Connect with us

Λοιποί Αυτοκινητόδρομοι

Περιφερειακή Βόλου: προσωρινός μειοδότης η Δομοτεχνική για το έργο Γορίτσα-Αγριά

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από πολύ καιρό αναμονής τελικά το «ορφανό» έργο ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Βόλου Γορίτσα-Αγριά δημοπρατήθηκε πριν από μερικές μέρες. Προσωρινός μειοδότης είναι η εταιρεία Δομοτεχνική.

Το έργο ΓορίτσαςΑγριάς, είναι προϋπολογισμού 17,6 εκ. ευρώ (μαζί με τις απαλλοτριώσεις). Η εργολαβία περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας Γορίτσας μήκους 600 μέτρων, της παρακείμενης κοιλαδογέφυρας μήκους 450 μέτρων και το τμήμα οδικής σύνδεσης με την παραλιακή οδό ΒόλουΑγριάς μήκους 1 χιλιομέτρου. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και, σύμφωνα με τη σύμβαση, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια.

 

Η σύμβαση για την εργολαβία αυτή αναμένεται να γίνει την ¶νοιξη. Το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση του «καταραμένου» Περιφερειακού δρόμου είναι η χρηματοδότηση της νέας εργολαβίας – «σκούπα» των 6.800.000 ευρώ, καθώς εκτός από το τμήμα Λαρίσης-Κραυσίνδωνας (εργολαβία Μπαλάφα), εκκρεμούν εργασίες και στο τμήμα που ολοκληρώθηκε από την πρώην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δηλαδή στο τμήμα ΚραυσίνδωναςΓορίτσα.

Advertisement

Παράλληλα, πρέπει να προχωρήσει κατά προτεραιότητα η παράκαμψη της Αγριάς και να ολοκληρωθούν οι μελέτες για το τμήμα της Περιφερειακής Οδού ΜπουρμπουλήθραΛαρίσης, όπως επίσης και οι μελέτες για την παράκαμψη των οικισμών ¶νω και Κάτω Λεχωνίων. Τελικός στόχος, η ολοκλήρωση του Περιφερειακού, με την προκήρυξη της μελέτης και την κατασκευή του έργου από τη θέση Σωρός μέχρι Μπουρμπουλήθρα.

Πηγή:ypodomes.com


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα