Νίκος
Καραγιάννης

Έντονη δραστηριότητα και στον χώρο του real estate παρουσιάζει ο ΟΤΕ με κορωνίδα την ανακαίνιση του Μεγάρου ΟΤΕ ύψους 50 εκατ. ευρώ στο Μαρούσι.

Η ΟΤΕ estate, θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, αξιοποίηση και διαχείριση του συνόλου του χαρτοφυλακίου του, καθώς και στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του ομίλου, αναλαμβάνοντας όλες τις κατασκευές και την υποστήριξη χώρων, έργων και εγκαταστάσεων.

Αναφορικά με το εμβληματικό κτίριο στο Μαρούσι οι εργασίες ανακαίνισης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και η ολοκλήρωση τους αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024. Στο κτίριο συνολικής επιφάνειας 85.000 τμ ανακαινίζονται περίπου τα 45.000 τμ και κυριολεκτικά μεταμορφώνουν τον χώρο εργασίας για περίπου 4.200 εργαζομένους.

Με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης ο ΟΤΕ θα πιστοποιήσει το κτίριο κατά Leed Gold που αφορά στις περιβαλλοντικές επιδόσεις του κτιρίου αλλά και κατά Well που αφορά την ευεξία των εργαζομένων. Η ανακαίνιση αφορά το σύνολο των γραφειακών χώρων, αφορά συνολικά 36 πτέρυγες και μέχρι σήμερα έχουν ανακαινιστεί 30 πτέρυγες, δηλαδή έχει ολοκληρωθεί το 80% του έργου.

Με την ανακαίνιση υπολογίζεται ότι θα επιτευχθεί σε ετήσια βάση μείωση ενέργειας 3GWh και 1.122 τόνων CO2 που ισοδυναμούν με την κατανάλωση 700 νοικοκυριών. Συνολικά η εξοικονόμηση θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ ετησίως, χάρη στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και νερού, και τη μείωση εξόδων λειτουργίας και συντήρησης.

Τα real estate έργα του ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ έχει προχωρήσει όπως ανάφερε σε δημοσιογραφική επίσκεψη στο χώρο του Μεγάρου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σε επισκευή και ανακαίνιση σε πάνω από 60 κτίρια του Όμιλου σε πανελλαδική κλίμακα. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 120.000 τ.μ.

Αυτή την εποχή ο ΟΤΕ, όπως είπε ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου, είναι ση διαδικασία ανακαίνισης του κεντρικού κτιρίου στην πλατεία Βικτωρίας επιφάνειας 50.000 τμ,. Η στατική ενίσχυση έχει ολοκληρωθεί και εντός του 2024 θα ακολουθήσει η ανακατασκευή των χώρων για να μπορέσει να φιλοξενηθεί το “Μουσείο Τηλεπικοινωνιών” του Οργανισμού και λειτουργίες call center.

Παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί αντίστοιχα projects στα στούντιο στην COSMOTE TV, το κτίριο της e-value στον Κεραμεικό, το ακίνητο του ΟΤΕ στη Δάφνη, τα κτίρια των αποθηκών στην Πάρνηθα, το κτίριο στην Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά τα ακίνητα του ΟΤΕ αγγίζουν σε αξία το 1 δισ. ευρώ , με 2.289 οικόπεδα επιφάνειας 9 εκατ. τ.μ. και 2.633 κτίρια επιφάνειας 1,14 εκατ. τ.μ. Αυτά κάνουν τον ΟΤΕ έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες real estate σε πανελλαδική κλίμακα.

«Στο παρελθόν πουλήσαμε κτίρια που δεν μας εξυπηρετούσαν. Αν θα πουλήσουμε στο μέλλον έχει να κάνει με διάφορες παραμέτρους. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Στόχος μας όμως δεν είναι να πουλήσουμε, ούτε όμως και να κρατήσουμε. Στόχος μας είναι να βελτιστοποιήσουμε την αξία της εταιρείας» είπε για τις επόμενες κινήσεις της OTE Estate ο κ.Τσαμάζ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV