Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο οδικός άξονα Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά-Άγιοι Δέκα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης παρέδωσε σήμερα σε πλήρη ανάπτυξη και κυκλοφορία τον οδικό άξονα Αγία Βαρβάρα –Απομαρμά– Άγιοι Δέκα (Καστέλι), υλοποιώντας τη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για την ολοκλήρωση και παράδοση του πολύπαθου έργου στους πολίτες της Κρήτης, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Η ιστορία του οδικού άξονα που συνδέει τη Μεσσαρά με το Ηράκλειο καταγράφεται στο μακρύ κατάλογο των εγκαταλειμμένων έργων που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: «Όπως είχε δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από ένα δεκαήμερο, σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία και στους πολίτες, ένα έργo που η μελέτη του, είχε γίνει πριν το 2000, με απίστευτες δυσκολίες και καθυστερήσεις, ολιγωρίες, με αστοχίες στη μελέτη και στο σχεδιασμό του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μετά την τελετή παράδοσης του έργου.

Και πρόσθεσε: «Το έργο παραδίδεται σήμερα στην αδικημένη Μεσαρά και στο Ηράκλειο που το περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια καθώς και στους γύρω οικισμούς που επί δεκαετίες μεγάλα, βαριά φορτηγά περνούσαν μέσα από τις αυλές τους».
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανέφερε ακόμη, ότι «ο επόμενος σταθμός για την Κρήτη είναι τον Ιούνιο που ξεκινάει το έργο του αεροδρομίου του Καστελίου. Στη συνέχεια, στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες του ΒΟΑΚ μέχρι το Φθινόπωρο για να ξεκινήσει και να αποκτήσει η Κρήτη επιτέλους τις υποδομές που όφειλε να έχει εδώ και πολλές δεκαετίες».

Ο κ. Σπίρτζης σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ, ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης καταρχάς πρέπει να απολογηθεί γιατί η ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε δώσει ούτε μελέτες για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Δεύτερον για να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευσή του ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα. Και αυτό προϋποθέτει ότι θα είναι μαζί του ο ελληνικός λαός. Μάλλον έχει αστοχήσει και σε αυτή την πρόβλεψη».

Για το σύγχρονο οδικό άξονα υψηλών τεχνικών προδιαγραφών μήκους 16 χιλιομέτρων που παραδόθηκε σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συνεχάρη τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την κοινοπραξία των εργοληπτών για τη συμβολή τους: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους συνέδραμαν για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Είναι ένας άθλος που έγινε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από τη Διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου που ήταν πάνω από το έργο για να λύσουν τεχνικά και συμβατικά προβλήματα, από την Κοινοπραξία των εργοληπτών, που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους».

Στις δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε επίσης, ότι «δεν υπάρχει, όπως κάποιοι διέδιδαν, κανένα πρόβλημα με απένταξης του έργου». Αντίθετα με την ολοκλήρωσή του, αποσοβήθηκε οριστικά ο κίνδυνος, να επιστρέψει η χώρα 71 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι, το σύνολο των πόρων που διατέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το έργο. Παράλληλα παραδίδεται στους πολίτες της Κρήτης μία οδική υποδομή υψηλής κοινωνικής ωφέλειας, καθώς αφενός μειώνεται ο χρονοαπόασταση κατά 15 λεπτά και η απόσταση κατά πέντε χιλιόμετρα, και αφετέρου, δημιουργούνται συνθήκες οδικής ασφάλειας, σε ένα δρόμο με υψηλό δείκτη ατυχημάτων, λόγω και της συχνής διέλευσης βαρέων οχημάτων, καθώς μέσω αυτού του δρόμου διακινούνταν προς το λιμένα του Ηρακλείου όλα τα οπωροκηπευτικά που παράγονται στην πεδιάδα της Μεσσαράς.

Σημειώνεται τέλος, ότι προκηρύχθηκαν χθες οι δύο διαγωνισμοί για τα έργα «Νέος αγωγός μεταφοράς νερού από υδροληψία Μύρτου για την ενίσχυση του Ταμιευτήρα Μπραμιανού» και «Αρδευτικά δίκτυα λιμνοδεξαμενής Αγ. Γεωργίου, οροπεδίου Λασιθίου». Η υλοποίηση των δύο αυτών έργων με προϋπολογισμό 16.800.000 ευρώ και 11.550.000 ευρώ αντίστοιχα, ενισχύουν την πρωτογενή παραγωγή της Κρήτης και αποτελούσαν πάγιο αίτημα των αγροτών στις συγκεκριμένες περιοχές.

image_pdfimage_print

Λοιπά Οδικά έργα

Κρήτη: Στην κυκλοφορία ο Ανισόπεδος Κόμβος Γέργερης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σε χρήση παραδόθηκε για την κυκλοφορία των οχημάτων σύμφωνα με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε.), ο ανισόπεδος κόμβος Γέργερης, στην Νέα Εθνική οδό Αγ. Βαρβάρα, «Κυκλικός κόμβος Αγίας Βαρβάρας, Απομαρμά, Καστέλλι Μοιρών».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου από τη Δευτέρα 19-8-2019 στον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών του έργου «Γούρνες-Χερσόνησος», θα γίνει παράλληλη μετατόπιση της κυκλοφορίας του ρεύματος από το Ηράκλειο προς Γούβες και Περιφερειακή Εθνική Οδό (ΠΕΟ) από το δεξιό κλάδο στον ήδη κατασκευασμένο αριστερό κλάδο.

Η μετατόπιση αυτή θα πραγματοποιηθεί από την κάτω διάβαση του ανισόπεδου κόμβου Γουρνών μέχρι τον ισόπεδο κόμβο Γουρνών στην ΠΕΟ.

Όλες οι άλλες κινήσεις της κυκλοφορίας θα γίνονται όπως και σήμερα. Για τις αλλαγές αυτές παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την τοποθετημένη κατακόρυφη και οριζόντια εργοταξιακή σήμανση.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Εργασίες συντήρησης στην 67η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην 67η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου «Μακεδονία» και στους κλάδους σύνδεσής της από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρων και κλαδιών) επί του ερείσματος και σε σημεία όπου τίθεται θέμα ασφάλειας και ορατότητας (στροφές), επί της 67ης επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου «Μακεδονία», στο οδικό τμήμα μεταξύ του ισόπεδου κόμβου «Πράσινα φανάρια» έως και τον ισόπεδο κόμβο προς το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» με κατεύθυνση προς Περαία.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας και με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες

Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με  τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη  διεξαγωγή  της  κυκλοφορίας  στη  διάρκεια  των  εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Στα έργα του οδικού άξονα Κάτω Αχαΐα–Αεροδρόμιο Αράξου–Λάππα ο Αλεξόπουλος

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας βρέθηκε την Παρασκευή 09/08/2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, συνοδευόμενος από το Νέο Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, κ. Σπύρο Μυλωνά.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η παρακολούθηση και ενημέρωση για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου «Συντήρηση οδικού Άξονα Κάτω Αχαΐα – Αεροδρόμιο Αράξου – Λάππα», της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων Π.Ε. Αχαΐας, με προϋπολογισμό 6.350.000,00 ευρώ και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που απορρέουν από αυτό.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας, εργασίες αποκατάστασης της βατότητας σήμανσης και ασφάλειας, εργασίες καθαρισμού ή ανακατασκευής των τεχνικών της οδού, ανακατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού στο ανωτέρω τμήμα της Π.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου και βελτίωση της ορατότητας των οδών με την κοπή θάμνων και δένδρων.

«Στόχος είναι εκτός από την συντήρηση της οδού, να γίνουν παρεμβάσεις εντός των οικισμών που διατρέχει ο δρόμος, που θα αλλάξουν την αισθητική και την εικόνα τους, σε πολλά σημεία» δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Οι παρεμβάσεις του έργου, που αφορούν οδικό άξονα μήκους 24 χιλιομέτρων που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Κάτω Αχαΐας και του Αράξου, συμπεριλαμβανομένου και των περιοχών της Λακόπετρας, του Καλαμακίου και των Νιφορεΐκων, έχουν έχουν στόχευση την ασφαλέστερη μετακίνηση των κατοίκων, όσο και την περαιτέρω προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης της Δυτικής Αχαΐας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα