Connect with us

Έργα πόλης

Παρουσιάστηκε το έργο «Πάρκο – Μουσείο Ραδιοφωνίας» στο Ίλιον από τον ΥΨΗΠΤΕ, Ν. Παππά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, παρουσίασε εχθές στο Ίλιον το έργο «Πάρκο – Μουσείο Ραδιοφωνίας», που θα δημιουργηθεί στο χώρο του Σταθμού Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας στην περιοχή, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, της ΕΡΤ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας παίρνει σάρκα και οστά σε έναν χώρο 31 στρεμμάτων, ο οποίος -μετά τις εργασίες ανάπλασης- θα αποτελέσει χώρο πρασίνου και φιλοξενίας των παλαιών κτηρίων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, όπως του πρώτου πομπού που εξέπεμψε στη χώρα για την Ελληνική Ραδιοφωνία και έναν από τους τρεις πομπούς που φυλάσσονται σήμερα στην Ευρώπη. Στο χώρο θα λειτουργήσει, επίσης, Σχολή Ραδιοφωνίας, εργαστήριο σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, ενώ θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «το Πάρκο – Μουσείο Ραδιοφωνίας στο Ίλιον δεν είναι απλά μια απάντηση στο επί δεκαετίες αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά το όραμα που έχουμε ως Κυβέρνηση για τις πόλεις και τις γειτονιές μας. Είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε τα τοπικά προβλήματα και ο τρόπος που ικανοποιούμε τις προσδοκίες κάθε κοινωνίας».

Συμπλήρωσε, δε, πως «πρόκειται για ένα θέμα το οποίο για την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της Πολιτείας συγκαταλέγεται στα “μεγάλα” και σε αυτά που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα των πολλών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, στην υποχρέωση που έχουμε προς τη νέα γενιά».

Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι «το μεγάλο στοίχημα της αναβάθμισης της κάθε περιοχής, της κάθε γειτονιάς, πρέπει να κερδηθεί. Με τη δημιουργία του Πάρκου Ραδιοφωνίας και με την πολύτιμη συμβολή της ΕΡΤ, με χαρά και περηφάνια βάζουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι», ενώ αναφέρθηκε και στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, υπογραμμίζοντας ότι «η ΕΡΤ -όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την υπονομεύσουν, να την κλείσουν, να την ποδοπατήσουν προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων- είναι και θα είναι δίπλα στον πολίτη. Είναι και θα είναι με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, τόνισε πως «πρόκειται για μια προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να αναδειχθούν όλοι οι χώροι που αποτελούν την ιστορία της ΕΡΤ, γιατί είναι η ιστορία της πατρίδας μας. Η ΕΡΤ, ως πάντα πρωτοπόρος, δίνει το στίγμα της και σήμερα, καθώς ανήκει στην κοινωνία, σε αυτήν αναφέρεται και από αυτήν παίρνει δύναμη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, οι Βουλευτές Αννέτα Καββαδία, Χαρά Καφαντάρη, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Λεοντής, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής, Χρήστος Καπάταης, ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, καθώς και Δήμαρχοι γειτονικών Δήμων, Πρόεδροι Οργανισμών, διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ, κ.ά., καθώς και πλήθος πολιτών.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Βασίλη Γισδάκη υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα