Connect with us

Λιμάνια-Μαρίνες

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019: «Παρών» ο ΟΛΠ στις δράσεις για τη βελτίωση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και ορίστηκε από τον ΟΗΕ το 1972 ως μέρα για ενημέρωση του κοινού και συνειδητοποίηση των περιβαλλοντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Για το έτος 2019 η ημέρα είναι αφιερωμένη στο θέμα «Ατμοσφαιρική ρύπανση».

Στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης, η ΟΛΠ ΑΕ ανταποκρίνεται άμεσα σε αυτό το παγκόσμιο κάλεσμα για δράση, θέτοντας προτεραιότητα τη μείωση της επίδρασης της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στο περιβάλλον σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας αλλά και πέραν αυτής.

Η ΟΛΠ ΑΕ είναι μέλος του Eυρωπαϊκού δικτύου λιμένων EcoPorts και εφαρμόζει περιβαλλοντική διαχείριση που είναι πιστοποιημένη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα PERS (Port Environmental Review System) του ΕSPO (European Sea Ports Organisation). Επίσης ακολουθεί πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας και περιβάλλοντος σύμφωνα με τα Διεθνή πρότυπα ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015.

Ειδικότερα ως προς το θέμα της ημέρας περιβάλλοντος του 2019 η ΟΛΠ ΑΕ έχει αναλάβει δράσεις εστιασμένες στην βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος:

– Από το 2009, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για την παρακολούθηση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στο λιμένα μέσω ειδικού μόνιμου σταθμού παρακολούθησης

– Το τελευταίο έτος το Πρόγραμμα αναβαθμίσθηκε με την προσθήκη υπολογιστικών μοντέλων προσομοιώσεων εκπομπής και διασποράς αέριων ρύπων στην περιοχή του λιμένα με σκοπό την εκτίμηση του αποτυπώματος του λιμένα στην πόλη του Πειραιά.

– Προωθούνται συνεχώς πρωτοβουλίες για την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και την προσφορά ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Στο πλαίσιο αυτό η ΟΛΠ AE χρηματοδότησε από ιδίους πόρους και λειτουργεί από το 2016 Φωτοβολταϊκό Σταθμό ισχύος 430 kWp παράγοντας «πράσινες» kWh και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αποφυγή εκπομπής ρύπων αερίων του θερμοκηπίου.

– Προσδιορίζεται σε ετήσια βάση το ανθρακικό αποτύπωμα δραστηριοτήτων της ΟΛΠ ΑΕ βάσει των Διεθνών και Ευρωπαϊκών προτύπων και υλοποιούνται δράσεις βελτίωσης του ανθρακικού της αποτυπώματος.

– Ως ένας από τους μεγαλύτερους λιμένες προετοιμάζεται για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και τη χρήση καυσίμων μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο σε συμφωνία με τις προδιαγραφές του ΙΜΟ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές δράσεις της ΟΛΠ ΑΕ θα περιέχονται στην Έκθεση Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας που θα δημοσιευτεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2019.

image_pdfimage_print

Λιμάνια-Μαρίνες

Υπεγράφη και ξεκινά το έργο βελτίωσης του Λιμένα Κολυμβαρίου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για το μεγάλο έργο της επέκτασης-βελτίωσης του Λιμένα Κολυμβαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Κρήτης.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου και ανάδοχος είναι η εταιρεία ΕΡΓΟΜΑΡΕ Α.Ε. Το αρχικό κόστος του έργου ήταν 7εκατ.ευρώ και με τη δοθείσα έκπτωση κατέβηκε στα 4,71εκατ.ευρώ. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 22 Απριλίου 2019 και οι προσφορές αποσφραγίσθηκαν στις 2 Μαϊου 2019.

Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Κρήτης. Το έργο έχει διάρκεια 36 μήνες και αν δεν υπάρξει καθυστέρηση κατά την κατασκευαστική περίοδο, θα ολοκληρωθεί στις αρχές Φθινοπώρου του 2022.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αλιεία και Θάλασσα». (Άξονας προτεραιότητας: Προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τη χρήση των πόρων, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση αλιείας).

Το έργο θα εκτελεσθεί στον Αλιευτικό Λιμένα Κολυμβαρίου, ο οποίος βρίσκεται στον Δήμο Πλατανιά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης.

Συνοπτικά, θα εκτελεσθούν οι παρακάτω εργασίες:

— επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου. Ενίσχυση θωράκισης του προσήνεμου μώλου με φυσικούς ογκολίθους,

— λιμενικά έργα εσωτερικής λιμενολεκάνης του λιμένα,

— αρχιτεκτονική διαμόρφωση χερσαίου χώρου του λιμένα,

— αποθήκες για τους χρήστες, χώρους υγιεινής WC,

— δίκτυα παροχών ηλεκτρικού ρεύματος και φωτισμού, δίκτυο παροχών νερού, δίκτυο πυρόσβεσης στον χερσαίο χώρο του λιμένα,

— 3 κυματοθραύστες με φυσικούς ογκολίθους, για την προστασία της παρακείμενης ακτής.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λιμάνια-Μαρίνες

Τιμήθηκε για την παρουσία της στη ΔΕΘ η ΟΛΘ AE

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Χώρος Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Η ΟΛΘ ΑΕ τιμήθηκε την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 από τη Διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO για τη συνολική της παρουσία ως κορυφαία συμμετέχουσα εταιρεία στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η ΟΛΘ ΑΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για την αναγνώριση της συμβολής της στην 84η ΔΕΘ και υπογραμμίζει την προσήλωσή της στη στήριξη του κορυφαίου εκθεσιακού θεσμού για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Διοίκηση και τα στελέχη της ΟΛΘ ΑΕ συναντήθηκαν με πελάτες και εμπορικούς συνεργάτες της εταιρείας, εκπροσώπους προξενικών αρχών, δημοσιών φορέων και επιμελητηρίων, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουν την εξέλιξη του επενδυτικού προγράμματος της ΟΛΘ ΑΕ.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λιμάνια-Μαρίνες

ΟΛΘ: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Εξάντα και Ινστιτούτου GIMI

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σωτηρης Θεοφάνης ΟΛΘ

Στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ και του GALILLE INTERNATIONAL MANAGEMENT INSTITUTE (GIMI), NAHALAL.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ κ. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ και ο Πρόεδρος του GALILLE INTERNATIONAL MANAGEMENT INSTITUTE Dr. JOSEPH SHEVEL.

Το GALILLEE INTERNATIONAL MANAGEMENT INSTITUTE (GIMI), είναι ένα Διεθνές Κέντρο Κατάρτισης, με μεγάλη δραστηριότητα, σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα Επιστημονικών Τομέων Κατάρτισης. Θεωρείται κορυφαίο Διεθνώς Κέντρο, στους τομείς της Διοίκησης Λιμένων (Port Senior Management), της Λιμενικής Ασφάλειας (Maritime Port Security), καθώς και σε άλλους τομείς Μεταφορικών Υπηρεσιών.

Η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης με το GIMI, θα οδηγήσει τον ΕΞΑΝΤΑ, αφ΄ενός μεν στη διοργάνωση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αφ΄ετέρου δε στην πρόσβαση σε «δεξαμενές» προς κατάρτιση στελεχών διεθνώς.

Η υπογραφή του υπ΄όψη Μνημονίου εντάσσεται στη στρατηγική προσπάθεια ώστε ο ΕΞΑΝΤΑΣ να διευρύνει τον ορίζοντα των δραστηριοτήτων του, στη Διεθνή Αγορά Κατάρτισης Λιμενικών Υπηρεσιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα