Newsroom

Την Κυριακή 8 Μαΐου έγινε η γιορτή παράδοσης του πρώτου μεγάλου έργου του Δεσμού στην Βόρεια Εύβοια. Μόλις 8 μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και χάρη στην υποστήριξη δωρητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η ομάδα του Δεσμού παρέδωσε ένα σύγχρονο γήπεδο 5Χ5 στη Λίμνη Ευβοίας. Πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι που έχει αγκαλιάσει η Κοινότητας Λίμνης.

Μετά τον αγιασμό μίλησαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης Μαντουδίου, Αγίας Άννας και Λίμνης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λίμνης κ. Γιάννης Τριανταφύλλου, ευχαριστώντας το Δεσμό και όλους όσους προσέφεραν για την ανακατασκευή του γηπέδου 5Χ5. Τέλος χαιρέτησε και η Πρόεδρος του Δεσμού κα Αλέξια Κατσαούνη. Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι των ομάδων εθελοντών δασοπυροσβεστών Λίμνης και Προκοπίου, οι κάτοικοι της κοινότητας Λίμνης, καθώς και τα περισσότερα παιδιά της κοινότητας.

Στους φιλικούς αγώνες που διοργανώθηκαν, κατά τη διάρκεια της γιορτής παράδοσης, ήταν εμφανείς ο ενθουσιασμός, η θετική ενέργεια και η ζωντάνια που έχει χαρίσει το γήπεδο σε όλη την κοινότητα. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και ευχάριστο το γεγονός ότι καθημερινά μικροί και μεγάλοι “διεκδικούν” τη θέση τους στο γήπεδο και τη συμμετοχή στο παιχνίδι. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της Eleven Campaign, του UEFA Foundation for Children, η οποία προσέφερε ειδικά κουτιά διεξαγωγής αγώνων και της Adidas, η οποία δώρισε 20 μπάλες. Επιπλέον, οι εταιρείες Όλυμπος και Μπισκότα Παπαδοπούλου, προσέφεραν δροσιά και ενέργεια στους μικρούς αθλητές και στους προσκεκλημένους.

Ο τοίχος 17 μέτρων στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Λίμνης Ευβοίας μετετράπη σε έργο τέχνης, χάρις στο ζωγράφο και συντηρητή έργων τέχνης, Κωστή Βήχο. Ο Κωστής Βήχος με τα πινέλα του, τις λαδομπογιές του αλλά και με την υποστήριξη πιστών συνεργατών, δημιούργησαν ένα μοναδικό έργο τέχνης, το οποίο αναδεικνύει περίτρανα τη θέληση για ζωή των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας. “Η καταγωγή μου είναι από τη Λίμνη Ευβοίας και είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που κυριολεκτικά και μεταφορικά έβαλα κι εγώ μία μικρή πινελιά στο να αλλάξει λίγο η διάθεση των κατοίκων της πολύπαθης περιοχής και ειδικά των μικρών παιδιών” δηλώνει ο ίδιος στο ethnos.gr, ενώ συμπληρώνει χαρακτηριστικά: “Απώτερος σκοπός μας ήταν να προβάλλουμε τον τόπο μας μετά τη βιβλική καταστροφή των πυρκαγιών του Αυγούστου του 2021. Μην ξεχνάτε πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά.”. Επίσης, όπως τόνισε ο Κωστής Βήχος, όλα τα παιδιά που εργάστηκαν έχουν καταγωγή από τη Λίμνη Ευβοίας, ενώ μετά το τέλος της εργασίας του ευχαρίστησε θερμά αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό του.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV