Connect with us

Έργα πόλης

Παράταση μέχρι τον Νοέμβριο στο έργο ολοκλήρωσης του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Προς ολοκλήρωση ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για τον πολιτισμό

Την πρώτη του μεγάλη παράταση έχει πάρει το μεγαλύτερο κτιριακό έργο στο Ηράκλειο Κρήτης. Αναφερόμαστε στο φιλόδοξο έργο της ολοκλήρωσης του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Ανάδοχος του έργου είναι η τεχνική εταιρεία ΚΑΣΤΩΡ ΑΕ με ποσοστό έκπτωσης 21%. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ) ΑΕ ΟΤΑ, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Το έργο έχει κόστος 11.232.284,60 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) και ο χρόνος περαίωσης των εργασιών είχε οριστεί σε 540 μέρες (18 μήνες περίπου) και ολοκλήρωση τον Οκτώβριο του 2017. Τα πολλά προβλήματα οδήγησαν το έργο σε πολύμηνη παύση εργασιών  και η παράταση ήταν αναπόφευκτη. Η νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης ειναι στις 4 Νοεμβρίου 2018.  Η δημοπράτηση διεξήχθη στις 16 Ιουνίου 2015 και η ανάδοχος εταιρεία ήταν και η μοναδική συμμετέχουσα. Το έργο υπεγράφη στις 18 Απριλίου 2016.

Σήμερα το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου φτάνει κοντά στα 26.000 τ.μ.  και αναμένεται με αυτό το έργο το συνολικό κόστος να ξεπεράσει 45.000.000 ευρώ.

Στην τελική του μορφή θα φιλοξενεί παραστάσεις, συνέδρια, ενώ για τις εμπορικές δραστηριότητες θα περιλαμβάνει εστιατόρια, καφετέριες, ενοικιάσεις των αιθουσών του. Η χρηματοδότηση του έργου θα προέλθει από πόρους του Δήμου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο του έργου είναι, κατ΄ αρχήν η εκπόνηση ειδικών μελετών (επιπέδου Οριστικής μελέτης που θα υποβληθούν κατά την κατάθεση της Προσφοράς και της εκπόνησης πλήρους Μελέτης Εφαρμογής στη συνέχεια, (μετά την υπογραφή σύμβασης) σύμφωνα με τον «Κανονισμό Μελετών Έργου».

Βάση θα είναι τα τεχνικά στοιχεία της μελέτης της Υπηρεσίας, και τα λοιπά συμβατικά τεύχη, καθώς και η κατασκευή όλων των απαιτούμενων εργασιών, προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού και η παράδοση του έργου έτοιμου για χρήση, μέσα στο προβλεπόμενο συμβατικό χρόνο δηλαδή η κατασκευή των Συμπληρωματικών οικοδομικών και Η/Μ εργασιών στις ειδικές αίθουσες και στο λοιπό κτίριο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Επίσης συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή των Ειδικών Θεατρολογικών Συστημάτων, του Εξοπλισμού των κτιρίων και τελικά η πλήρης ολοκλήρωση του έργου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, και η θέση του σε λειτουργία σύμφωνα με το Τεύχος Συνοπτικής Καταγραφής Αντικειμένου και τα Τεύχη Τεχνικών Περιγραφών.

ypodomes.com

image_pdfimage_print

Έργα πόλης

Άμεση επαναλειτουργία των κοινόχρηστων ποδηλάτων από τον Δήμο Πατρέων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ποδήλατα Δημόσιας Χρήσης στην Πάτρα

Ο Δήμος Πατρέων, πρόκειται άμεσα να επαναλειτουργήσει τα κοινόχρηστα ποδήλατα. Πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει ο Δήμος στους πολίτες. Η Δημοτική Αρχή, επιμένει στο στόχο της (παρά το γεγονός ότι βάνδαλοι τα κατέστρεψαν στην πρώτη εφαρμογή του συστήματος), τα ποδήλατα να αποτελέσουν ένα εναλλακτικό μέσο κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης μας.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να στηρίξουμε και να προωθήσουμε το ποδήλατο, γιατί η μαζική χρήση του μπορεί να αποτελέσει απάντηση στα οξυμένα προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης. Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και εύκολης πρόσβασης, φιλικό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, πρέπει να έχει πλεονεκτική θέση, να προβληθεί και να αποτελεί προτεραιότητα.

Η Δημοτική Αρχή σχεδίασε και υλοποιεί τις αναγκαίες υποδομές για την χρήση των ποδηλάτων στην πόλη μας. Εκτός από τον ποδηλατόδρομο στο Νότιο Πάρκο προχωρά στην κατασκευή ποδηλατόδρομου σε όλο το μήκος της παραλιακής, έως την πλαζ της Αγυιάς, με χρηματοδότηση από ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014–2020 (Πρόγραμμα ΒΑΑ).

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπλασης Ιστορικού Κέντρου Πάτρας, προγραμματίζεται η κατασκευή δικτύου ποδηλατόδρομων, που θα περιλαμβάνει τις οδούς: Αγ. Νικολάου, από την οδό Μαιζώνος έως 25ης Μαρτίου, Κανάρη, από την οδό Όθωνος Αμαλίας έως την οδό Αθανασίου Διάκου, Υψηλάντου, από την οδό Αγίου Νικολάου έως την οδό Ερμού και από την οδό Βότση έως την οδό Κανάρη και τέλος, Σισσίνη, από την οδό Γερμανού έως την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων εξυπηρετεί ατομικές μετακινήσεις από ένα σημείο -αφετηρία προς άλλο σημείο- προορισμό, χωρίς υποχρέωση επιστροφής του ποδηλάτου στην αφετηρία. Προϋπόθεση για τη χρήση του κοινόχρηστου ποδηλάτου, είναι η εγγραφή στην υπηρεσία και η απόκτηση της προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας χρήστη.

Απαραίτητη προϋπόθεση η προσκόμιση των ακόλουθων δικαιολογητικών:

– Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

– Φωτοαντίγραφο Λογαριασμού ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ, κ.λπ.) για την «ταυτοποίηση» της μόνιμης κατοικίας.

Η εγγραφή στο σύστημα μπορεί να γίνει στο Δημαρχείο, στη γραμματεία της Διεύθυνσης Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης στο ισόγειο του Δημαρχείου (Μαιζώνος 108).

Περισσότερες πληροφορίες για το ΣΚΠ Πάτρας υπάρχουν στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας: http://patras-bikes.gr/.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Αποκαθίστανται οι βλάβες στον δημοτικό φωτισμό του Βύρωνα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Δημοτικός φωτισμός

Αναρτήθηκαν στη Διαύγεια δύο αποφάσεις του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη που αφορούν στην ανάθεση εργασιών αποκατάστασης έκτακτων βλαβών δημοτικού φωτισμού, στην εταιρεία Δόμηση Τεχνική Ε.Π.Ε, Τεχνική Εταιρεία που υπέβαλε την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά.

Η πρώτη απόφαση αφορά στην αποκατάσταση του φωτισμού στις οδούς και τις πλατείες του Δήμου, όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα ή έχουν υποδειχθεί από τους πολίτες και αφορά κονδύλι ύψους 24.188,68 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.

Η δεύτερη απόφαση αφορά στην άμεση αποκατάσταση του κατάλληλου ηλεκτροφωτισμού (LED) στα κλειστά γήπεδα του Δήμου Βύρωνα (Μυρακτής, Κλειστό Γυμναστήριο Εργάνης, 2ο Αθλητικό Κέντρο Βύρωνα, Κλειστό Γυμναστήριο Καρέα) και αφορά κονδύλι 24.500 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.

Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν σύμφωνα με τις σχετικές τεχνικές προδιαγραφές και όρους της μελέτης, αναμένεται να αρχίσουν στις 17 Οκτωβρίου 2019.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Στο επίκεντρο συνάντησης Πατούλη-Παχατουρίδη τα έργα στο Περιστέρι

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Πατούλης, Παχατουρίδης

Η υλοποίηση δύο εμβληματικών έργων στην περιοχή του Δήμου Περιστερίου καθώς και η πορεία υλοποίησης των έργων που έχουν τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη.

Η συζήτηση εστιάστηκε στις διαδικασίες που απαιτούνται για να υλοποιηθούν «εμβληματικά έργα» στο Περιστέρι προς όφελος των πολιτών. Ο κ. Πατούλης αφού εξέφρασε την εκτίμηση του στον κ. Παχατουρίδη για το έργο του, ζήτησε από τη Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακών έργων της Περιφέρειας Ελένη Βελγάκη και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων Αλέξανδρο Καλογερόπουλο να είναι σε στενή συνεργασία με τον κ. Παχατουρίδη και τους συνεργάτες του προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Παχατουρίδη στην Περιφέρεια ο Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Με τον άξιο φίλο και συνάδελφο Α. Παχατουρίδη είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση η οποία επικεντρώθηκε στην συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Περιστερίου. Κοινός μας στόχος είναι να μεταβεί η Αττική σε μία καινούρια μέρα. Θα συνεργαστούμε για να φτιάξουμε μία μητροπολιτική Περιφέρεια-Πρότυπο, που θα κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα