Connect with us

Επικαιρότητα

«Παρών» της ΕΡΓΟΣΕ στην ημερίδα της ΡΑΣ για την ασφάλεια των Σιδηροδρόμων

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4/4/2019, η Ημερίδα που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων (ERA), σε αίθουσα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης στην Αθήνα.

Θέμα της Ημερίδας ήταν η «Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ασφάλειας Σιδηροδρόμων», από την οποία δε θα μπορούσε να λείπει η ΕΡΓΟΣΕ, η οποία έχει καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή ενός ασφαλούς σιδηροδρομικού δικτύου.

Στην έναρξη της Ημερίδας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας, ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιώργος Κακουλάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Διονέλης. Ο κ. Διονέλης τόνισε ότι η ασφάλεια είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του σιδηροδρόμου έναντι των άλλων μέσων μεταφοράς και ότι για τον λόγο αυτό, όλος ο σιδηροδρομικός κόσμος θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω βελτίωση όλων των δεικτών ασφαλείας.

Η ΕΡΓΟΣΕ έχει ρόλο όχι να συζητά απλώς για ασφάλεια, αλλά να εφαρμόζει τους πλέον αυστηρούς κανόνες προς αυτή την κατεύθυνση. Η ΕΡΓΟΣΕ προάγει την ασφάλεια με δύο τρόπους: Πρώτον, παραδίδοντας ολοκληρωμένα έργα που ακολουθούν όλους τους Ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανόνες ασφαλείας, και δεύτερον, με την διασφάλιση των πλέον αυστηρών κανόνων σε όλα της τα εργοτάξια, προτάσσοντας ως πρωταρχικό μέλημα κατά την διάρκεια των κατασκευών την ανθρώπινη ζωή.

Η κυρίως παρουσίαση της ΕΡΓΟΣΕ έγινε από την Προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας και Ασφάλειας της εταιρίας κα Βέρα Ιακωβίδου, και επικεντρώθηκε στη συμβολή της Εταιρίας στην

Ασφάλεια των Σιδηροδρόμων, παράλληλα με την κατασκευή των σιδηροδρομικών έργων. Ειδικότερα, έγινε αναφορά:

– Στη δέσμευση της Εταιρίας για την εκτέλεση του έργου της κάτω από τις ασφαλέστερες συνθήκες

– Στην καλλιέργεια και ενίσχυση της κουλτούρας ασφαλείας στους εργαζόμενους της ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο του πιστοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας που διατηρεί

– Στην τήρηση διαδικασιών και τη συμβολή στη λήψη μέτρων Υ&Α κατά την κατασκευή των έργων της ΕΡΓΟΣΕ, τόσο για την προστασία εργαζομένων όσο και την ασφαλή κυκλοφορία των συρμών

– Στην προστασία εργαζομένων αλλά και τρίτων από την τάση των 25000V του συστήματος ηλεκτροκίνησης, που κατασκευάζεται στο πλαίσιο των έργων της ΕΡΓΟΣΕ

– Στις υποδομές ασφαλείας που διαθέτουν οι νέες σιδηροδρομικές σήραγγες που παραδίδει η ΕΡΓΟΣΕ, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και φυσικά

– Στα σύγχρονα συστήματα σηματοδότησης/τηλεδιοίκησης – ETCS Level 1, που εγκαθιστά η ΕΡΓΟΣΕ με πρωταρχικό μέλημα την βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο ελληνικό δίκτυο.

 

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Επικαιρότητα

Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη αντιγκράφιτι παρέμβαση σε όλο το μήκος της οδού Αθηνάς

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Μια πολύ μεγάλη και καλά σχεδιασμένη επιχείρηση αντιγκράφιτι σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, την οδό Αθηνάς, ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες μέρες οι άνθρωποι της Διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Σε όλο το μήκος του ιστορικού δρόμου της πρωτεύουσας από την Ομόνοια μέχρι την Ερμού έγιναν παρεμβάσεις όπου χρειαζόταν για να εξαφανισθούν τα αντιαισθητικά γκράφιτι και όλα όσα ρύπαιναν αισθητικά, επιφάνειες εμβαδού περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων.

Για να αφαιρεθεί η μπογιά από τις μαρμάρινες και τις πέτρινες επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν 145 λίτρα διαλυτικού υλικού και 4,5 τόνοι νερού. Για την κάλυψη των γκράφιτι σε τσιμεντένιες επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν περίπου 130 λίτρα πλαστικής μπογιάς σε διάφορα χρώματα (ανάλογα με το χρώμα της επιφάνειας). Ο διαφορετικός τρόπος αντιγκράφιτι οφείλεται στο ότι σε μαρμάρινες και πέτρινες επιφάνειες χρησιμοποιείται διαλυτικό υγρό και νερό με πίεση ενώ σε τσιμεντένιες η κάλυψη με χρώμα.

 

Η γωνία των οδών Λυκούργου και Αθηνάς πριν και μετά τη δράση καθαρισμού

Ακριβώς επειδή η Αθηνάς είναι ένας πολυσύχναστος εμπορικός δρόμος με δεκάδες καταστήματα και κίνηση από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων εργάστηκαν κυρίως νυχτερινές ώρες προκειμένου να μην προκαλέσουν προβλήματα στους επαγγελματίες τους εργαζόμενους και τους πελάτες των καταστημάτων.

Οι αντιγκράφιτι επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες αποτελούν κεντρικό κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού για μια πιο όμορφη και πιο φιλική στους κατοίκους και τους επισκέπτες πόλη. Πολύ μεγάλες επιφάνειες έχουν ήδη καθαριστεί σε διάφορες περιοχές (Πεδίον Άρεως, Πατησίων, Αναφιώτικα, Θησείο, Πάρκο Ευαγγελισμού κ.ά.).

«Όταν ξύνεις τη μιζέρια και τη ρύπανση, αναδεικνύεται μία Αθήνα διαφορετική. Καθαρή και λαμπερή. Αυτό κάνουμε με τις επιχειρήσεις του καθαρισμού μεγάλων επιφανειών σε όλη την πόλη. Αυτό κάναμε και στην Αθηνάς. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε όλες τις γειτονιές για να αντικαταστήσουμε τη μουτζούρα με χρώμα, ζωή» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Θεσσαλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3 χωριά του Δήμου Τρικκαίων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κήρυξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός περιοχές του Δήμου Τρικκαίων, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση συνεπειών από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του, ο Περιφερειάρχης κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που εκδηλώθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων της 7ης Ιουλίου 2020:

– Τις κοινότητες Αρδανίου και Παλαιόπυργου της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιόκαστρου

– Την κοινότητα Ριζώματος της Δημοτικής Ενότητας Παραληθαίων.

Η κήρυξη ισχύει από την ημερομηνία της απόφασης και για 3 μήνες, έως τις 14 Οκτωβρίου 2020.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα εξέτασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΝ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κτίριο ΥΠΕΝ στη Λεωφόρο Μεσογείων

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα.

Μεταξύ άλλων:

1. Καθορίστηκαν οι συμπληρωματικοί ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Ερμού 76 του Δήμου Αθηναίων.

2. Εγκρίθηκε ο χαρακτηρισμός «διατηρητέο» σε κτίριο του ακίνητου που βρίσκεται επί της οδού Μπότσαρη 95, του Δήμου Ναυπακτίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και ο καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε αυτό.

3. Εγκρίθηκε ο χαρακτηρισμός «διατηρητέο» σε κτίριο που βρίσκεται εντός ακινήτου επί των οδών Αλιφιέρηδων αρ. 8-10 και Εμμ. Βερνάρδου, στην περιοχή Χαλέπας του Δήμου Χανίων και ο καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε αυτό.

4. Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου και η αλλαγή χρήσης σε διατηρητέο κτίριο, που βρίσκεται επί των οδών Χρυσοσπηλιωτίσσης αρ. 11 και Νικίου αρ. 24 του Δήμου Αθηναίων.

5. Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε διατηρητέο κτίριο, που βρίσκεται επί της οδού Αιόλου αρ. 87 του Δήμου Αθηναίων.

6. Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε διατηρητέο κτίριο, επί των οδών Στρατηγού Ιωάννου και Ι. Λάππα, στη Λειβαδιά του Δήμου Λεβαδέων.

7. Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε ακίνητο που περιλαμβάνει διατηρητέο κτίριο και βρίσκεται επί των οδών Ερμού αρ.9 και Βουλής του Δήμου Αθηναίων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα