Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε χθες στη δεύτερη ημέρα του «Olympia Forum»-1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου, το οποίο πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία.
Στα κυριότερα σημεία της τοποθέτησής του, στη συνεδρία «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Τεχνολογία», ανέφερε:
– «Στην Ελλάδα, που έχει βγει από τα Μνημόνια και κάνει βήματα για να βγει από την κρίση, ο τοπικός Τύπος μπορεί να πυροδοτήσει τη συζήτηση μεταξύ Πολιτείας, τοπικής αυτοδιοίκησης και οργανωμένης επιχειρηματικότητας, ώστε η Δίκαιη Περιφερειακή Ανάπτυξη να γίνει πράξη».
– «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι στην καρδιά του μοντέλου ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει η Πολιτεία. Είναι κρίσιμο το πως οι νέες τεχνολογίες θα γίνουν εργαλείο για την άρση των μεγάλων κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων και όχι μήτρα νέων μεγάλων κρίσεων».
– «Ολοκληρώνουμε το έργο Rural Broadband για δίκτυα ίντερνετ στις “λευκές περιοχές”, υλοποιούμε τη δράση Super Fast Broadband, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ ετησίως, μέσω της οποίας επιδοτούμε την απόκτηση γραμμών υπερυψηλών ταχυτήτων Ίντερνετ και ετοιμάζουμε το Ultra Fast Broadband, προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ στα ευρυζωνικά δίκτυα στην Ευρώπη».
– «Μαζί με το Υπουργείο Τουρισμού, αξιοποιούμε σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και οικοδούμε το Visit Greece, μια ενιαία τουριστική πύλη, η οποία θα παρέχει στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη υπηρεσία, συγκεντρώνοντας το σύνολο της πληροφορίας που αναζητά σε ένα σημείο».
– «Το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου. Με τη μεταρρύθμιση αυτή διασυνδέουμε 21.000 φορείς, εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι αποκτούν ψηφιακή υπογραφή και εξοικονομούμε 380 εκατ. ευρώ ετησίως».
– «Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, υλοποιούμε το έργο για το ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ, παρέχοντας 270.000 δωρεάν ψηφιακές υπογραφές σε επιχειρήσεις, καθώς και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης ισολογισμών, όχι σε μορφή φωτογραφίας ή αρχείου pdf».
– «Τη Δευτέρα θα έχουμε το διαγωνισμό για το ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα, την πρώτη δημόσια υποδομή από την εποχή της κρίσης και μετά. Με την υλοποίηση του έργου, 6.500 επίγειοι σταθμοί θα εξυπηρετούν καλλιέργειες σε 15 εκατ. στρέμματα, θα συλλέγουν δεδομένα για το έδαφος, τον αέρα και το νερό, τα οποία στη συνέχεια θα αξιοποιούμε ώστε να δίνονται συμβουλές “κομμένες και ραμμένες” για κάθε χωράφι. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε μείωση κόστους ως 45% για τους αγρότες».
– «Οι τεχνολογίες γίνονται τεχνολογίες κρίσιμες, όταν γίνονται τεχνολογίες των ανθρώπων. Αυτή είναι η φιλοδοξίας μας, γι’ αυτό αναπτύσσουμε δύο προγράμματα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών».
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV