ελέγχου, εφαρμογή ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος, με αισθητήρες και μετρητές ώστε να ελέγχουμε σε πραγματικό χρόνο, χωρίς την παρουσία υπαλλήλων, εκατοντάδες περιβαλλοντικούς, υγειονομικούς, ενεργειακούς και άλλους δείκτες χιλιάδων επιχειρήσεων, από ένα κεντρικό παρατηρητήριο.
-Δημιουργία Clusters που θα συνδέσουν την επιχειρηματικότητα, θα αναπτύξουν επωφελείς συνεργασίες μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων.

«Θα προχωρήσουμε σε έργα που θα αλλάξουν το πρόσωπο της Αττικής»

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε σε εμβληματικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής μεταξύ των οποίων:
-H κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικώναποβλήτων, στη βάση του αναθεωρημένου περιφερειακού σχεδιασμού.
-Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, για να μην θρηνήσουμε ξανά απώλειες ζωών και περιουσιών.
–Η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδιασμού του παράκτιου Μετώπου της Αττικήςκαι των Νήσων
-Η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με την εκτέλεση των έργων υποδομής κι ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διασφάλιση της συντήρησης του.
-Η αναβάθμιση των λιμανιών Πειραιά, Λαυρίου και Ραφήνας.
-H αξιοποίηση των Εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, μέσα από τη δημιουργία μηχανισμών διεξαγωγής αγώνων και mega events.
–Η κατασκευή και λειτουργία ενός Νέου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

«Θα επενδύσουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής»
Κληθείς να αναφερθεί σε παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τον περιορισμό του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής εστίασε στην ανάγκη να δρομολογηθούν πολιτικές σε συνεργασία και με τους 66 Δήμους του λεκανοπεδίου, με έμφαση στην εκπαίδευση των πολιτών.
«Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον για μία καλύτερη ποιότητα ζωής» σημείωσε.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Πατούλης τόνισε πως πρέπει να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής, εστιάζοντας στη σημασία επένδυσης στο θεματικό τουρισμό όπως είναι ο Ιατρικός αλλά και στην ανάγκη «επένδυσης» στον πολιτισμό, την ιστορία μας αλλά και στην τοπική μας παραγωγή, μέσα από γόνιμες συνέργειες με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα