Connect with us

Λοιπά Έργα

Πέραμα: εξετάζεται η υποθαλάσσια σύνδεση με Σαλαμίνα, παραχωρείται επ΄αόριστον ο Αρμός στο Δήμο

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευχάριστα νέα για το Δήμο Περάματος σχετικά με δύο σημαντικά θέματα της περιοχής: τη σύνδεση με τη Σαλαμίνα και τον κόλπο του Αρμού.

Θα εξεταστεί η υποθαλάσσια σύνδεση με τη Σαλαμίνα

Κατόπιν συνάντησης του Δημάρχου Περάματος, κου Γ. Γλύκα, με τον Υφυπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ, κο Γ. Μαγκριώτη, ο Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει συστηματικά το θέμα της οδικής σύνδεσης με τη Σαλαμίνα.

Η οδική συμφόρηση που πλήττει το Πέραμα είναι τεράστια σε καθημερινή βάση, λόγω της διέλευσης από το Πορθμείο Περάματος του πληθυσμού της Σαλαμίνας, του Ναυστάθμου, αλλά και των εκδρομέων προς το νησί του Σαρωνικού. Η κατασκευή της υποθαλάσσιας οδικής σύνδεσης είναι σίγουρο ότι θα αποσυμφορήσει το Πέραμα από τη διαμπερή κυκλοφορία και θα εξυπηρετήσει την ευχερέστερη πρόσβαση προς Σαλαμίνα, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Υφυπουργός.

Επί τάπητος θέματα οδικών έργων και υποδομών στην περιοχή
Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται μόνο ο κλάδος 4 του 2ου δρόμου με το Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ να έχει σταματήσει τη δημοπράτηση των υπολοίπων τμημάτων του έργου, ενώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση του κλάδου 1, για την οποία ο Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει άμεσα. Ο κλάδος 1 περιλαμβάνει το τμήμα από την Αγ. Πάντων έως τη Λανίτου, και πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι του έργου, μιας και ο Δήμος Περάματος θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση κατεδάφισης παρακείμενων οικιών.

Επιπλέον, ο υφυπουργός ενημερώθηκε και για το αίτημα, που αφορά στον σχεδιασμό και στη δημιουργία του 3ου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας από το Πορθμείο Περάματος έως τη Λεωφόρο Σχιστού μέσω του όρους Αιγάλεω, αλλά και για μια σειρά ακόμα αιτημάτων άμεσης προτεραιότητας για το Δήμο Περάματος, που είναι τα εξής:
– ¶μεση υλοποίηση προγράμματος έργων υποδομής στο ¶νω Πέραμα με έργα οδοποιίας (επισυνάπτεται ως Παράρτημα 1), αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων, δημιουργίας και ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων και υποδομών κοινωνικής πρόνοιας
– Απαλλοτριώσεις οικοπέδων για τη δημιουργία δομών πολιτισμού, κοινωνικής πρόνοιας και ελεύθερων χώρων αστικού πρασίνου
– Πρόγραμμα έργων ανακατασκευής και ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου
– Πρόγραμμα έργων ανάπλασης και δημιουργίας υπερτοπικού πόλου αναψυχής στο Δυτικό άκρο.

Επ? αόριστον στο Δήμο Περάματος ο Κόλπος του Αρμού
Τέλος στο θέμα της παραχώρησης του κόλπου στο Δήμο Περάματος έδωσε η απόφαση του ΔΣ του ΟΛΠ Α.Ε. κατά τη συνεδρίαση της 29-6-2010. Σύμφωνα με την απόφαση, εξαλείφθηκε η παράγραφος 3, η οποία περιόριζε τη χρονική διάρκεια της παραχώρησης.
Αυτό σημαίνει ότι ο Αρμός παραχωρείται επ΄αόριστον στο Δήμο και ουσιαστικά στους δημότες Περάματος.

Πηγή: perama.gr

image_pdfimage_print

Λοιπά Έργα

Δυτ. Μακεδονία: Πρόσκληση για τη χρηματοδότηση αρδευτικών έργων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κανάλι άρδευσης αγρότες

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στήριξης για το ΜΕΤΡΟ 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού», ΥΠΟΜΕΤΡΟ 4.3: «Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας», ΔΡΑΣΗ 4.3.1: «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014–2020, που διαχειρίζεται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της σχετικής εκχώρησης του ΠΑΑ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 5.830.000 € με δυνητικούς δικαιούχους την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Τα έργα που υποστηρίζονται από την παρούσα δράση αφορούν σε μέτρα διαχείρισης της ζήτησης του νερού στη γεωργία και συμπεριλαμβάνονται στα εγκεκριμένα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας.

Πρώτης προτεραιότητας είναι τα έργα που στοχεύουν στη μείωση απωλειών και στην εφαρμογή μεθόδων άρδευσης υψηλής αποδοτικότητας (π.χ. κλειστά δίκτυα σε συνδυασμό με στάγδην άρδευση) με αντικατάσταση υπαρχόντων πεπαλαιωμένων δικτύων άρδευσης.

Τα έργα αυτά συμβάλλουν άμεσα στην αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης του νερού στη γεωργία. Επιπλέον, δίνεται προτεραιότητα και σε έργα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές νερού (ανακυκλωμένα ύδατα).

Στο πλαίσιο αυτό, το παρόν υπομέτρο στηρίζει την υλοποίηση τεχνικών έργων και των αντίστοιχων συνοδευτικών μελετών τους όπως:

– Εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων δικτύων άρδευσης καθώς και των σχετικών υποστηρικτικών τους υποδομών,

– Ανακαίνιση και αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού,

– Χρήση ανακυκλωμένων υδάτων.

Εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι δεν ορίζεται ελάχιστος προϋπολογισμός για τις υποβαλλόμενες πράξεις, ενώ ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ορίζεται το ποσό των 2.200.000,00 €.

Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΑΑ συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά/έγγραφα για τα οποία ορίζεται ως υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή.

– Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης: 01-06-2020

– Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης: 17-07-2020

Ημερομηνία υποβολής, υπογεγραμμένης αίτησης στήριξης και συνημμένων δικαιολογητικών/εγγράφων για τα οποία δεν απαιτείται η ηλεκτρονική υποβολή, στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας: 17-07-2020 και έως ώρα 14.00 (η ίδια ημερομηνία και χρονικό όριο πρέπει να αναγράφεται και στο Δελτίο Αποστολής της υπηρεσίας μεταφοράς εγγράφων).

Τα έργα που θα επιλεγούν, θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθνικών Πόρων.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 www.pepdym.gr, την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Έργα

Πρόγραμμα δράσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στα Ιόνια Νησιά υπέγραψαν ΥΠΟΜΕ-Περιφέρεια

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Οδηγός που φορά ζώνη

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, υπογράφηκε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Εγνατία Οδός ΑΕ» κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο το Πρόγραμμα Δράσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας σε τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου κυρίως των νήσων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Ζακύνθου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας μας, για το οποίο ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε:

«Η οδική ασφάλεια είναι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες που έχουμε θέσει. Στόχος είναι να κάνουμε ασφαλέστερη την οδήγηση στους ελληνικούς δρόμους, για αυτό και προχωράμε σε μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις στο οδικό μας δίκτυο, μέσα από το Πρόγραμμα Δράσεων Οδικής Ασφάλειας».

Το έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου που αφορούν σε επισκευή φθαρμένων οδοστρωμάτων, καθαρισμό περιοχών για αύξηση της ορατότητας, διαγράμμιση της οδού, τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Έργα

DigitalCulture: Η νέα ψηφιακή δεξαμενή για τον Πολιτισμό

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αρχαία Ολυμπία

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την πολύτιμη συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσιάζει σήμερα την ηλεκτρονική πλατφόρμα Πολιτισμού: https://digitalculture.gov.gr.

Ο Πολιτισμός, στην περίοδο της πανδημίας, πρόσφερε ψυχαγωγία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι εποπτευόμενοι φορείς του, καθώς και πολυάριθμοι πολιτιστικοί οργανισμοί, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΥΠΠΟΑ δημιουργώντας και προβάλλοντας πολιτιστικές παραγωγές στο διαδίκτυο, με ελεύθερη πρόσβαση.

“Η ευρύτατη παραγωγή ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας πλατφόρμας που θα συγκεντρώνει και θα προβάλλει το ψηφιακό πολιτιστικό περιεχόμενο, ακόμη και μετά την έξαρση της πανδημίας”, δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη. “Το ΥΠΠΟΑ ενισχύει τη δημιουργία βιώσιμου πολιτιστικού και δημιουργικού περιβάλλοντος, στις νέες συνθήκες.

Η διάδοση καλών πρακτικών στον δημιουργικό τομέα, η υιοθέτηση κατάλληλων εργαλείων στην ανάπτυξη νέων μεθόδων επικοινωνίας με το κοινό, πρέπει να είναι η μακροπρόθεσμη στρατηγική προσέγγιση των πολιτιστικών οργανισμών. Ο σχεδιασμός του ΥΠΠΟΑ αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς, στην ενίσχυση των συναφών επαγγελμάτων, στη δημιουργία ψηφιακού πολιτιστικού προϊόντος, το οποίο μπορεί να είναι άμεσα διαθέσιμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τους συνεργάτες του για όλη την υποστήριξή τους”.

Στη νέα πλατφόρμα https://digitalculture.gov.gr το ΥΠΠΟΑ θα συγκεντρώνει, θα ενημερώνει και θα συνδέει τους πολίτες με τα καθημερινά δρώμενα, που προσφέρονται δωρεάν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Θα αναρτώνται οι πολιτιστικές δραστηριότητες των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, των Εφορειών Αρχαιοτήτων, των Μουσείων, των εποπτευόμενων φορέων. Θα παρουσιάζονται σε συνεργασία, με τα ιδρύματα, τους οργανισμούς, τους φορείς, ο προγραμματισμός και οι σημαντικές πολιτιστικές δράσεις τους.

Η θεματολογία του https://digitalculture.gov.gr διακρίνεται σε επτά ενότητες: Μουσική, Θέατρο, Κινηματογράφο, Βιβλίο, Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι και Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Περιλαμβάνει και υλικό, το οποίο διατίθεται δωρεάν και σε ψηφιακή μορφή από το τεράστιο πολιτιστικό μας απόθεμα -μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκδόσεις.

Η ψηφιακή δεξαμενή του Πολιτισμού, “ανοιχτή” σε όλους, θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό και με εκδηλώσεις οι οποίες εντάσσονται στην πλατφόρμα για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση του κοινού. Η νέα πλατφόρμα λειτουργεί παράλληλα με τον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα