Νίκος
Καραγιάννης

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Απριλίου, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Καναλλακίου, έδρας του Δήμου Πάργας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννης Λώλος, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης, Ζίτσας, κ. Μιχάλης Πλιάκος και Μετσόβου, κ. Κωνσταντίνος Τζαφέας.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πάργας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το Δήμο Πάργας. Παραδίδουμε ένα αθλητικό “στολίδι” για τη νεολαία μας, ένα αθλητικό “στολίδι” μοναδικό στην Ήπειρο. Ένα έργο που δημοπρατήθηκε τέτοια εποχή πριν από 15 χρόνια, τον Απρίλιο του 2004 και ξεκίνησε το 1998 με τη χωροθέτηση του κτηρίου και των εγκαταστάσεων από το τότε Συμβούλιο Περιοχής Φαναρίου, με Πρόεδρο τον Παναγιώτη Ευθυμίου.

Το αρχικό έργο περιλάμβανε στο σύνολό του, δύο υποέργα: Την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου τύπου Τ11Β, που εγκαινιάζουμε σήμερα και την κατασκευή θεάτρου, αναψυκτηρίου, των γηπέδων ποδοσφαίρου, τένις και μπάσκετ, που είχαν ολοκληρωθεί από το 2006. Το 2014, όταν αναλάβαμε σαν νέα Δημοτική Αρχή, το δεύτερο υποέργο των εξωτερικών γηπέδων ήταν εγκαταλειμμένο.

Στο άλλο υποέργο, στο Κλειστό Γυμναστήριο, είχε κατασκευαστεί μόνο ο φέρων οργανισμός, οι τοιχοποιίες και η μεταλλική στέγη και οι εργασίες είχαν σταματήσει από το 2009. Δεν θα αναφερθώ στο “Γολγοθά” που έζησα, για να ολοκληρώσω το Γυμναστήριο, γιατί η εταιρεία «Ζήτα Τεχνική ΑΤΕ», η οποία συγχωνεύτηκε στη συνέχεια από την «Ζιώρης ΑΕ», βρέθηκε σε μεγάλη οικονομική δυσπραγία, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Σας παραδίνουμε, το Κλειστό Γυμναστήριο και τις υπόλοιπες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις. Και ελπίζω, μέσα από την καρδιά μου, να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Να γεμίσουν με νέα παιδιά, και σύντομα να δούμε τα παιδιά μας να αθλούνται σε υψηλές κατηγορίες. Το όραμά μου, για ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο στο Δήμο μας, είναι πλέον δικό σας. Σας ανήκει!!! Να αθλείστε και να αγωνίζεστε για τον Δήμο μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται. Το οφείλουμε στον τόπο μας».

Στην ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης ευχαρίστησε το Δήμο Πάργας για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση των εγκαινίων και αναφέρθηκε γενικά στις δράσεις της κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης την πρόταση που έχει υποβάλλει ο Δήμος Πάργας για την αναστύλωση και μετατροπή του Αρχοντικού Βασιλά (Πάργα) σε Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο, με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα, με πρόταση του κ. Νάστα, επισκέφθηκε ο ίδιος μετά το πέρας της εκδήλωσης.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ