Connect with us

ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κτηματολόγιο: Παράταση δηλώσεων έως και την 3η Ιουλίου στη Λέσβο

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Εθνικό Κτηματολόγιο

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έως και την 3η Ιουλίου 2020.

Ειδικότερα,  η παράταση αφορά στους κατοίκους εσωτερικού και εξωτερικού για τα ακίνητα που ανήκουν στους Καλλικρατικούς Δήμους: Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου: Δήμος Λέσβου και προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΓΙΑΣΟΥ, ΑΓΡΑΣ, ΑΚΡΑΣΙΟΥ, ΑΜΠΕΛΙΚΟΥ, ΑΝΕΜΟΤΙΑΣ, ΑΝΤΙΣΣΗΣ, ΑΡΓΕΝΝΟΥ, ΑΣΩΜΑΤΟΥ, ΑΦΑΛΩΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, ΒΑΤΟΥΣΣΗΣ, ΒΡΙΣΑΣ, ΕΡΕΣΟΥ, ΙΠΠΕΙΟΥ, ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΚΑΠΗΣ, ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ, ΚΛΕΙΟΥΣ, ΚΩΜΗΣ, ΛΑΜΠΟΥ ΜΥΛΩΝ, ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ, ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΡΜΗΣ, ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΜΗΘΥΜΝΗΣ, ΜΙΣΤΕΓΝΩΝ, ΜΥΧΟΥ, ΝΑΠΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΝΕΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΜΦΙΛΩΝ, ΠΕΛΟΠΗΣ, ΠΕΤΡΑΣ, ΠΗΓΗΣ, ΠΛΑΓΙΑΣ, ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ, ΠΤΕΡΟΥΝΤΟΣ, ΠΥΡΓΩΝ ΘΕΡΜΗΣ, ΣΙΓΡΙΟΥ, ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΤΥΨΗΣ, ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ, ΣΥΚΟΥΝΤΟΣ, ΤΡΥΓΟΝΑ, ΥΨΗΛΟΜΕΤΩΠΟΥ, ΦΙΛΙΑΣ, ΧΙΔΗΡΩΝ.

Σημειώνεται πως με προγενέστερες αποφάσεις έχει δοθεί ήδη 5μηνη παράταση και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος νόμου δεν επιτρέπεται υπέρβαση της προθεσμίας παράτασης του χρονικού διαστήματος των έξι μηνών.

image_pdfimage_print

Ηλεκτρική ενέργεια

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του ΔΕΔΔΗΕ λόγω της κακοκαιρίας

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Καλώδια ηλεκτροδότησης

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει το κοινό πως η πρόοδος των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρική ενέργειας διαμορφώνεται για σήμερα ως εξής:

Επανηλεκτροδοτήθηκαν οι περιοχές Πεσάδα, Αγ.Θέκλα Παλικής και Φισκάρδο και συνεχίζονται αυτή την ώρα οι εργασίες για την ηλεκτροδότηση της περιοχής της Αγ.Ευφημίας στην Κεφαλονιά, ανακοίνωσε το πρωί ο ΔΕΔΔΗΕ. Στις λοιπές περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία η εικόνα έχει ως εξής:

Στη Ζάκυνθο συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης μεμονωμένων βλαβών στη Χαμηλή Τάση.

Στην Ιθάκη προχώρησαν οι εργασίες στο Βόρειο τμήμα του νησιού, όπου υπενθυμίζεται ότι παρουσιάζονται τα σοβαρότερα προβλήματα λόγω μεγάλου αριθμού δέντρων που έχει πέσει στο Δίκτυο, ενώ η περιοχή έχει επανηλεκτροδοτηθεί έως και τον οικισμό Σταυρός.

Στην Καρδίτσα, συνεχίζεται πυρετωδώς το δύσκολο έργο άντλησης των υδάτων και εκκρεμεί η ηλεκτροδότηση 5 υποσταθμών στο κέντρο της πόλης, καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν καταφέρει να ηλεκτροδοτήσουν 109 υποσταθμούς.

Τα ενισχυμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε όλες τις πληγείσες περιοχές, συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους, με στόχο να αποκατασταθούν όλες οι σημαντικές ζημιές στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας έως σήμερα το βράδυ.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Πράσινη Ενέργεια-ΑΠΕ

Αναβλήθηκε η τελετή θεμελίωσης του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου της Ελλάδας

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πάγο, για περισσότερες από δύο εβδομάδες, μπαίνει η σημερινή τελετή θεμελίωσης του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στη χώρα μας, η οποία θα γινόταν παρουσία του Πρωθυπουργού. Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για το φωτοβολταϊκο πάρκο ισχύος 204 MW, το οποίο τα ΕΛΠΕ εξαγόρασαν από τον ελληνικό βραχίονα της γερμανικής εταιρίας Juwi που έχει αναλάβει την κατασκευή του.

Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην και η προγραμματισμένη εκδήλωση αναβλήθηκε οδηγώντας το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το ΥΠΕΝ και τα ΕΛΠΕ να ψάχνουν όχι μόνο για εναλλακτική ημερομηνία, αλλά και τον τρόπο της πραγματοποίησης της τελετής και η όποια απόφαση αναμένεται ύστερα από τις 7 Οκτωβρίου σύμφωνα με πηγές του ypodomes.com.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι λόγοι για την ακύρωση της τελετής θεμελίωσης του πάρκου στην Κοζάνη ήταν δύο. Ο πρώτος ήταν το πέρασμα του Ιανού και των καταστροφών που έχει προκαλέσει σε μεγάλα τμήματα της χώρας.

Ο δεύτερος λόγος είναι ο «υγειονομικός τυφώνας», ο οποίος ακούει στο όνομα Κορωνοϊός. Μπορεί η κατάσταση είναι ανησυχητική μόνο στην Αττική με την έξαρση κρουσμάτων, αλλά σκοπός της Κυβέρνησης είναι να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Εξάλλου η ημερομηνία λήψης αποφάσεων βρίσκεται πολύ κοντά στην 4η Οκτωβρίου, όπου και αναμένουμε νεότερα σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και την περαιτέρω λήψη μέτρων ή την άρση τους.

Βέβαια, η τελετή θεμελίωσης του φωτοβολταϊκού πάρκου δεν αποτελεί τον μοναδικό «ασθενή» στην Κοζάνη, καθώς την ίδια ημέρα και πριν από αυτήν θα παρουσιαζόταν στην περιοχή και το Εθνικό Σχέδιο Απολιγνιτοποίησης από τον Πρωθυπουργό με την πρώτη να αποτελεί επιστέγασμα της δεύτερης.
Παρ’όλ’αυτά η καθυστέρηση αυτή δε σημαίνει πως αναβάλλονται και οι προπαρασκευαστικές εργασίες (διανοίξεις δρόμων, καθαρισμοί χώρων κ.α.) για το φωτοβολταϊκό πάρκο, καθώς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, το οποίο είναι αυστηρό, ορίζεται στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Τα χαρακτηριστικά του πάρκου

Όπως έχει αναφερθεί και παραπάνω μιλάμε για το μεγαλύτερο πάρκο που θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα και θα συγκαταλέγεται σε ένα από τα πέντε μεγαλύτερα της Ευρώπης με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στα 130 εκατ. Ευρώ. Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι το πάρκο εξαγοράστηκε από το ελληνικό τμήμα της γερμανικής Juwi, η οποία διαχειρίζεται 4800 MW συνολικής ισχύος μέσα από 1000 φωτοβολταϊκά και 1700 ανεμογεννήτριες.

Το πάρκο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2021 και υπολογίζεται πως θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες 75000 νοικοκυριών με τη συνολική ισχύ να ανέρχεται στα 300 GW ανά έτος. Σημαντικό θα είναι και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου αυτού καθώς οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν κατά 300000 τόνους σε ετήσια βάση.

Με το έργο αυτό τα ΕΛΠΕ βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο τους για συνολική ισχύ 300 MW έως το 2021 και 600 MW έως το 2025, και τη μείωση ρύπων κατά 50% έως το 2025 (έχει ήδη επιτευχθεί το 25% από το 2014).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ηλεκτρική ενέργεια

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης σε Επτάνησα και Καρδίτσα

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΕΔΔΗΕ

O ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι η πρόοδος των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις πληγείσες περιοχές από τη κακοκαιρία Ιανός, διαμορφώνεται σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ως εξής:

Στην Κεφαλονιά επανηλεκτροδοτήθηκε το νότιο τμήμα της χερσονήσου Παλλίκης και τμήμα της Ερίσου μέχρι τα Κονιδαράτα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες στην περιοχή για την επανηλεκτροδότηση μέχρι και του οικισμού του Φισκάρδου.

Στη Ζάκυνθο συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης μεμονωμένων βλαβών στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, σε ένα αρκετά μεγάλο αριθμό σημείων, διάσπαρτων γεωγραφικά σε όλο το νησί.

Στην Ιθάκη συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα οι εργασίες στο Βόρειο τμήμα του νησιού όπου παρουσιάζονται τα σοβαρότερα προβλήματα λόγω μεγάλου αριθμού δέντρων που έχει πέσει στο Δίκτυο.

Στην Καρδίτσα,  συνεχίζεται πυρετωδώς το δύσκολο έργο άντλησης των υδάτων και εκκρεμεί η ηλεκτροδότηση 17 υποσταθμών στο κέντρο της πόλης, καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν καταφέρει να ηλεκτροδοτήσουν 97 υποσταθμούς.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα