Connect with us

Τραμ Αθήνας

Τραμ Αθήνας: μέχρι τέλος του 2011 η σύμβαση για την επέκταση προς Πειραιά, έρχονται νέες επεκτάσεις!

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα έργα του Τραμ και η επέκταση τους στο κέντρο του Πειραιά αλλά και περιφερειακά προς Πειραϊκή, Κερατσίνι, Πέραμα, απασχόλησαν τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό κο Τσίτουρα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κο Χρήστου.

Το φρέσκο νέο είναι πως οδεύουμε επιτέλους στην υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του Τραμ από το Φάληρο στον Πειραιά μέχρι το τέλος του 2011 ενώ και οι παγωμένες μελέτες για την επέκταση του μέσου προς τις περιοχές του Πειραιά παίρνουν και πάλι μπρος. Αναλυτικά:

Επέκταση του Τραμ στον Πειραιά (Α` Φάση)
Πρόκειται για την επέκταση της Γραμμής Τραμ από το ΣΕΦ μέχρι την Ακτή Ποσειδώνος στο λιμάνι του Πειραιά. Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί, αλλά υπήρξε καθυστέρηση λόγω προσφυγής ενός εκ των διαγωνιζομένων. Αναμένεται σύντομα όμως η δικαστική επίλυση του θέματος και συνεπώς η υπογραφή της σύμβασης προβλέπεται επίσης πριν από τα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ η ολοκλήρωσή του προβλέπεται μέχρι τέλος του 2013.

Έργα επέκτασης του Τραμ στην Πειραϊκή και στο Κερατσίνι.
Πρόκειται για τα έργα επέκτασης του Τραμ στην Πειραϊκή ( Χατζηκυριάκειο και Φρεαττύδα) και στο Κερατσίνι. Η πρώτη επέκταση συνδυάζεται και με τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του ΟΛΠ και θα αποτελέσει συνέχεια της Α` Φάσης. Υπάρχει ήδη Προμελέτη για το έργο αυτό, αλλά ο σχεδιασμός του επανεξετάζεται από την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Εσε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά.

Όσον αφορά στην επέκταση προς Κερατσίνι, εξετάζεται επί του παρόντος η χάραξη του έργου και ως πλέον επιθυμητή εκδοχή υιοθετείται η υπόγεια χάραξη κατά μήκος του παλαιού τροχιοδρόμου Περάματος. Μετά το υπόγειο τμήμα του έργου η χάραξη επανέρχεται επιφανειακά και συνεχίζει προς Πέραμα, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας και ενός κλάδου της γραμμής Πειραιάς-Κερατσίνι, ο οποίος να οδεύει από το λιμάνι προς Δραπετσώνα.

Τα ανωτέρω βρίσκονται υπό διερεύνηση και εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός αυτός, προκειμένου να προχωρήσουν βάσει αυτού οι μελέτες για την ωρίμανση του έργου (τοπογραφικά, γεωτεχνικές έρευνες, Προμελέτη, ΜΠΕ, Οριστική Μελέτη).

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου τόνισε ότι:
«Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης εργασίας με τον Πρόεδρο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» κ. Χρήστο Τσίτουρα. Και αυτό γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία για μια ουσιαστική και υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων που αφορούν την ανάπτυξη του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ στην περιοχή μας.

Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι είμαστε υπέρ των μέσων σταθερής τροχιάς, είμαστε υπέρ του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ, γιατί είναι μέσα φιλικά προς τον πολίτη-επιβάτη, είναι φιλικά προς το περιβάλλον από άποψης εκπομπής ρύπων και παραγωγής θορύβου και δηλώσαμε την αμέριστη υποστήριξή μας και τη συνδρομή των υπηρεσιών μας για την εκτέλεση των έργων.

Τονίσαμε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών υλοποίησης και την τήρηση ενός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για το σύνολο των έργων και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο όπως της επέκτασης του ΤΡΑΜ προς τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πειραϊκής χερσονήσου και τα νοσοκομεία του Πειραιά Τζάνειο και Μεταξά αλλά και προς το Κερατσίνι και το Πέραμα.

Και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι η δημιουργία ενός πλέγματος μέσων σταθερής τροχιάς, ΗΣΑΠ- ΜΕΤΡΟ – ΤΡΑΜ , που θα καλύπτει το σύνολο της περιοχής μας από το Νέο Φάληρο και την Πειραϊκή έως το Πέραμα, τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας».

Πηγή: ypodomes.com


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα