Connect with us

Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης

Περιφερειακή Θεσσαλονίκης: το καλοκαίρι το έργο ανισοπεδοποίησης στο τμήμα ΠΑΘΕ-Παπαγεωργίου

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα στο 2012 θα αρχίσει να αλλάζει όψη η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης

 Ενταξη σε χρηματοδότηση εντός του τρέχοντος μήνα, δημοπράτηση τον Απρίλιο και εγκατάσταση εργολάβου μέσα στο φθινόπωρο. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που δίνει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, για την αναβάθμιση της δυτικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, ενός σημαντικότατου για τη Θεσσαλονίκη έργου, που προβλέπει την ανισοπεδοποίηση των έξι κόμβων που υπάρχουν στη δυτική πλευρά του οδικού άξονα και την κατάργηση των φαναριών.
 

 

Μέχρι το καλοκαίρι, εξάλλου, το δρόμο της δημοπράτησης αναμένεται να πάρουν δύο ακόμη έργα, με τα οποία θα αναμορφωθεί η περιφερειακή οδός σε όλο της το μήκος. Επιπλέον, θα διαπλατυνθεί κατά μία λωρίδα ανά ρεύμα κυκλοφορίας τμήμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών.
 

 

Τα έργα θα συμβάλουν στην αύξηση της κυκλοφοριακής ικανότητας της περιφερειακής οδού, η οποία δε θα έχει πουθενά φανάρια, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας του δρόμου, που σήμερα, κατά γενική ομολογία, είναι επικίνδυνος.
 

 

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι για όλα τα έργα υπάρχουν θετικές γνωμοδοτήσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, αλλά και εγκρίσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι να δημοπρατηθούν μέχρι το φθινόπωρο όλα τα τμήματα, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα περίπου 600 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το ΕΣΠΑ και μέχρι το τέλος του έτους είναι δυνατό να υπάρχει σε όλα ανάδοχος.

 

 

Πρώτης προτεραιότητας
Το έργο αναβάθμισης της δυτικής περιφερειακής οριοθετείται μεταξύ των κόμβων Κ5 (νοσοκομείο «Παπαγεωργίου») και Κ16 (Λαχαναγορά), σε μήκος περίπου 8 χιλιομέτρων. Στο έργο δεν περιλαμβάνεται η ανισοπεδοποίηση του Κ16, που έχει ήδη δημοπρατηθεί για κατασκευή ως ανεξάρτητο έργο.
 

 

Οι έξι κόμβοι που θα ανισοπεδοποιηθούν βρίσκονται: Μοναστηρίου και 3ης Σεπτεμβρίου (Ελευθέρια), Μαιάνδρου (Εύοσμος), Ολυμπιάδος (Εύοσμος), Μακρυγιάννη (Ηλιούπολη), Λαγκαδά και Σταυρουπόλεως, 25ης Μαρτίου (Πολίχνη).
 

 

Το συνολικό πλάτος της αρτηρίας θα διατηρηθεί ως έχει, αλλά τοπικά, όπου απαιτηθεί, θα προστεθεί μια λωρίδα για την εξυπηρέτηση των στρεφουσών κινήσεων στους κόμβους. Το επιπλέον πλάτος που θα απαιτηθεί τοπικά μπορεί να εξασφαλιστεί κατά περίπτωση με εκμετάλλευση της ζώνης μεταξύ αρτηρίας και παραδρόμων, του πλάτους της κεντρικής νησίδας στην περιοχή των κόμβων και με περιορισμένες απαλλοτριώσεις.
 

 

Η αναβάθμιση του δυτικού τμήματος της περιφερειακής οδού και η κατάργηση των φαναριών, πέραν των άμεσων κυκλοφοριακών στόχων, έχει ιδιαίτερη σημασία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της δυτικής περιοχής της πόλης.
 

 

Σημειωτέον ότι κατά τη φάση κατασκευής δεν πρόκειται να κλείσει η περιφερειακή οδός, καθώς στις μελέτες υπάρχουν προβλέψεις ώστε ο δρόμος να βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία, προκειμένου να μην υπάρξει κυκλοφοριακή ασφυξία στη Θεσσαλονίκη.
 

 

Γέφυρα
Η αναβάθμιση της δυτικής περιφερειακής οδού δεν είναι το μόνο έργο που θα προχωρήσει. Ετσι, για την αναβάθμιση του ανατολικού τμήματος, από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» (κόμβος 5) μέχρι την Καλαμαριά (κόμβος 12), προβλέπονται δύο έργα.
 

 

Το ένα έργο αφορά το τμήμα από τον Κ5 μέχρι τον Κ10 (Κωνσταντινουπολίτικα), μήκους περίπου 9 χιλιομέτρων. Σε αυτό το τμήμα της περιφερειακής κρίνονται απαραίτητες πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας, κάτι το οποίο θα επιτευχθεί μέσω της κατασκευής υπερυψωμένης αρτηρίας ταχείας κυκλοφορίας, δηλαδή μέσω γέφυρας.
 

 

Η υπερυψωμένη λεωφόρος θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος δύο συν δύο λωρίδων κυκλοφορίας με ΛΕΑ, θα έχει εύρος ανάλογο με την υπάρχουσα περιφερειακή και σε μήκος 4.072 μέτρων θα αποτελείται αποκλειστικά από οδογέφυρα. Περιλαμβάνει επίσης δίδυμη σήραγγα μήκους 600 μέτρων στην περιοχή της Κηπούπολης, καθώς και στέγαστρα όπου απαιτούνται.
 

 

Η κυκλοφοριακή σύνδεση της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου με την ισόγεια εσωτερική περιφερειακή θα γίνεται στον κόμβο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στον κόμβο στα Κωνσταντινουπολίτικα και ενδιάμεσα στο σύμπλεγμα των κόμβων Τριανδρίας – Τούμπας (Κ8 – Κ9). Προβλέπεται, επίσης, να κατασκευαστούν πεζογέφυρες.
 

 

Με τη λειτουργία της υπερυψωμένης αρτηρίας θα διαχωρίζεται η διαμπερής από την τοπική κυκλοφορία (αυτή που γίνεται μεταξύ των κόμβων). Δηλαδή, όσοι έρχονται από τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία οδό και κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ή τη Χαλκιδική δε θα μπαίνουν στην ανατολική περιφερειακή, αλλά στη νέα αρτηρία. Ετσι, θα εξασφαλιστεί η ανακούφιση της περιφερειακής, που έχει φτάσει στα όρια κορεσμού, καθώς και η αποφόρτιση των κάθετων οδών.
 

 

Διαπλάτυνση
Για το υπόλοιπο τμήμα της ανατολικής περιφερειακής οδού, από τα Κωνσταντινουπολίτικα μέχρι την Καλαμαριά, μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων, προβλέπεται διαπλάτυνση κατά μία λωρίδα ανά ρεύμα κυκλοφορίας, με ΛΕΑ ή αντίστοιχες εσοχές έκτακτης ανάγκης, καθώς και η ανακατασκευή του κόμβου Κ11 (Πυλαίας – Πανοράματος).
 

 

Μετά τη διαπλάτυνση θα υπάρχουν, δηλαδή, τέσσερις λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ. Η διαπλάτυνση θα γίνει αμφίπλευρα και θα απαιτήσει τη μετάθεση και κατά τμήματα τoν ανασχεδιασμό του παράπλευρου δικτύου, την ανακατασκευή της γέφυρας της οδού Τζων Κέννεντυ (Πυλαίας – Πανοράματος) και τη διαπλάτυνση πέντε κάτω διαβάσεων στις οδούς 17ης Νοεμβρίου, Μπουμπουλίνας, Εγνατία – Κ11, Γρυπάρη και Ερατούς.
 

 

Δημοπράτηση, όμως, θα γίνει και για τη διαπλάτυνση – αναβάθμιση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, από τον Κ12 (Καλαμαριά) μέχρι τον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία», σε μήκος περίπου 9 χλμ. Η μελέτη προβλέπει τη διαπλάτυνση του δρόμου κατά μία λωρίδα εκατέρωθεν, με πρόβλεψη πλήρους παράπλευρου δικτύου και κόμβων, καθώς και αναβάθμιση υφιστάμενων κόμβων της αρτηρίας και των υπόλοιπων ισόπεδων προσβάσεων.
 

 

Μαγκριώτης: λυτρωτικό έργο
Η δημοπράτηση των έργων βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, από τη στιγμή που υπάρχουν περιβαλλοντικές εγκρίσεις, σημειώνει ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης. Ο ίδιος δίνει τα εύσημα στα στελέχη της «Εγνατία Οδός» ΑΕ, που ολοκλήρωσε τις μελέτες, αλλά και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, που από κοινού συνέβαλαν αποφασιστικά στην ωρίμανση των έργων, έτσι ώστε να βρισκόμαστε πλέον στη φάση των εντάξεων στο ΕΣΠΑ και των δημοπρατήσεων.
 

 

«Στην Ελλάδα, και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όταν έχουμε κοινούς στόχους και δουλεύουμε συντονισμένα, μπορούμε να έχουμε γρήγορα και σημαντικά θετικά αποτελέσματα», υπογραμμίζει ο κ. Μαγκριώτης. Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι πρόκειται για έργα πολλαπλώς ωφέλιμα, τόσο σε κυκλοφοριακό, όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο, καθώς μειώνουν το κόστος και το χρόνο των μετακινήσεων και ταυτόχρονα αυξάνουν το επίπεδο της οδικής ασφάλειας, αλλά και γενικότερα την ποιότητα ζωής των πολιτών. «Ειδικά η ανισοπεδοποίηση των κόμβων στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι έργο λυτρωτικό», καταλήγει ο υφυπουργός Υποδομών.
 

 

Πηγή:agelioforos.gr
 

image_pdfimage_print

Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης

Καραγιάννης: Αρχές Ιουνίου στη Διυπουργική ΣΔΙΤ το έργο της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Γιώργος Καραγιάννης ΥΠΟΜΕ

Αρχές Ιουνίου περνάει από τη Διυπουργική το νέο έργο-ΣΔΙΤ για την Περιφερειακή Θεσσαλονίκης. Αυτό αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κ.Καραγιάννης: «Επιλέχθηκε αυτή η λύση της γέφυρας που θα φτιαχτεί παράλληλα με την εσωτερική περιφερειακή που επίσης θα διαπλατυνθεί, προκειμένου να αποφορτιστεί ο συγκεκριμένος άξονας. Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς, οι μελέτες δουλεύονται ήδη και το λέμε για πρώτη φορά σήμερα εδώ στην εκπομπή σας, ότι στο επόμενο διάστημα, ως τα τέλη Μαϊού, ή τις αρχές Ιουνίου, το έργο θα περάσει Διϋπουργική, ώστε να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις και να ξεκινήσει η πρώτη φάση του, με τη έναρξη σύνταξης τευχών δημοπράτησης. Μιλάμε για έργο πνοής, της τάξεως των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Αν όλα πάνε καλά χωρίς εμπλοκές, είναι πιθανόν να έχουμε ανακήρυξη αναδόχου περί τα τέλη του 2021, ή τις αρχές του 2022.»

Τι είπε για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Αναφερόμενος στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανέφερε πως «Μένουμε σταθεροί στο χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από τον πρωθυπουργό και από τη διοίκηση της Αττικό Μετρό, για το 2023. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δεδομένα που να αλλάζουν αυτόν τον στόχο. Μετά και την έγκριση του ΥΠΠΟ για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, με γνώμονα πάντα την ανάδειξή τους, προχωρούν οι εργασίες για την απομάκρυνση της άμμου που είχε χρησιμοποιηθεί για προφύλαξη στα αρχαία του Σταθμού Βενιζέλου. Σήμερα παραδόθηκε η πρώτη μελέτη που αφορά στο Σταθμό Βενιζέλου, μέσα στο καλοκαίρι θα παραδοθεί και η δεύτερη, η λεγόμενη ΟΜ2. Προχωράμε πολύ γρήγορα και προσοχή μας είναι στραμμένη.»

Για τις απαιτήσεις του αναδόχου εργολάβου του Μετρό είπε με νόημα πως «Κάποιοι παραπλανούν τον κόσμο. Βγαίνουν με δακρύβρεχτες ανακοινώσεις, ξεχνώντας ποια περίοδο αφορούν οι απαιτήσεις του εργολάβου. Ο επιχειρηματολογία του εργολάβου εξετάζεται και θα απαντηθεί από την Αττικό Μετρό, αλλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, ότι οι απαιτήσεις που εγείρει ο εργολάβος, μιλώντας για καθυστερήσεις, αφορούν την περίοδο 2015-2019!».

ΟΑΣΘ-ΟΛΘ

Για τον ΟΑΣΘ υποστήριξε πως η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ αποδίδει, και πως ο διαγωνισμός για την προμήθεια λεωφορείων θα αποδώσει πολύ γρήγορα, ακόμα και η παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την προμήθεια λεωφορείων είναι προς θετική κατεύθυνση. “Παραλάβαμε μια εικόνα κατάρρευσης. Όμως, η κατάσταση βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Επιτρέψτε μου να πω με το ρίσκο της πρόβλεψης, ότι το Σεπτέμβριο η εικόνα θα είναι πάρα πολύ καλύτερη”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις συνδέσεις ΟΛΘ με το δίκτυο αυτοκινητόδρομων σημείωσε πως: «Ήδη μετά από χρόνια ξεκολλήσαμε τη σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου της ΠΑΘΕ και της Εγνατίας με τον 6ο προβλήτα γιατί αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.»

Τέλος για τη διαπλάτυνση οδικού άξονα προς Χαλκιδική υπογράμμισε πως «Προχωράμε για να τελειώσει το κομμάτι του ενός χιλιομέτρου που δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη κυκλοφορία και κανείς δεν καταλάβαινε γιατί δεν ολοκληρωνόταν τόσα χρόνια.»

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ TOY LOCKDOWN

Ο κ. Καραγιάννης, έκανε λόγο για θετικό απολογισμό στους χώρους των εργοταξίων που έμειναν ανοιχτοί την περίοδο του lock down, με τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού, σημείωσε πως όλα τα δημόσια έργα προχώρησαν στην πλειονότητά τους χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις, Σημείωσε δε, πως ζητήματα που αφορούν στην παράταση του συμβατικού χρονοδιαγράμματος (λόγω καθυστερήσεων της πανδημίας) και στην κατά περίπτωση αύξηση του κόστους λόγω των αναγκαίων πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, είτε έχουν αντιμετωπιστεί με σχετικές αποφάσεις του προηγούμενου διαστήματος, είτε λαμβάνονται υπόψη και αντιμετωπίζεται σε διάλογο με τον κατασκευαστικό κλάδο.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Έναρξη εργασιών στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου Κ16

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Εργασίες συντήρησης σε Εθνική Οδό

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η έναρξη εργασιών επί του ΠΑΘΕ στη συμβολή του με την Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου Κ16 (περιοχή Λαχαναγοράς) για μήκος περίπου 1,4 χιλιομέτρων.

Συγκεκριμένα, στο τμήμα αυτό θα εκτελεστούν εργασίες για την κατασκευή νέου εγκάρσιου κιβωτοειδούς τεχνικού διέλευσης ομβρίων και νέων ανοικτών τάφρων συλλογής ομβρίων.

Επίσης, θα μειωθεί το πλάτος της κεντρικής νησίδας, προκειμένου να δημιουργηθεί ΛΕΑ, θα λάβουν χώρα εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος για την υψομετρική αποκατάσταση των εγκάρσιων επικλίσεων και θα υλοποιηθούν εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν συνολικά έξι μήνες.

Οι παραπάνω εργασίες θα υλοποιηθούν σε 3 φάσεις.

Στην 1η φάση θα εκτελεστούν οι εργασίες στην κεντρική νησίδα και στις λωρίδες επιβράδυνσης προς τις γέφυρες που οδηγούν στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

Στη 2η φάση θα εκτραπεί ο κλάδος του ΠΑΘΕ προς Αθήνα, στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας.

Στην 3η φάση θα εκτραπεί ο κλάδος του ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκη, στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας.

Έχουν ήδη ληφθεί οι σχετικές εγκρίσεις των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την ΑΔΜ-Θ και τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί για την πιστή τήρηση της εργοταξιακής σήμανσης και για τον περιορισμό της ταχύτητας τόσο κατά την προσέγγιση όσο και κατά τη διέλευση στην περιοχή εκτέλεσης των εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης

Φάμελλος-Πέρκα: Χωρίς σχέδιο η Κυβέρνηση για την επίλυση του κυκλοφοριακού στη Θεσσαλονίκη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης

Σε δήλωση προχώρησαν η Π. Πέρκα και ο Σ. Φάμελλος για την υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρο (fly over) της Περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, ασκώντας κριτική για την έλλειψη σχεδίου σε έργα υποδομών που θα επιλύσουν το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

Ακόμα μια απόδειξη του κυνισμού και της προχειρότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εις βάρος του περιβάλλοντος και της Θεσσαλονίκης, αποτελεί η εξαγγελία της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (fly over) της Περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης.

Μετά την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, αποκαλύφθηκε η έλλειψη σχεδίου για τα μεγάλα έργα υποδομών και το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης, η απουσία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου, αλλά και οι άγριες αντιπεριβαλλοντικές διαθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, που έφτασαν στο να ζητήσει την άρση της αναδάσωσης, του χαρακτήρα δηλαδή του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, για να ικανοποιήσουν μια πρόχειρη εξαγγελία του κυρίου Μητσοτάκη, που έγινε κυριολεκτικά «στο γόνατο».

Ειδικότερα, μετά την εξαγγελία του έργου της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (fly over) της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ, από τον κ Μητσοτάκη, και τη σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι το έργο:

1. Δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που υπαγορεύει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών, σε αντίθεση με άλλα έργα που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη, η έλλειψη των οποίων δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες. Για να καλύψουν την προχειρότητα, πάρθηκε, εκ των υστέρων, Απόφαση του Υπουργού Υποδομών ώστε να ενταχθεί στον προγραμματισμό, κάτι που φυσικά δεν προκύπτει από κανένα σχέδιο ή μελέτη και δεν περιλαμβάνεται στα έργα που έχουν προοπτικές για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

2. Δεν έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, καθώς αυτή έχει ακυρωθεί, με Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το 2017, διότι περιλαμβάνει επέμβαση σε αναδασωτέα περιοχή. Για να καλύψουν και αυτή την προχειρότητα, προχώρησαν, μετά την εξαγγελία Μητσοτάκη, σε αίτηση άρσης της αναδάσωσης του Σέιχ Σου, του Περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

Η εντολή αυτή της κυβέρνησης κρατήθηκε κρυφή από τους ΟΤΑ της περιοχής και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Πώς αλλιώς θα μπορούσε εξάλλου να συντηρηθεί το περιβαλλοντικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη, για το οποίο κοπιάζουν τόσο τα κυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης; Όπως προκύπτει, το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει υλοτομίες σε μεγάλη έκταση του Σέιχ Σου.

Τελικά, δεν διστάζουν απέναντι σε τίποτα. Ανακοινώνουν ένα έργο που δεν εντάσσεται σε κανένα σχεδιασμό και έχει ακυρωθεί από το ΣτΕ για περιβαλλοντικούς λόγους. Στην προσπάθειά τους να καλύψουν δε, την προχειρότητα και την ανεπάρκειά τους, αποδεικνύουν την κυνική και αντιπεριβαλλοντική τους ταυτότητα. Αυτό που μένει να αποκαλυφθεί είναι ποια συμφέροντα βρίσκονται πίσω και από αυτή την εξαγγελία που τους οδηγούν στο να μη διστάζουν απέναντι σε τίποτα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα