Connect with us

SPECIAL EDITIONS

ΠΑΣΕΠΠΕ και DG Environment προκήρυξαν το νέο κύκλο Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Πράσινη Ανάπτυξη Φυτό

Η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) ανακοίνωσαν την Τετάρτη την προκήρυξη του νέου κύκλου των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment).

Τα βραβεία διοργανώνονται στην Ελλάδα για 8η συνεχόμενη φορά ενώ παράλληλα ανακοινώνεται η προκήρυξη των Ελληνικών Βραβείων Περιβάλλοντος, τα οποία ο ΠΑΣΕΠΠΕ διοργανώνει για 4η φορά.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος ιδρύθηκε το 2001 από 120 εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλα τα στάδια προστασίας του περιβάλλοντος και περιλαμβάνει διαχειριστικές, κατασκευαστικές, τεχνολογικές εταιρείες, βιομηχανίες, εταιρείες που ασχολούνται με την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και εξειδικευμένες μελετητικές εταιρείες και προμηθευτές προϊόντων.

Ο Σύνδεσμος στοχεύει με θέσεις, εκδηλώσεις, πληροφόρηση και συνέργειες των μελών του να συμβάλει δυναμικά στην επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και στην βελτίωση των περιβαλλοντικών υποδομών της χώρας μας, με παράλληλη ανάπτυξη των εταιρειών του κλάδου.

Επίσης, ο ΠΑΣΕΠΠΕ εκπροσωπεί την χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τη Διαχείριση Αποβλήτων και Υπηρεσιών Περιβάλλοντος (Fédération Européenne des Activités de la Dépollution et de l’ Environnent – FEAD – European Federation of Waste Management and Environmental Services), παρεμβαίνοντας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τον εκσυγχρονισμό των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα Βραβεία

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της DG Environment απονέμονται σε επιχειρήσεις που συνδυάζουν με επιτυχία την συμβολή τους στην κυκλική οικονομία με την καινοτομία, την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στόχος και παράλληλα δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας ως παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης σε ένα ανταγωνιστικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η ικανότητα μετατροπής βιώσιμων προτύπων κατανάλωσης και παραγωγής σε αναπτυξιακές ευκαιρίες για τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας, αν θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα του περιβάλλοντος και να μεταβούμε με επιτυχία σε μια πιο αποδοτική αξιοποίηση των πόρων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από την DG Environment στην κυκλική οικονομία, η οποία συνοψίζεται πολύ εύστοχα στα τρία R (reduce, reuse, recycle – μείωση (αποβλήτων), επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση).

Μέσω των βραβείων αυτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να προβάλει κάθε ξεχωριστή οικονομική και περιβαλλοντική επίδοση καθώς και την ικανότητα καινοτομίας των επιχειρηματιών, την προσήλωσή τους στην κυκλική οικονομία και την αποτελεσματική χρήση των μέσων για την παροχή αξιόπιστων και αξιοποιήσιμων πληροφοριών, όπως το Κοινοτικό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου (Eco-Management and Audit Scheme – EMAS), την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας (EU Environmental Technology Verification – ETV) και το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα (European Ecolabel).

Στην Ενωμένη Ευρώπη των 28 χωρών όλο και περισσότερες επιχειρήσεις συνειδητοποιούν ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η μετάβαση στην κυκλική οικονομία θα συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης. Έχει γίνει επίσης κατανοητό ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεών μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες σύγχρονες προκλήσεις, όπως η έλλειψη πόρων ή από το πως μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε διάφορα υλικά και πως εξοικονομούμε ενέργεια ή επίσης και από την ικανότητά μας να παράγουμε πιο έξυπνα αγαθά που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, να επισκευαστούν και να ανακυκλωθούν.

Τα βραβεία αυτά στοχεύουν στην αναγνώριση και στην ανταμοιβή εμπνευσμένων μοντέλων, τα οποία οδηγούν στην κυκλική οικονομία και στον εκσυγχρονισμό της Ευρωπαϊκής οικονομίας με καινοτόμες και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις.

*Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΕΠΠΕ.

image_print

SPECIAL EDITIONS

Αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο η κατασκευαστική έκθεση “bauma CTT RUSSIA 2020”

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο η διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Δομικών Μηχανημάτων και Μηχανημάτων Οδοποιίας, bauma CTT RUSSIA 2020

Τη μετάθεση διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Δομικών Μηχανημάτων και Μηχανημάτων Οδοποιίας, bauma CTT RUSSIA 2020, στις 08.-11.09.2020, στο Crocus Expo της Μόσχας, ανακοίνωσε ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Μονάχου, του οποίου επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανασχεδιάζει το πλάνο του, προκειμένου να υποστηρίξει, για τον Σεπτέμβριο, πλέον, τη διοργάνωση Επιχειρηματικής αποστολής στην bauma CTT RUSSIA 2020.

Κατά αυτόν τον τρόπο και στο πλαίσιο των δράσεων επιχειρηματικής δικτύωσης, που αναλαμβάνει το Επιμελητήριο, συμβάλλει στη στήριξη της ελληνικής και της κυπριακής οικονομίας, έχοντας ως στόχο την ένταση της εξωστρέφειας των δύο εθνικών επιχειρηματικών κοινοτήτων.

Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί για πληροφορίες και για τη συμμετοχή της στην έκθεση bauma CTT RUSSIA 2020 και στην Επιχειρηματική αποστολή, να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ.: 210 64 19 037 ή να ανατρέχει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr και στην ιστοσελίδα της έκθεσης: https://bauma-ctt.ru/en/.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Σεμινάριο για τα μέσα προστασίας σε χώρους υγείας από TÜV HELLAS και 3M

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Νοσοκόμα

Ένα ξεχωριστό και εξαιρετικά επίκαιρο σεμινάριο με θέμα «Μέσα Ατομικής Προστασίας σε χώρους υγείας την εποχή της πανδημίας» πραγματοποιούν από κοινού η TÜV HELLAS (TÜV NORD) και η 3Μ.

ΕΟι δύο εταιρείες, ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δώσουν την καλύτερη δυνατή ενημέρωση σε φλέγοντα θέματα που αφορούν τόσο την ιατρική κοινότητα όσο και τις επιχειρήσεις αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Το σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, θα καλύψει τις παρακάτω ενότητες:

– Επιλογή των κατάλληλων μέσων προστασίας αναπνοής , δέρματος και ματιών.

– Πιστοποιήσεις, σήμανση, εναρμόνιση. Ποια η διαφορά χειρουργικής μάσκας και μάσκας προστασίας; Τι σημαίνει n95 & ffp2;

– Ορθή χρήση, τρόπος εφαρμογής, επαναχρησιμοποίηση και απολύμανση εξοπλισμού.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 10 Απριλίου κατά τις ώρες: 14:00- 16:00. Το συμβολικό κόστος των 25 € ανά συμμετοχή, θα διατεθεί εξ ολοκλήρου για την κάλυψη των αναγκών των επιπλέον κλινών για την αντιμετώπιση περιστατικών covid-19 της ΜΕΘ Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ: https://bit.ly/2JKJjpP

Ο κ. Γιάννης Οικονομίδης, Διευθυντής Πιστοποίησης της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε:

«O Φορέας μας μαζί με την 3M επέλεξε να συνδυάσει  την ενημέρωση της αγοράς  με το πολύ ενδιαφέρον, σύντομο, αλλά ιδιαίτερα συνεκτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «επιλογή των κατάλληλων μέσων προστασίας την εποχή της πανδημίας  του COVID-19» και ταυτόχρονα να αναδείξει, για άλλη μια φορά, το υψηλό επίπεδο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης,  μια πρακτική  που διαρκώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρησιακών της επιλογών».

Ο κ. Θεόφιλος Κουρούνης, Εισηγητής του εν λόγω σεμιναρίου από το Τμήμα Μέσων Ατομικής Προστασίας της 3Μ, ανέφερε:

«Στην εποχή της πανδημίας, υγιείς εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας είναι η προϋπόθεση και για την δική μας υγεία. Συμμετέχουμε με ιδιαίτερη χαρά σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία της TÜV HELLAS (TÜV NORD), για να βοήσουμε όλους τους στρατιώτες του σύγχρονου πολέμου να έχουν την προστασία που χρειάζονται και  αξίζουν.

Στη σημερινή συγκυρία είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμηθούμε ότι δεν αρκεί να βρούμε ένα καλό ΜΑΠ αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε και σωστά συνεχώς. Η 3M παγκοσμίως διπλασίασε την παραγωγή της σε μάσκες προστασίας μιας χρήσης και θα διαθέτει το 90% της παραγωγής της σε δομές υγείας σε όλο τον κόσμο, ώσπου να αφήσουμε πίσω μας τον εφιάλτη»

Σημειώνεται πως όλα τα σεμινάρια που πραγματοποιεί η TÜV HELLAS (TÜV NORD) υλοποιούνται και εξ αποστάσεως, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (E-learning).

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Ξεκίνησε το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο του ΤΕΕ για την κρίση του κορωνοϊού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΤΕΕ

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο του ΤΕΕ για την καταγραφή προβλημάτων μηχανικών και τεχνικών εταιρειών από την κρίση του κορωνοϊού.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποφάσισε το ΤΕΕ να δημιουργήσει ηλεκτρονικό παρατηρητήριο καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, ανοιχτό στα μέλη του ΤΕΕ, όπου οι μηχανικοί μέλη του – αλλά και οι εγγεγραμμένοι τεχνολόγοι και τεχνικές εταιρείες –  θα μπορούν να καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις τους σε ειδικά ζητήματα, ώστε το ΤΕΕ να έχει κατά τον δυνατόν «ζωντανή» καταγραφή και μετά από επεξεργασία να προωθεί προτάσεις προς τις αρμόδιες αρχές.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Τόσο προσωπικά, όσο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και οι υπηρεσίες του ΤΕΕ, βρισκόμαστε τις τελευταίες εβδομάδες σε διαρκή επικοινωνία με τους μηχανικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Καταθέσαμε ήδη πολλές προτάσεις, εγκαίρως, για να αναλάβει η Πολιτεία πρωτοβουλίες επίλυσης δεκάδων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση του κορωνοϊού.

Ήδη η νομική υποστήριξη του ΤΕΕ έχει κατακλυστεί από ερωτήσεις μελών και δίνει όσες απαντήσεις μπορεί, με βάση τη νομοθεσία και τις αποφάσεις που λαμβάνονται από το κράτος. Η πολιτεία όμως πρέπει να τρέξει περισσότερο. Θα βοηθήσουμε μέσα από την ηλεκτρονική καταγραφή που ξεκινήσαμε.

Τα προβλήματα που θα αναφέρουν οι μηχανικοί και οι τεχνικές εταιρείες, θα κωδικοποιούνται και θα μεταφέρονται στους αρμόδιους Υπουργούς, Γενικούς γραμματείς και υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να επιλυθούν, αναλόγως της σοβαρότητας και των επιπτώσεων που έχουν.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε προσωπικά και με τα 110 χιλιάδες μέλη του ΤΕΕ οπότε η ηλεκτρονική αυτή καταγραφή διευκολύνει όλους για να φτάσει πιο γρήγορα το μήνυμα εκεί που πρέπει.»

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΤΕΕ από εδώ.

Ο ενδιαφερόμενος, αφού καταχωρήσει τα στοιχεία του, επιλέγει το πεδίο δραστηριότητάς του (Δημόσια Έργα, Ιδιωτικά Έργα, Άλλο), την κατηγορία του προβλήματος που αναφέρει, σχολιάζει ή προτείνει λύση (Ασφαλιστικές Εισφορές, Φορολογικές Υποχρεώσεις, Θέματα Ρευστότητας, Μετακινήσεις, Άλλο) και καταγράφει το μήνυμά του και μετά την καταχώρηση λαμβάνει online μήνυμα επιβεβαίωσης.

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, σύμφωνα με τη σχετική δήλωση απορρήτου, διατηρούνται από το ΤΕΕ μόνο για την περίοδο της κρίσης και τυχόν διαβίβαση των προβλημάτων – αιτημάτων – προτάσεων σε κρατικούς φορείς θα γίνει χωρίς τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα