Κατερίνα
Παναγέα

Παρατάθηκε εκ νέου ο διαγωνισμός για τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νάξο.

Η δημοπράτηση του μεγάλου έργου «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Δήμου Νάξου – Μικρών Κυκλάδων», μεταφέρθηκε για τις 21 Απριλίου 2024 ενώ η αποσφράγιση των προσφορών είναι πλέον προγραμματισμένη για τις 25 Απριλίου 2024.

Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η εκτιμώμενη αξία με Φ.Π.Α. είναι 19.763.160,40 ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 15.938.032,56 ευρώ). Η τιμή δεν είναι το μόνο κριτήριο ανάθεσης.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 87 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Διαχείριση Υγρών και Στερεών Αποβλήτων (ΕΤΠΑ)», και αποτελεί υποέργο της Πράξης “Επεξεργασία υπολλειμματικών σύμμεικτων Α.Σ.Α. και Προδιαλεγμενων Βιοαποβλήτων Νήσου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων”.

Το αντικείμενο του έργου

Το παρόν έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Δήμου Νάξου – Μικρών Κυκλάδων» περιλαμβάνει την κατασκευή των παρακάτω:

  • Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) δυναμικότητας 5.300 tn/έτος σύμμεικτων απορριμμάτων και
  • Μονάδα επεξεργασίας προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων (Μ.Ε.Β.Α.) δυναμικότητας 856 tn/έτος προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων.

Επιπλέον η σύμβαση περιλαμβάνει και την λειτουργία του έργου για έξι (6) έτη.

Το αντικείμενο αφορά

  1. στην κατασκευή του έργου (ΜΕΑ-ΜΕΒΑ) και 6μηνη δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΑ-ΜΕΒΑ)
  2. στην υπηρεσία κανονικής λειτουργίας της ΜΕΑ και της ΜΕΒΑ για έξι (6) έτη
  3. δικαίωμα προαίρεσης για την υπηρεσία κανονικής λειτουργίας του ΧΥΤ
  4. δικαίωμα προαίρεσης για τη κανονική λειτουργία του συνόλου της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΑ-ΜΕΒΑ) και του ΧΥΤ για έξι (6) επιπλέον έτη
  5. δικαίωμα προαίρεσης για εργασίες επέκτασης των εγκαταστάσεων ή/και πρόσθετο εξοπλισμό, με σκοπό η εγκατάσταση να συνεισφέρει στην σταδιακή επίτευξη των στόχων του ΕΣΔΑ για το 2030.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV