Connect with us

Τραμ Αθήνας

Τραμ Αθήνας: σχέδιο για δίκτυο σε Πειραιά, Αθήνα, Καλλιθέα, Αργυρούπολη, Πέραμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο μικρός αδελφός του Μετρό, το Τραμ σε άλλες πόλεις της Ευρώπης αποτελεί το βασικό μέσο μετακίνησης εκτοπίζοντας τα ι.χ, έχοντας παρουσία σε κεντρικούς πεζόδρομους και με δίκτυα εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Στην Αθήνα των 4,5 εκατομμυρίων αποτελεί μόνο εναλλακτικό μέσο μετακίνησης σε ένα μικρό τμήμα της πόλης το οποίο ακόμα και μέχρι σήμερα είναι «ενοχλητικό» στην κίνηση των ι.χ της πόλης.

Είναι μέσο ζημιογόνο, που από το 2004 έχει επεκταθεί κατά ..700 μέτρα ενώ έχει μια κολλημένη επέκταση προς τον Πειραιά εδώ και 2,5 χρόνια. Λόγω της ασφυξίας που επικρατεί στην πόλη και της απαίτησης οδικού χώρου το Τραμ συναντά την άρνηση από τους διάφορους Δήμους της πόλης που πολλές φορές το χρησιμοποιούν για μικρο-πολιτικές.

Στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την επόμενη δεκαετία έρχεται και πάλι στο προσκήνιο η ανάγκη αναβάθμισης του μέσου που μπορεί να γίνει στυλοβάτης των μεταφορών και πραγματικά μεταφορικό και τροφοδοτικό μέσο της πόλης.

Οι γραμμές που προβλέπονται για το Τραμ στην πλήρη του μορφή είναι:

1.Σύνταγμα – Π. ΦάληροΒούλα. Είναι σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2004 ενώ η μικρή επέκταση από τη Γλυφάδα στη Βούλα λειτουργεί από τα τέλη του 2007. Το μέσο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ζημιογόνο.

2.Π. Φάληρο – ΣΕΦ – Πειραιάς -Σταθμός ΗΣΑΠ/ΟΣΕ-. Μετά από άγριες κόντρες στον Πειραιά και με αμφιλεγόμενη τελικά χάραξη είναι σε φάση δημοπράτησης από τον Μάιο του 2009. Σήμερα εξελίσσεται δικαστική κόντρα μεταξύ της εταιρείας και ενός εκ των συμμετεχόντων. ¶γνωστο παραμένει αν τελικά αυτός ο διαγωνισμός ολοκληρωθεί και μας δώσει επιτέλους την απαιτούμενη πρόσβαση του μέσου στο κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά.

3.ΣύνταγμαΠλ. Αιγύπτου – ¶νω Πατήσια. Η σημαντικότερη επέκταση είναι στα σκαριά. Χάρη στην εξαγγελία για την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Πανεπιστημίου το Τραμ θα φτάσει μέχρι το 2014 αρχικά στην Πλατεία Αιγύπτου και σε μελλοντικό χρόνο μέσω της Πατησίων στο σταθμό της Γραμμής 1 του Μετρό ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
4.Στ. ΛαρίσηςΝοσοκομεία Παίδων / Γουδί (αναμένεται μετά το 2015)
5.ΚαμίνιαΦρεαττύδα / Χατζηκυριάκειο (ανήκει στη β` φάση διεύρυνσης του δικτύου στον Πειραιά)
6.ΠειραιάςΚερατσίνιΠέραμα (αναμένεται μετά το 2015)

7.ΕλληνικόΣταθμός Μετρό Αργυρούπολης. Λόγω της ανάπτυξης του πόλου του Ελληνικού αυτή η «ταπεινή» επέκταση των 2,5 χιλιομέτρων από τον παραλιακό σταθμό του Τραμ μέχρι το σταθμό του Μετρό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ θα αποτελέσει το βασικό μέσο σταθερής τροχιάς για το χώρο του παλιού Αεροδρομίου στο Ελληνικό. Η κατασκευή του αναμένεται μαζί με αυτή των υπόλοιπων υποδομών στον χώρο.

8.ΠειραιάςΤζιτζιφιέςΛεωφόρος Θησέως – Φιξ. Πρόκειται για μια νέα πρόταση η οποία παρουσιάζει εξαιρετικά στοιχεία. Θα εκμεταλλεύεται την κεντρική λεωφόρο Θησέως και θα φτάνει μέχρι το σταθμό ΣΥΓΓΡΟΥ/ΦΙΞ που θα συναντά τόσο το σταθμό Μετρό όσο και την υπάρχουσα γραμμή Τραμ δημιουργώντας μια «έξυπνη» διακλάδωση» που μπορεί να εξυπηρετεί κυρίως την περιοχή της Καλλιθέας μειώνοντας ταυτόχρονα το χρόνο της διαδρομής στον Πειραιά μιας και θα παρακάμπτει το σημερινό τμήμα που εξυπηρετεί κυρίως την παραλιακή κίνηση.

MONORAIL
Λιμένας Κρουαζιερόπλοιων (Πειραϊκή) – Ακτή ΞαβερίουΑκτή ΚονδύληΗετιώνεια ΑκτήΔραπετσώνα:
ειδικό Μέσο Σταθερής Τροχιάς για την εσωτερική εξυπηρέτηση της λιμενικής ζώνης. Βρίσκεται ήδη σε φάση δημοπράτησης και την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Είναι ένα μέσο που έχει παρουσία στο εξωτερικό με ανάμεικτα αποτελέσματα.

¶γνωστο παραμένει η εμπορική βιωσιμότητα μιας τέτοιας επένδυσης που μάλιστα θα περιορίζεται στη χρήση του λιμένα και δεν θα «ανακατεύεται» μέσα στην πόλη του Πειραιά.

Επειδή το σχέδιο ανάπτυξης του Τραμ είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο για να ολοκληρωθεί την δεκαετία που διανύουμε, ακόμα και το 50% των παραπάνω γραμμών να κατασκευαστούν θα πρόκειται για σημαντική επιτυχία. Το ζητούμενο είναι το Τραμ να καθιερωθεί ως μέσο μεταφοράς αντικαθιστώντας μεγάλο τμήμα των δρομολογίων με λεωφορεία που ο μελλοντικός τους ρόλος θα είναι η συνοικιακή μετακίνηση.

Το κύριο μέλημα για το επόμενο διάστημα είναι η γρήγορη επέκταση του μέσου στον Πειραιά και τα ¶νω Πατήσια.

Πηγή:ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα