Connect with us

Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης

Περιφερειακή Θεσσαλονίκης:το μεγαλύτερο οδικό έργο ξεκίνησε,καλοκαίρι δημοπρατείται το Δυτικό Τμήμα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μαζί με το Μετρό θα αποτελούν τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά, περιβαλλοντικά αστικά έργα για τη Θεσσαλονίκη

 Με την ολοκλήρωση της το 2016 οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να κινούνται από την μία άκρη της πόλης, χωρίς μποτιλιάρισμα, φανάρια, χαμένες ώρες. Θα κινούνται με ταχύτητα και ασφάλεια στον προορισμό τους.
 
Η αναβάθμιση της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο της πόλης για την τρέχουσα δεκαετία και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Η περιφερειακή οδός ξεκινά  από την συμβολή της με την ΠΑΘΕ και καταλήγει στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών.
 
Το ypodomes.com επικοινώνησε με την Εγνατία Οδό ΑΕ που έχει την ευθύνη των μελετών αλλά και των δημοπρατήσεων όλου του άξονα και είχαν την ευγένεια να μας μιλήσουν για αυτό το οραματικό έργο που θα αλλάξει τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης.
 
Το πρώτο έργο, αυτό του κόμβου Κ16 που είναι ουσιαστικά η αρχή της Περιφερειακής Οδού στην συμβολή με την Εθνική Οδό έχει ξεκινήσει με στόχο να ολοκληρωθεί το 2016. Σε θέση εκκίνησης όμως μπαίνουν και τα υπόλοιπα τμήματα της Περιφερειακής.
 
ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ
Το επόμενο τμήμα της Περιφερειακής είναι η λεγόμενη Δυτική Περιφερειακή μιας και κινείται στο δυτικό τμήμα της πόλης. Ξεκινά από τον κόμβο Κ16 και φτάνει στον Κόμβο Κ5 (Πολίχνη) στην περιοχή του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Σε αυτό το τμήμα θα γίνει πλήρης ανισοπεδοποίηση όλων των κόμβων απελευθερώνοντας τον οδικό άξονα από την πυκνή κίνηση της πόλης.
 
Οι μελέτες είναι πλήρως έτοιμες, ενώ τις επόμενες ημέρες επίκειται η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ μέσω  του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας,  προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του.  Στόχος είναι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού (στην Εγνατία έχουν θέσει ως στόχο την 31η Μαΐου 2012) να δημοπρατηθεί το έργο. Ο προϋπολογισμός του είναι 120.000.000 ευρώ για το έργο οδοποιίας και 80.000.000 ευρώ για τα συνοδά έργα, δηλαδή το παράπλευρο δίκτυο καθώς και τις απαραίτητες παρεμβάσεις στην κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων.
 
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ
Η Ανατολική Περιφερειακή είναι σαφώς μεγαλύτερη και εδώ έχουμε μελέτες για 3 ξεχωριστά τμήματα. Το πρώτο τμήμα είναι από τον κόμβο Κ5 στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου  μέχρι τον κόμβο Κ10 στην περιοχή Κωνσταντινουπολίτικα (στο ύψος του τούνελ).  Το δεύτερο τμήμα είναι από τον κόμβο Κ10 μέχρι τον κόμβο Κ12 στον Φοίνικα.
 
Εδώ είναι και το πιο εντυπωσιακό τμήμα καθώς από τον κόμβο Κ5 έως και τον κόμβο Κ10 θα υπάρξει ένας νέος παράλληλος αυτοκινητόδρομος ο οποίος θα χρησιμοποιείται μόνο από ι.χ. Σημειώνοντας, αυτός ο παράλληλος ανισόπεδος άξονας δεν θα είναι μόνο υπέργειος (δηλαδή δεν θα κινείται μόνο πάνω σε γέφυρα) αλλά θα έχει και τμήματα επίγεια, παράλληλα στον σημερινό δρόμο αλλά και υπόγεια (σε σήραγγα).
 
Οι διευκρίνιση αυτή, δίδεται για να διευκρινιστεί η φήμη που θέλει τον νέο παράλληλο άξονα μόνο υπέργειο πάνω σε γέφυρα.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 250.000.000 ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις. Η ένταξη του στο ΕΣΠΑ θα γίνει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» αλλά δεν προβλέπεται πριν από το καλοκαίρι.
 
Το τμήμα Κ12 μέχρι τον κόμβο Αεροδρομίου θα είναι το τελευταίο και περιλαμβάνει την διαπλάτυνση κατά μία λωρίδα του υπάρχοντος δρόμου έτσι ώστε να μπορεί να σηκώνει τον κυκλοφοριακό φόρτο μελλοντικά.
 
Πέραν από το Δυτικό τμήμα της Περιφερειακής που έχει πάρει τον δρόμο της και περιμένουμε σύντομα την δημοπράτηση της, τα υπόλοιπα τμήματα αποτελούν ερωτηματικό όσον αφορά τον αριθμό των εργολαβιών. Αυτό συμβαίνει καθώς στην Εγνατία Οδό και στο Υπουργείο Υποδομών επιθυμούν τα έργα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2015 έτσι ώστε να μην χαθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
 
Αυτό που έχει φυσικά τη μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι να γίνει η έγκριση της χρηματοδότησης και να μπουν στο σύνολο τους εντός του ΕΣΠΑ και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Όλες οι δημοπρατήσεις της Περιφερειακής θα γίνουν από την Εγνατία Οδό ΑΕ  που έχει αναλάβει την «κηδεμονία» του μεγάλου αυτού έργου.
 
Τα κυκλοφοριακά δεδομένα με την ολοκλήρωση του άξονα θα είναι εντελώς διαφορετικά από τα σημερινά καθώς ο φόρτος (πριν το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση) ήταν 2,5 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που αρχικά είχε σχεδιαστεί!
 
Όπως μας επεσήμαναν ακόμα και με την οικονομική κρίση παρούσα η κίνηση του δρόμου είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και η αναβάθμιση του είναι ένα απαραίτητο έργο όχι μόνο για την παρούσα κατάσταση αλλά και για την μελλοντική εξέλιξη της Μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης.
 
Πηγή:ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα