Connect with us

Προαστιακός Πάτρας

Πάτρα: Τύμπανα “σιδηροδρομικού” πολέμου φέρνουν τα έργα που απειλούν τον Προαστιακό

Δημοσιεύθηκε

στις

Patra`s Suburban Railway: The refurbish works to Patras brings worries

Καμπανάκι για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Πάτρας χτυπούν μετά το δημοσίευμα του thebest.gr (Στον αέρα ο Προαστιακός- Καμία πρόβλεψη για το επιτυχημένο τρενάκι που κινδυνεύει να μείνει παροπλισμένο όσο θα διαρκούν τα έργα, δηλαδή επί χρόνια_και οι σιδρηροδρομικοί.

Σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Νομού Αχαΐας των Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, αναφέρει:

“Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι Σιδηροδρομικοί σήμερα, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Έτσι και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει να φέρει το πρώτο πακέτο μέτρων. Μέσα σε αυτό βρίσκεται το νέο ασφαλιστικό, νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα.

Ο Σιδηρόδρομος αφού έγινε κομματάκια και απαξιώθηκε, με το καινούριο νομοσχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί για διαβούλευση χαρίζει τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ προς το δημόσιο φορτώνοντάς τα στις πλάτες του λαού, για να μπορέσουν να τον ξεπουλήσουν όσο όσο στο ξένο κεφάλαιο.

Το Παράρτημα του Ν. Αχαΐας μαζί με τους εργαζόμενους παλεύουμε για έναν σιδηρόδρομο σύγχρονο, ηλεκτροκίνητο, το οποίο θα αποτελέσει το ασφαλές οικολογικό και φθηνό μέσο μεταφοράς που θα είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Στη βάση αυτή στηρίζουμε την διατήρηση του προαστιακού σιδηρόδρομου της Πάτρας και παλεύουμε μαζί με τον λαό της Αχαΐας την επέκτασή του προς Αραχωβίτικα, Κάτω Αχαΐα, με προοπτική την επαναλειτουργία της γραμμής Πατρών – Πύργου καθώς και όλων των περιφερειακών δικτύων που έχουν κλείσει.

Απαιτούμε και προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχθούμε να κλείσει ούτε ένα μέτρο γραμμής ούτε για μία ημέρα από τον προαστιακό της Πάτρας βάσει των τελευταίων δημοσιευμάτων για έναρξη των νέων έργων.

Απαιτούμε τα νέα έργα να γίνουν με παράλληλη κυκλοφορία όπως είχε υποσχεθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα πέντε και πλέον χρόνια που λειτουργεί ο προαστιακός μεταφέρονται πάνω από 1,5 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Να επεκταθεί ο προαστιακός στη Δυτική Αχαΐα και μέχρι τον Πύργο
Όχι στο ξεπούλημα
Να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών
Να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις τα τεράστια κενά

Προειδοποιούμε την συγκυβέρνηση και τις διοικήσεις ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια περαιτέρω απαξίωσης του σιδηρόδρομου.

Το Δ.Σ. του Παραρτήματος των Σιδηροδρομικών αποφάσισε στην συνεδρίασή του:

Να καλέσει όλους τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Γεωργίου την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 6:30 το απόγευμα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο ταφόπλακα για την κοινωνική ασφάλιση που θα ψηφιστεί την Παρασκευή.

Να μεγαλώσει η ένταση του αγώνα ενάντια σε αυτή τη λαίλαπα, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη στη Πλ. Γεωργίου στις 6:30μ.μ.

Να καλέσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών να πάρει απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα με Πανελλαδικά Απεργία στις 12 Νοέμβρη.”

 

Πηγή: thebest.gr

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα