Connect with us

Υπεραστικός Σιδηρόδρομος

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: φέτος η χρονιά σταθμός για την αποκρατικοποίηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Την προσεχή άνοιξη θα κριθεί στην πράξη το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού που εφαρμόστηκε τα τελευταία τρία χρόνια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την προσεχή άνοιξη θα κριθεί στην πράξη το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού που εφαρμόστηκε τα τελευταία τρία χρόνια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη θυγατρική εταιρεία παροχής σιδηροδρομικών μεταφορών του ομίλου ΟΣΕ. Σαρωτικές μετατάξεις, κατάργηση δρομολογίων και αύξηση της τιμής των εισιτηρίων ήταν το «μίγμα» που χρησιμοποιήθηκε για να επιστρέψουν στην κερδοφορία οι σιδηρόδρομοι που αποτελούσαν το 2010 την πιο ζημιογόνο ΔΕΚΟ στην Ευρώπη.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπήκε σε τροχιά κερδών, για πρώτη φορά, το 2012, ενώ το Δεκέμβριο του 2011, η εταιρεία παρουσίασε μηδενικό έλλειμμα.

Και ως μία κερδοφόρα, πλέον, εταιρεία, το Δημόσιο σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησής της τέλη του επόμενου Μαρτίου, οπότε θα μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο να ξεκινήσει η υποβολή προσφορών τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Ανάπτυξης θα αποστείλει τις προσεχείς ημέρες επιστολή στον ευρωπαίο επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια. Μέσω αυτής, θα γνωστοποιείται ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την κατάρτιση business plan και την απόσχιση της ΓΑΙΑΟΣΕ από τον ΟΣΕ.

Κρατικές ενισχύσεις
Με την εισφορά της ακίνητης περιουσίας της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων επιδιώκεται να παρακαμφθεί ο σκόπελος της Κομισιόν στην επιχειρούμενη αποκρατικοποίηση και ο οποίος αφορά στις παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Η απορρόφηση δηλαδή των χρεών του ΟΣΕ, ύψους 10 δισ. ευρώ, από το Δημόσιο δεν έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι εμπίπτει στις προβλέψεις περί κρατικών ενισχύσεων.

Advertisement

Επομένως, όλα θα κριθούν από την απάντηση του επιτρόπου, η οποία, όπως εκτιμά το υπουργείο Ανάπτυξης, θα είναι θετική.
«Τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κοινή λογική λέει ότι, έχοντας πράξει όσα μάς ζητήθηκαν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει στην έγκριση» σημείωσε, χθες, ο κ. Χατζηδάκης.

Σαρωτικές αλλαγές

Πριν από τρία χρόνια, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι είχαν ημερήσιες ζημιές 3 εκατομμυρίων ευρώ. Η διαγραφή του χρέους, ύψους 10 δισ. ευρώ, του οργανισμού δια της απορρόφησής του από το Δημόσιο, ουσιαστικά μετέφερε την τεράστια αυτή επιβάρυνση στους κρατικούς προϋπολογισμούς των προηγούμενων ετών.

Στο πλαίσιο της εξυγίανσης του οργανισμού, αναστάλθηκαν όλα τα διεθνή δρομολόγια και εκείνα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, μετατάχθηκαν περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι και ψαλλιδίστηκαν οι μισθολογικές αποδοχές σε ποσοστό άνω του 20%.

Επίσης, εφαρμόστηκε πρόγραμμα συνδυασμένης μεταφοράς φορτηγού-τρένου, ενώ τα εισιτήρια αυξήθηκαν περισσότερο από 25%.

Επενδυτικό ενδιαφέρον…

Η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού ROSCO φαίνεται να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Ήδη, το Δεκέμβριο, αντιπροσωπεία της ρωσικής εταιρείας σιδηροδρόμων είχε επισκεφθεί τα μηχανοστάσια του ΟΣΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά.

Επί υπουργίας Δημήτρη Ρέππα, ενδιαφέρον για τους σιδηροδρόμους είχε εκφράσει η γαλλικών συμφερόντων SNCF, το οποίο, όμως, δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

…Αντιμέτωπο με αντιδράσεις

Advertisement

Η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διαχρονικά, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις των σιδηροδρομικών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο ΟΣΕ πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η απόσχιση της μονάδας συντήρησης του ΟΣΕ θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, επειδή η ROSCO θα χρεώνει ακριβότερα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για υπηρεσίες συντήρησης.

Πηγή:www.capital.gr

Advertisement
Advertisement


Ετικέτες

δημοφιλη θεματα