Connect with us

Τηλεπικοινωνίες - Δίκτυα

Πάνω από τα 100 δισ. δολάρια η παγκόσμια αγορά του «έξυπνου» σπιτιού για το 2019

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Εφαρμογές έξυπνου σπιτιού

Με ταχύτατους ρυθμούς διευρύνεται η παγκόσμια αγορά smart home, η αξία της οποίας θα υπερβεί τα $100 δις έως τα τέλη του 2019, ενώ κατά το τρέχον έτος, αναμένεται να διατεθούν, διεθνώς, περισσότερα από 880 εκατ. “έξυπνες” οικιακές συσκευές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Strategy Analytics, οι συνολικές δαπάνες για τον “έξυπνο” οικιακό εξοπλισμό, τις υπηρεσίες και τα τέλη εγκατάστασης υποδομών smart home, θα φθάσουν τα $103 δις το 2019. Περαιτέρω, η αξία της αγοράς θα διευρυνθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 11% την περίοδο μέχρι το 2023, οπότε αναμένεται να φθάσει στα $157 δις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, στα τέλη του 2018 υπήρχαν περισσότερα από 200 εκατ. σπίτια παγκοσμίως με τουλάχιστον μία “έξυπνη” οικιακή συσκευή.

Έως το 2023, θα υπάρξουν επιπλέον 100 εκατομμύρια “έξυπνες” κατοικίες. Μέχρι το τέλος του 2023 εκτιμάται ότι θα υπάρχουν περισσότερες από 6,4 δις “έξυπνες” οικιακές συσκευές ή κατά μέσο όρο 21 ανά “έξυπνο” σπίτι.

Η σχετική έκθεση (2019 Global Smart Home Market) δείχνει ότι οι πωλήσεις “έξυπνων” οικιακών συσκευών θα αποτελούν το 54% του συνόλου της αγοράς ή $55 δις το 2019. Η αξία της αγοράς των “έξυπνων” οικιακών συσκευών θα διευρύνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 10% έως το 2023, οπότε αναμένεται να ανέλθει στα $81 δις.

Οι πρωταγωνιστές

“Οι πωλήσεις “έξυπνων” οικιακών συσκευών θα αυξάνονται με ρυθμό μεγαλύτερο από 20% ετησίως μεταξύ 2018 και 2023. Η κατηγορία των ηλεκτρικών συσκευών θα είναι ο ηγέτης των πωλήσεων από πλευράς όγκου, ενώ οι ηλεκτρικές συσκευές, στο σύνολο τους, θα παράγουν, επίσης, τα περισσότερα έσοδα για όλο το εξεταζόμενο διάστημα, με τις κάμερες παρακολούθησης να ακολουθούν”, αναφέρει η Strategy Analytics.

Στην ανάλυσή της, η εταιρεία εντοπίζει τους σημαντικότερους “παίκτες” της αγοράς smart home ανά τον πλανήτη. Στις ΗΠΑ, οι πιο δυναμικές εταιρείες του κλάδου είναι η ADT, η Comcast και η Vivint, στη Δυτική Ευρώπη η Centrica Connected Homes, η Deutsche Telekom και η Verisure, στην Κορέα η Korea Telecom και η LG U+, ενώ στην Κίνα οι Xiaomi και China Telecom και στην Ιαπωνία η Panasonic και η ITSCOM.

“Η υιοθέτηση “έξυπνων” λύσεων για το σπίτι συνεχίζει να ενισχύεται, καθώς τα πλεονεκτήματα του smart home γίνονται όλο και πιο ορατά από τους καταναλωτές. Την ίδια στιγμή, οι τιμές των σχετικών προϊόντων, για παράδειγμα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι κάμερες παρακολούθησης ασφάλειας και οι ηλεκτρικές συσκευές, έχουν μειωθεί καθιστώντας τα “έξυπνα” οικιακά προϊόντα και τις υπηρεσίες πιο προσιτά για ένα ευρύτερο φάσμα καταναλωτών”, σημειώνει στην ανάλυσή της η εταιρεία.

 

Πηγή: sepe.gr

image_pdfimage_print

Τηλεπικοινωνίες - Δίκτυα

ΕΛΤΑ: Αποκαθίσταται η δυνατότητα αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων στο εξωτερικό

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ELTA ΕΛΤΑ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουν ότι έχει, πλέον, αποκατασταθεί η ταχυδρομική σύνδεση με τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού και καθίσταται, και πάλι, δυνατή η αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων προς τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους προορισμούς, όπως οι Η.Π.Α, η Ρωσία κ.ά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι περιορισμοί στις αεροπορικές μεταφορές παγκοσμίως, λόγω της εξάπλωσης του COVID-19, έχουν προκαλέσει πολλές δυσχέρειες στην ανταλλαγή ταχυδρομείου μεταξύ των χωρών.

Η αποκατάσταση της ταχυδρομικής σύνδεσης της χώρας μας με το εξωτερικό είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σε συνεργασία με ταχυδρομικούς φορείς του εξωτερικού, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος των αεροπορικών διαβιβάσεων και να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς της αλληλογραφίας.

Ωστόσο, τα ΕΛΤΑ ενημερώνουν ότι οι χρόνοι επίδοσης της αλληλογραφίας διαφοροποιούνται από προορισμό σε προορισμό και προειδοποιούν για καθυστερήσεις. Τέλος, σημειώνεται ότι πολλές χώρες του εξωτερικού έχουν διακόψει την αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων προς την Ελλάδα.

Για άμεση ενημέρωση και δεδομένου ότι οι εξελίξεις είναι συνεχείς, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία καλούν τους ενδιαφερόμενους να ανατρέχουν συχνά στην ιστοσελίδα τους www.elta.gr, όπου αναρτάται ο επικαιροποιημένος πίνακας των χωρών που εξυπηρετούνται.

Χώρες που εξυπηρετούνται

ΑΛΒΑΝΙΑ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΑΥΣΤΡΙΑ
ΒΕΛΓΙΟ
ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΓΑΛΛΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΑΝΙΑ
ΕΛΒΕΤΙΑ
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Η.Π.Α.
ΙΑΠΩΝΙΑ
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ
ΚΑΝΑΔΑΣ
ΚΑΤΑΡ
ΚΙΝΑ
ΚΥΠΡΟΣ-(ΜΟΝΟ Α’ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ)
ΛΕΤΟΝΙΑ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΠΟΛΩΝΙΑ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
ΡΩΣΙΑ
ΣΕΡΒΙΑ
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ
ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ
ΤΣΕΧΙΑ
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τηλεπικοινωνίες - Δίκτυα

H Grid Telecom εγκαινιάζει σημείο παρουσίας στο Data Center της Lamda Hellix

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γραμμές μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ

Η Grid Telecom και η Lamda Hellix ανακοινώνουν τη δημιουργία κεντρικού, προστατευμένου σημείου παρουσίας (POP) της Grid Telecom στο Carrier-Neutral Data Center Campus της Lamda Hellix.

Η Grid Telecom, ως θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, διαχειρίζεται ένα δίκτυο οπτικών ινών συνολικού μήκους 3.000 χιλιομέτρων, το οποίο διατρέχει όλη την ελληνική επικράτεια. Τα καλώδια οπτικών ινών είναι εγκατεστημένα κατά μήκος των πυλώνων υψηλής τάσης, εξασφαλίζοντας πολύ υψηλό επίπεδο διαθεσιμότητας υπηρεσίας.

Παράλληλα, επεκτείνονται συνεχώς τα διασυνοριακά και υποθαλάσσια δίκτυα οπτικών ινών μέσω των διασυνδέσεων του ΑΔΜΗΕ, εντός και εκτός της χώρας.

Η Grid Telecom παρέχει ήδη υπηρεσίες dark fiber σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν το δικό τους πλήρως προστατευμένο δίκτυο μέσω εναλλακτικών διαδρομών, ενώ σύντομα θα διαθέσει και υπηρεσίες χωρητικότητας (10 -100 Gbps), μέσω του προηγμένου δικτύου DWDM που αναπτύσσει.

Η Lamda Hellix, ως ένας από τους μεγαλύτερους ουδέτερους παρόχους υπηρεσιών Data Center στη ΝΑ Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, εγγυάται την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του κεντρικού κόμβου της Grid Telecom με πλήρη και ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ οικοσύστημα εθνικών και διεθνών παρόχων που φιλοξενούνται στo Tier III & LEED Gold πιστοποιημένο Data Center Campus της.

Ταυτόχρονα, μέσω αυτής της συνεργασίας το πλούσιο οικοσύστημα πελατών και παρόχων της Lamda Hellix αποκτά άμεση πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα οπτικών ινών στην Ελλάδα, με επιπλέον ποιοτικές επιλογές μεγάλου εύρους.

Ο Διευθυντής της Grid Telecom, κ. Γιώργος Ψυρρής, δήλωσε σχετικά:

«Το νέο σημείο παρουσίας της Grid Telecom στο Data Center Campus της Lamda Hellix είναι βήμα στρατηγικής σημασίας για την Εταιρεία, όχι μόνο γιατί αποτελεί ένα ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη των υπηρεσιών μας, αλλά και γιατί δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σημαντικές συνέργειες με τους δυνητικούς πελάτες μας.

Οι υψηλές προδιαγραφές των υπηρεσιών της Grid Telecom και της Lamda Hellix θέτουν τα θεμέλια για την επίτευξη του κοινού στρατηγικού μας στόχου που είναι η προσέλκυση μεγάλων διεθνών τηλεπικοινωνιακών παρόχων».

Ο Αλέξανδρος Μπεχράκης, Chief Commercial & Technology Officer της Lamda Hellix, σχολίασε:

«Η  GRID Telecom αλλάζει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο στην Ελλάδα σε μια χρονική περίοδο υψηλού ενδιαφέροντος για την χώρα μας από μεγάλους διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, παρόχους cloud και δικτύων CDN, αλλά και επικείμενης σημαντικής αύξησης των εσωτερικών τηλεπικοινωνιακών αναγκών λόγω τεχνολογικών εξελίξεων όπως το Cloud, το 5G και το NGA.

Η Lamda Hellix, μέσω της παραπάνω στρατηγικής συνεργασίας, ενισχύει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες διασύνδεσης που προσφέρει καθιστώντας το Athens Data Center Campus τον σημαντικότερο κόμβο ψηφιακής διασύνδεσης στην ευρύτερη περιοχή».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Καραντίνα: 110 εκατ. SMS εστάλησαν μέσω του 13033

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Έξυπνο τηλέφωνο σε χρήση

Περισσότερα από 100 εκατ. γραπτά μηνύματα για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση διεκπεραιώθηκαν μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 13033, υπηρεσία που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Το 13033 λειτούργησε από τις 6 το πρωί της 23ης Μαρτίου ως και τις 6 το πρωί της 4ης Μαΐου και γρήγορα εξελίχθηκε στη βασική υπηρεσία δήλωσης των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων. Σύμφωνα με στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της ΓΓΤΤ, στις 42 ημέρες λειτουργίας του 13033 διεκπεραιώθηκαν 110 εκατ. γραπτά μηνύματα.

Το μέσο ημερήσιο ποσοστό επιτυχίας, δηλαδή το ποσοστό των μηνυμάτων που είχαν τη σωστή δομή για τη δήλωση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, διαμορφώθηκε σε 94,2%, ενώ υπήρξαν πολλές ημέρες όπου το ποσοστό ξεπέρασε το 99%.

Κατά μέσο όρο το 13033 εξυπηρετούσε 1.818 μηνύματα το λεπτό, ενώ στην ώρα με τη μεγαλύτερη κίνηση διεκπεραιώθηκαν 7.500 μηνύματα για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησης ανά λεπτό. Η υπηρεσία, που σχεδιάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία σε λιγότερο από 48 ώρες, απέσπασε θετικά σχόλια, με τον ΟΟΣΑ να τη χαρακτηρίζει ως βέλτιστη πρακτική για τη διαχείριση των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων.

Επιπλέον:

– Η στενή συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους εξασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Όπως διαπιστώνεται και από μετρήσεις ανεξάρτητων διεθνών φορέων, τόσο τα σταθερά όσο και τα κινητά δίκτυα τηλεπικοινωνιών διαχειρίστηκαν με ικανοποιητικό τρόπο τον επιπλέον φόρτο που προκάλεσαν τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων δεν υπήρξε καμία ανάγκη να ενεργοποιηθούν εναλλακτικά σενάρια διαχείρισης της δικτυακής κίνησης (traffic management).

– Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίοδο δεν υπήρξε σημαντικό περιστατικό κυβερνοασφάλειας. Εκτός από τις συστάσεις που είχε εκδώσει η ΓΓΤΤ για την υπεύθυνη χρήση των δικτύων και την ασφαλή χρήση των εφαρμογών τηλεργασίας, υπήρξε διαρκής επικοινωνία της Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας της ΓΓΤΤ με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), για την ανταλλαγή πληροφοριών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα