Newsroom

Ως μια ιστορική στιγμή για τον Κορυδαλλό και την ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίστηκε η στιγμή, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν, παρουσία πλήθους κόσμου, τα εγκαίνια του εμβληματικού βιοκλιματικού πάρκου αναψυχής σε χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού στη Γρηγορίου Λαμπράκη.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και είχε προϋπολογισμό 4.590.000,00 ευρώ. Για την ανέγερσή του αξιοποιήθηκαν ψυχρά υλικά και μέθοδοι φιλικοί προς το περιβάλλον. Ο Περιφερειάρχης κατά την διάρκεια των εγκαινίων επισήμανε ότι έργα όπως το συγκεκριμένο συμβάλλουν, όχι μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και στην ουσιαστική αναβάθμιση μιας περιοχής, η οποία για χρόνια διεκδικούσε το αυτονόητο. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τις Τεχνικές υπηρεσίες και την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη, ενώ επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε από τους προκατόχους του και ολοκληρώθηκε με την στενή συνεργασία των τεχνικών στελεχών της Δημοτικής Αρχής Κορυδαλλού.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Ν. Χουρσαλάς ευχαρίστησε, όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του και αφού υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο που «αλλάζει το ανάγλυφο της πόλης και αποτελεί μια κατάκτηση που δικαιώνει αγώνες ετών, ανοίγοντας νέους ορίζοντες».

Στην εκδήλωση τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη υποδέχθηκε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, ενώ παρόντες ήταν οι Βουλευτές Δ. Μαρκόπουλος, Γ. Τραγάκης, Μ. Κασιμάτη, Γ. Ραγκούσης, Τρ. Αλεξιάδης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, οι δήμαρχοι Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Αγίας Βαρβάρας Λ. Μίχος, Αιγάλεω Γ. Γκίκας, Περάματος Γ. Λαγουδάκης, η Επικεφαλής της Παράταξης Δύναμη Ζωής Ρ. Δούρου, τον Επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Γ. Σγουρό εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Κατσικάρης, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ν. Παπαγεωργίου, Σ. Βοϊδονικόλας, Σ. Μελλάς, Ευγ. Μπαρμπαγιάννη, ο Επικεφαλής του Πράσινου Κινήματος και Αντιπ. ΕΔΣΝΑ Ν. Παπαδάκης, πρώην αντιπεριφερειάρχες, πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α.

Γ. Πατούλης: «Ο Κορυδαλλός αποκτά ένα νέο τοπόσημο»

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο Κορυδαλλός και η ευρύτερη περιοχή αποκτούν ένα νέο τοπόσημο και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού, αλλάζουμε όλοι μαζί την Αττική μας. Δημιουργούμε ένα καλύτερο και ποιοτικότερο μέλλον για τις νέες γενιές. Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα βιοκλιματικό πάρκο σε ένα σημείο το οποίο για χρόνια η τοπική κοινωνία και οι δημοτικές αρχές δικαίως διεκδικούσαν για τους πολίτες τους. Σήμερα δεν επιστρέφουμε απλά στους πολίτες του Κορυδαλλού ένα κομμάτι γης που απελευθερώθηκε από τις φυλακές μετά από πολυετείς αγώνες, αλλά παραδίδουμε στις επόμενες γενιές ένα σύγχρονο βιοκλιματικό πάρκο. Θέλω να συγχαρώ το δήμαρχο, ο οποίος μαζί με τις υπηρεσίες του και τη στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας κατάφεραν να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Ένα έργο που για να γίνει μπήκαν οι βάσεις το 2011, ενώ το 2018 υπεγράφη η σχετική απόφαση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ολοκλήρωση του πραγματοποιείται κατά την περίοδο της θητείας μου και είμαι βέβαιος ότι αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη του Κορυδαλλού. Ενωμένοι όλοι μαζί Δήμος Περιφέρεια και Τοπική Κοινωνία θα προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στην υλοποίηση αυτού του στόχου. Η δημιουργία αυτού του βιοκλιματικού πάρκου αποδεικνύει έμπρακτα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν συνεργαζόμαστε στενά και δημιουργικά δήμος περιφέρεια και κεντρική διοίκηση. Θέλω να ευχαριστήσω και τις προηγούμενες διοικητικές αρχές της Περιφέρειας, όπως την κ. Δούρου και τον κ. Σγουρό οι οποίοι με τις ενέργειες τους βοήθησαν στα πρώτα βήματα για να γίνει το πάρκο, το οποίο με δικές μας ενέργειες εξασφαλίστηκαν τα χρήματα και έγινε πραγματικότητα . Όλοι μαζί εργαζόμαστε για να αλλάξουμε το σήμερα και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τι επόμενες γενιές».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV