Connect with us

Επικαιρότητα

Πατούλης: Δίαυλος συνεργειών μεταξύ Σουηδίας και Περιφέρειας Αττικής

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση Πατούλη με την Πρέσβειρα της Σουηδίας

Την πρέσβειρα της Σουηδίας Charlotte Sammelin υποδέχθηκε χθες στα γραφεία της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Η κα Sammelin συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, του ευχήθηκε μία δημιουργική θητεία και εξήρε το αυτοδιοικητικό του έργο στο Δήμο Αμαρουσίου, επισημαίνοντας ότι έγινε σημαντική δουλειά όλα τα χρόνια που ήταν στο τιμόνι του Δήμου.

Παράλληλα έκανε αναφορά στις θερμές και πολύ φιλικές σχέσεις Ελλάδας-Σουηδίας, επικαλούμενη τον μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας, τη δραστηριοποίηση Ελλήνων επιστημόνων στη Σουηδία αλλά και το γεγονός ότι όλο και περισσότερες εταιρείες της Σουηδίας έχουν έδρες και στη χώρα μας.

Ο Περιφερειάρχης την ευχαρίστησε για την επίσκεψη και επισήμανε πως η Σουηδία είναι μία χώρα προηγμένη σε πολλούς τομείς όπως η τεχνολογία, το κοινωνικό κράτος αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική τη  συνάντηση καθώς, όπως ανέφερε, η Ελλάδα και η Αττική ειδικότερα μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει η Σουηδία, σε διάφορα ζητήματα, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

«Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές τη Σουηδία και έχω εντυπωσιαστεί από τον σύγχρονο και προηγμένο τρόπο ζωής» ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Η Αττική βρίσκεται σε περίοδο εξωστρέφειας και σιγά αλλά σταθερά κάνει βήματα, προκειμένου να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να προσελκύσει επενδύσεις, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα όπως είναι ο πολιτισμός, η ιστορία της, ο τουρισμός αλλά και το φυσικό της κάλλος».

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας σε τομείς όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη, η θωράκιση της υγείας των πολιτών, συνέργειες στα πεδία πολιτισμού και τουρισμού, σε ζητήματα εκσυγχρονισμού των μεταφορών σε τοπικό επίπεδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως η Αττική είναι πίσω σε αυτό το θέμα γι΄αυτό και έχει τεθεί ως προτεραιότητα να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο σχέδιο διαχείρισης, με επίκεντρο την ανακύκλωση.

«Σε αυτό πλαίσιο και για να σηματοδοτήσουμε την πολιτική μας, ονομάσαμε το 2020 ως έτος ανακύκλωσης» τόνισε και υπογράμμισε:

«Θα μας ενδιέφερε να εισπράξουμε βέλτιστες πρακτικές από τη Σουηδία που έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους, για τις οποίες έχω προσωπική γνώση, όπως και σε θέματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική προστασία και να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία, με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, την πράσινη ενέργεια, την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν γόνιμο να εξετάσουμε μία συνεργασία με την Περιφέρεια της Στοκχόλμης, για να υπάρχει τακτική διαβούλευση και από κοινού σχεδιασμός για δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι στις προτεραιότητές του είναι η ενίσχυση του τουριστικού κεφαλαίου της Αττικής, μέσα από την αξιοποίηση των νησιών αλλά και του παραλιακού μετώπου το οποίο, όπως ανέφερε, μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων.

Από την πλευρά της η πρέσβης της Σουηδίας ανταποκρίθηκε θερμά στην πρόταση του κ. Πατούλη να δρομολογηθούν συνεργασίες και σε τεχνικό επίπεδο για ζητήματα όπως η διαχείριση απορριμμάτων, οι μεταφορές, η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επισημαίνοντας ότι στη Σουηδία τα αποτελέσματα των πρακτικών που εφαρμόζονται είναι πολύ ικανοποιητικά και αποδοτικά.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε: «Μέσα από εποικοδομητικές συνέργειες με προηγμένες και σύγχρονες χώρες όπως η Σουηδία, στοχεύουμε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών για να κάνουμε τις πόλεις μας πιο έξυπνες και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας».

image_print

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Ομάδα κρούσης με το βλέμμα στην επόμενη μέρα συγκροτούν οι φορείς της Θεσσαλίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ομάδα κρούσης συγκροτούν οι φορείς της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοιού στην τοπική  οικονομία,  την κοινωνία και την υγεία. Η  Task Force της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναλαμβάνει να σχεδιάσει τη στρατηγική της «επόμενης μέρας», με αλληλοβοήθεια και την ενεργό συμμετοχή όλων των κοινωνικοοικονομικών φορέων και των φορέων πρόνοιας:

Στο πλευρό της συντάσσονται  η ΠΕΔ Θεσσαλίας, τα Επιμελητήρια – Εμπορικά, ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ-, οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών,  η 5η ΥΠΕ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι  Γεωπονικοί Σύλλογοι κ.ά.

«Η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν έχει καμία ομοιότητα με ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα. Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητο μέλλον. Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται σοβαρότητα και προπάντων αλληλοβοήθεια» τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η παραγωγική αλυσίδα στη Θεσσαλία πρέπει να διατηρήσει όλους τους κρίκους της ενωμένους. Γιατί αυτό σημαίνει προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας, θέσεις  εργασίας  και οικογενειακό εισόδημα. Χρειάζεται  να αλληλοβοηθηθούμε και να είμαστε ενωμένοι. Να έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο και καλή στρατηγική. Όποιος έχει την καλύτερη στρατηγική» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης «εκείνος θα επωφεληθεί αποτελεσματικότερα από τη δημοσιονομική χαλάρωση και θα είναι έτοιμος να υλοποιήσει την επόμενη μέρα, έργα, δράσεις και προγράμματα. Για αυτό και σε συνεννόηση με τους παραγωγικούς,  κοινωνικοοικονομικούς φορείς, Επιμελητήρια και Συλλόγους της Περιφέρειας, συγκροτούμε  Δύναμη Κρούσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών  του κορωνοϊού.  Χρειάζεται να έχουμε κοινό βηματισμό και κοινή διεκδίκηση» τονίζει ο Κ. Αγοραστός.

«Δεν είναι ώρα ούτε να  παραδοθούμε, ούτε να μεμψιμοιρούμε. Χρειάζεται να οργανωθούμε, με εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  σχεδιάζει την επόμενη μέρα, σε συνεργασία με όλους τους ανθρώπους της παραγωγής οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν, αλλά και να  σηκώσουν  μεγάλο βάρος» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Ισχυροποίηση της πολιτικής των κωδικών πρόσβασης στο Τaxisnet

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κυβερνοασφάλεια

Στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης του επιπέδου ασφαλείας των υπηρεσιών της, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε στην ισχυροποίηση της πολιτικής της αναφορικά με τους κωδικούς πρόσβασης Τaxisnet.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης συνιστούν στους πολίτες και τις επιχειρήσεις την αντικατάσταση των ενεργών κωδικών πρόσβασης τους (passwords) στο Taxisnet με νέους που θα πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1) Να αποτελούνται κατ’ ελάχιστο από 8 χαρακτήρες

2) Να περιλαμβάνουν υποχρεωτικά:

– Τουλάχιστον έναν κεφαλαίο λατινικό αλφαβητικό χαρακτήρα

– Τουλάχιστον έναν πεζό λατινικό αλφαβητικό χαρακτήρα

– Τουλάχιστον έναν αριθμητικό χαρακτήρα

– Τουλάχιστον έναν ειδικό χαρακτήρα

Η αλλαγή του κωδικού (password) μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής “Διαχείριση λογαριασμού/Αλλαγή κωδικού” εφόσον ο χρήστης γνωρίζει τον υφιστάμενο κωδικό (απαιτείται Σύνδεση – Login).

H αντικατάσταση των κωδικών πρόσβασης συνίσταται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Αποτελεί επιπλέον μέτρο προστασίας των ψηφιακών μας συναλλαγών με το Δημόσιο, καθώς η χρήση  των διαπιστευτηρίων Taxisnet έχει διευρυνθεί, ειδικά μετά την έναρξη λειτουργίας της ενιαίας διαδικτυακής πύλης του Δημοσίου “Gov.gr”.

Τα διαπιστευτήρια Taxisnet χρησιμοποιούνται για την πιστοποίηση των πολιτών τόσο στη νέα πύλη όσο και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες του Δημοσίου. Ήδη ο αριθμός των φορέων που χρησιμοποιούν την αυθεντικοποίηση μέσω Taxisnet υπερβαίνει τους 65.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και υπενθυμίζεται ότι οι κωδικοί πρόσβασης (όνομα χρήστη/username και συνθηματικό/password) που εκδίδονται, κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, για χρήση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxisnet είναι αυστηρά προσωπικοί.

Ως εκ τούτου, ο χρήστης οφείλει να τους διαφυλάττει με προσοχή για την αποκλειστική χρήση τους μόνο από τον ίδιο, λαμβάνοντας κάθε μέτρο πρόνοιας για τη μη διαρροή τους σε οποιονδήποτε άλλον.

Για εργασίες που προβλέπεται να γίνονται από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για λογαριασμό του πολίτη, είναι διαθέσιμος μηχανισμός παροχής και ανάκλησης εξουσιοδοτήσεων για συγκεκριμένες ενέργειες.

Ο μηχανισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να λαμβάνει την βοήθεια που χρειάζεται από πρόσωπο της επιλογής του και για το χρονικό διάστημα που επιθυμεί, με τρόπο απόλυτα διαφανή και ασφαλή, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με τις ενέργειες που μπορούν να γίνονται αντί αυτού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το εξουσιοδοτημένο τρίτο πρόσωπο χρησιμοποιεί τα δικά του διαπιστευτήρια (και όχι του πολίτη) για να αποκτήσει πρόσβαση στις συγκεκριμένες ενέργειες και μόνο για το διάστημα που είναι ενεργή η εξουσιοδότηση.

Η εξουσιοδότηση μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής “Εξουσιοδοτήσεις” όπου ο χρήστης μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να προβεί σε ενέργειες στο Taxis για λογαριασμό του χωρίς να του δώσει τον κωδικό και το συνθηματικό του.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

ΤΕΡΝΑ: Ασφαλής επαναπατρισμός 400 εργαζομένων από την Κύπρο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανακοινώνει ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ασφαλούς επαναπατρισμού από την Κύπρο περίπου 400 εργαζομένων στα έργα των θυγατρικών της, μετά την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε κλείσιμο των εργοταξίων στη χώρα.

Ο επαναπατρισμός γίνεται, για την συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων, με ειδικές πτήσεις που οργάνωσε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε, σε συνεργασία με την Aegean. Στο σημείο αυτό, θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προσωπικά στον Πρόεδρο του Ομίλου Aegean κ. Ευτύχη Βασιλάκη, αλλά και σε όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους της εταιρείας, για τη συνδρομή τους στον ασφαλή επαναπατρισμό των εργαζομένων μας.

Για τους επαναπατρισθέντες εργαζόμενους ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ διαδικασίες κι ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει φροντίσει για την ασφαλή μετάβασή τους στους τόπους κατοικίας τους, εντός κι εκτός Αθηνών.

Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ως κυρίαρχη προτεραιότητά του την υγεία κι ασφάλεια των ανθρώπων του. Στο πλαίσιο αυτό, έχει εκπονήσει και υλοποιεί, από την αρχή της παγκόσμιας κρίσης δημόσιας υγείας που είναι σε εξέλιξη, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφαλούς επαναπατρισμού των στελεχών και των εργαζομένων του ανά τον κόσμο, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο και πάντα σε απόλυτη εφαρμογή των αποφάσεων και των οδηγιών των διεθνών και των κατά τόπους εθνικών αρμόδιων αρχών.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα