Connect with us

Λιμάνια-Μαρίνες

Ουρανούπολη Χαλκιδικής: Ξεκίνησε η κατασκευή νέου λιμένα

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Χαλκιδικής ξεκίνησε. Πρόκειται για την κατασκευή του λιμένα Ουρανούπολης. Το Σάββατο 19 Ιουνίου τελέστηκε αγιασμός για την έναρξη των εργασιών παρουσία του Νομάρχη κου Ζωγράφου και άλλων τοπικών εκπροσώπων αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.600.000 ευρώ και οι προδιαγραφές του είναι να εξυπηρετεί την αλιευτική την επιβατική την εμπορική και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Ο Νομάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Ουρανούπολη ως πύλη του Αγίου Όρους ήταν αναγκαίο να διαθέτει ένα σύγχρονο λιμάνι. Αναφέρθηκε επίσης στην αναμενόμενη δημοπράτηση της βελτίωσης του οδικού τμήματος Τρυπητής- Ουρανούπολης προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ που συνδέεται με την κατασκευή του νέου λιμένα Ουρανούπολης.

image_pdfimage_print

Λιμάνια-Μαρίνες

Λιμάνι Πειραιά: Ιστορικό ρεκόρ, έσπασε το φράγμα των 5εκατ. εμπορευματοκιβωτίων

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαία ΟΛΠ Κτίριο Διοίκησης

Ένα μεγάλο ρεκόρ σημειώθηκε εχθές στο λιμάνι του Πειραιά καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΠ Α.Ε. στις 9:58 το πρωί διακινήθηκε το εμπορευματοκιβώτιο με αριθμό CSUN7025891 που εκφορτώθηκε από το πλοίο COSCO SHIPPING CAPRICORN και με το οποίο η συνολική διακίνηση στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε τα 5.000.000 TEU για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το γεγονός ότι το όριο των 5.000.000 TEU ξεπεράστηκε ήδη από τον Νοέμβριο φέρνει πιο κοντά το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο και πιθανότατα ανάμεσα στα 4 πρώτα λιμάνια της Ευρώπης.

Η μεγάλη δυναμική που έχει το λιμάνι του Πειραιά, αναδεικνύει και τις δυνατότητες του μέσω των συγκοινωνιακών υποδομών που διαθέτει η χώρα. Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι 10 χρόνια πριν, όταν οι Κινέζοι πατούσαν πόδι εν μέσω γενικευμένων αντιδράσεων, η συνολική ετήσια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, έφτανε τα 600.000 TEUs.

Σήμερα, έχοντας εννιαπλασιάσει αυτή την κίνηση, το επόμενο λογικό βήμα είναι η περαιτέρω επέκταση των δυνατοτήτων διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

H COSCO έχει ήδη σε εφαρμογή το εγκεκριμένο πρόγραμμα επενδύσεων 600εκατ.ευρώ ενώ αναμένει την έγκριση και για την υλοποίηση του 4ου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων που θα διπλασιάσει την ικανότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για το μεγάλο λιμάνι της χώρας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λιμάνια-Μαρίνες

Ξεκίνησε η διαδικασία για την λειτουργία Υδατοδρομίου στα Ιωάννινα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Υδροπλάνο μέσα στη θάλασσα

Ευρεία σύσκεψη έγινε το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο Ιωαννίνων ως πρώτο βήμα για τη χωροθέτηση υδατοδρομίου, που αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, στη σύσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes – Ελληνικά Υδατοδρόμια, Νικόλας Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, Παναγιώτης Τζάνος και Στάθης Σιούτης ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος και η βουλευτής Μαρία Κεφάλα. Εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Ζωγράφος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των υδατοδρομίων και οι αλλαγές που προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τη διαδικασία με σκοπό το 2020 να έχει αναπτυχθεί ένα πλήρες δίκτυο στη χώρα.

«Βούληση του Δήμου είναι να ξεκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, καθώς θεωρούμε ότι η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί παρέμβαση ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Από την πλευρά του,. ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Νικόλας Χαραλάμπους τόνισε το υψηλό και έντονο ενδιαφέρον για τα Γιάννενα και τη λίμνη αφού αποτελούν κόμβο και υπογράμμισε ότι αυτό που εξετάζεται είναι η ίδρυση και λειτουργία κεντρικού και όχι περιφερειακού υδατοδρομίου, κάτι που θα επιτρέπει τη διασύνδεση της πόλης με το εξωτερικό.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Σπύρος Σουρέλης τόνισε ότι για τον επιχειρηματικό κλάδο του τουρισμού η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί κομβικής σημασίας θέμα. «Η λειτουργία υδατοδρομίου θα φέρει κόσμο υψηλού εισοδήματος. Θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες μεταφορικές υποδομές. Ευελπιστούμε στην αδειοδότηση και ελπίζουμε πολύ σύντομα να έχουμε την πρώτη πτήση», κατέληξε.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λιμάνια-Μαρίνες

Υπογράφηκε έργο βελτίωσης υποδομών του βορείου Λιμένα Πατρών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Λιμενικά Έργα

Υπογράφηκε από τον Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ η σύμβαση με ανάδοχο για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση Υποδομών Βορείου Λιμένα Πατρών». Ανάμεσα στις υποδομές περιλαμβάνεται και το υπόστεγο «10» που κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1970 με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και επικάλυψη στέγης από φύλλα αμιαντοτσιμέντου, τα οποία θα αποξηλωθούν με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και η τελική τους διαχείριση θα γίνει επίσης όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί.

Το υπόστεγο εξυπηρετούσε τις δραστηριότητες του λιμένα και κυρίως τις μεταφορές εμπορευμάτων (προσωρινή αποθήκευση). Η αποξήλωση-απομάκρυνση της επικάλυψης της στέγης θα επιτρέψει να γίνουν εργασίες συντήρησης/βελτίωσης του φέροντος οργανισμού του υποστέγου και των εγκαταστάσεών του (υδραυλικές, ηλεκτρικές, πυροπροστασίας, κ.λπ.).

Η πράξη περιλαμβάνει ακόμα την βελτίωση των εγκαταστάσεων του υποστέγου, την βελτίωση της πρόσβασης στο χώρο και της ασφάλειάς του, την βελτίωση του συστήματος λειτουργίας του φωτισμού στην περίπτωση διακοπής ρεύματος και την προμήθεια και εγκατάσταση ελαστικών προσκρουστήρων για την ενίσχυση και βελτίωση της ασφαλούς πρόσδεσης των πλοίων στο κρηπίδωμα.

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», o αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.400.000,00 ευρώ και προσφέρθηκε από τον ανάδοχο έκπτωση 42%.

Δημοπρατήθηκε και η συντήρηση πρασίνου

Ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ έχει προκηρύξει συνοπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση της υπηρεσίας «Συντήρηση χώρων Πρασίνου στη Λιμενική Ζώνη Πατρών και Ρίου», με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών και ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών την Τρίτη 19/11/2019 (10:00 π.μ.).

Αντικείμενο έχει τις εργασίες που είναι απαραίτητες να γίνουν για τη συντήρηση και τον καλλωπισµό όλων των χώρων πρασίνου του Λιµένα Πατρών (Βορείου και Νοτίου). Περιλαµβάνει δε τις περιοχές των χώρων πρασίνου και του συστήµατος άρδευσης στο Βόρειο λιµένα από τον µόλο Αγίου Νικολάου µέχρι την πύλη «7» και όλους τους χώρους πρασίνου και άρδευσης του Νότιου Λιµένα εντός και εκτός της ζώνης ασφαλείας (ISPS) και εξωτερικά της περίφραξης στα όρια της λιµενικής ζώνης.

Επίσης περιλαµβάνονται οι χώροι του Νότιου Λιµένα πέριξ των νέων κτηρίων οι οποίοι θα καθαρίζονται από χόρτα και θάµνους. O σπόρος χλοοτάπητα, τα φυτά, το λίπασμα, τα υλικά αρδευτικού και γενικά ότι είναι απαραίτητο για την δηµιουργία νέων παρτεριών θα διατεθούν από τον O.Λ.ΠΑ. ΑΕ.

Επιπλέον περιλαµβάνεται ο καθαρισµός από χόρτα και θάµνους στις προβλήτες Ρίου. Η υπηρεσία έχει αρχική εκτιμώμενη αξία 60.000,00€ πλέον Φ.Π.Α. 24%.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα