Newsroom

Μπροστά σε πλήθος πολιτών που παραβρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα, αλλά και στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά  παρουσίασε τα 140 και πλέον έργα που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η Υφυπουργός Υγείας, υπεύθυνη για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων Ζωή Ράπτη, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Πέτρος Βαρελίδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και πρώην Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κεχρής, ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Αττικής Γιώργος Μαρκόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων Γιάννης Μητρόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπύρος Ευσταθόπουλος και Φωτεινή Βρύνα, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πεντέλης

Η Δήμητρα Κεχαγιά παρουσίασε τα 140 και πλέον έργα που υλοποιήθηκαν ή συνεχίζουν να υλοποιούνται, ενώ επικεντρώθηκε στα σημαντικότερα από αυτά: στην επίλυση 6 πολύ κρίσιμων πολεοδομικών παρεμβάσεων στην δρομολόγηση 11 μεγάλων έργων υποδομής, στις 9 στρατηγικές μελέτες για την πόλη, με κυρίαρχες αυτής της σύνταξης του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου της Πεντέλης και της Αναθεώρησης Σχεδίου Πόλης, στις 14 πολεοδομικές παρεμβάσεις που υλοποιούνται από το Δήμο, στις 29 παρεμβάσεις ανάπλασης και αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, καθώς και στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την καθημερινότητα των πολιτών.

Αναφέρθηκε επίσης στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, με στόχο την πολιτιστική και περιβαλλοντικά ανάδειξη του βουνού.

Ακόμη αναφέρθηκε στην πρόθεση του Δήμου να εκπονήσει σχέδιο, προκειμένου να μετατραπεί σε κλιματικά ουδέτερη πόλη το 2030 θα καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Δήμος Πεντέλης.

Στη συνέχεια η Δήμητρα Κεχαγιά έκανε ιδιαίτερη μνεία στις δυσκολίες που επέφεραν στο έργο της δημοτικής αρχής μεταξύ των οποίων, στην πανδημία, στην αποτροπή της εγκατάστασης μονάδας φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη, αλλά και στις δυσκολίες που δημιούργησε η απλή αναλογική.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή της, η Δήμαρχος Πεντέλης αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις ύψους 65 περίπου εκατομμυρίων που έχει εξασφαλίσει για έργα ως τώρα ο Δήμος και στα 80 περίπου εκατ. που διεκδικεί ακόμη.

Κλείνοντας την ομιλία της η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τις δημοτικές εκλογές του 2023 με στόχο να συνεχιστεί το έργο το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται στην πόλη, έργο που την υλοποίηση του εγγυάται η εμπειρία, η καλή προετοιμασία και ωρίμανση των έργων και η ικανή ομάδα των συνεργατών της. 

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό οι πρώην Δήμαρχοι Μελισσίων Γιάννης Μητρόπουλος και Μανώλης Γραφάκος, συνεχάρησαν τη Δήμαρχο για το έργο που έχει υλοποιηθεί στο Δήμο Πεντέλης για την «πιο παραγωγική τετραετία που έχει υπάρξει στην πόλη», εκφράζοντας τη στήριξή τους.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι στήριξε το συνδυασμό της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ότι η συνεργασία του με τη Δήμητρα Κεχαγιά ήταν υποδειγματική, τη συνεχάρη για το έργο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τη δουλειά που έκανε για την απορρόφηση κονδυλίων και στην υλοποίηση των έργων του Δήμου και ευχήθηκε «τη βέβαιη» όπως είπε επιτυχία στις επόμενες εκλογές.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Υγείας για την Ψυχική Υγεία και τις εξαρτήσεις Ζωή Ράπτη, αναφερόμενη και στη δική της προσωπική αυτοδιοικητική εμπειρία, εκθείασε την προσπάθεια που έχουν καταβάλει η Δήμαρχος και οι συνεργάτες της, τόσο για τα θέματα ψυχικής υγείας, όσο και για το περιβάλλον. Παράλληλα αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο Δήμο και στο Υπουργείο Υγείας για την δημιουργία ενός κέντρου ψυχικής υγείας στο Δήμο Πεντέλης στην πτέρυγα Μπόμπολα. 

Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Πέτρος Βαρελίδης, οι οποίοι και συνεχάρησαν τη Δήμαρχο για το έργο της.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV