Νίκος
Καραγιάννης

Βαθαίνει η κόντρα μεταξύ του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ και της Greenhill Investments. Σύμφωνα με πηγές από τη διοίκηση του ομίλου, ζητήθηκε η παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά τα γεγονότα στην έκτακτη γενική συνέλεσυη την περασμένη Παρασκευή.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, “η πλευρά του 25% δεν έχει κοινή ατζέντα μιας και η Farallon διαφοροποιείται ενω η πλευρά των εφοπλιστών και του κ.Καλλιτσάντση θέλει να προστατεύσει το παρελθόν της” ενώ για πιθανότητες προσέγγισης σημειώνουν πως “η συζήτηση με την πλευρά της Greenhill θα γίνει στην γενική συνέλευση στις 22 Απριλίου».

Να θυμίσουμε πως το 18,2% κατέχει το fund Farallon και ουσιαστικά είναι το κλειδί για να προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είναι απαραίτητο για την λειτουργία της ΑΚΤΩΡ που είναι ο μεγάλος ασθενής του ομίλου έχοντας ζημιές σε μηνιαία βάση.

Κατά τις ίδιες πηγές, η συνέλευση στις 22 Απριλίου είναι συνέχεια αυτής που έγινε την Παρασκευή. “Το δίλημμα είνια ξεκάθαρο στους μετόχους και σ’ αυτό το δίλημμα δεν έχει δώσει κανένας απάντηση με την εξαίρεση της Reggeborgh που έχει δηλώσει πως θα στηρίξει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου” σημειώνουν με νόημα.

Όπως υποστηρίζουν επίσης η Greenhill έχει στείλει απειλητικά emails στα στελέχη της Eurobank που έχει συμφωνήσει να προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού δανείου 50 εκατ. ευρώ και γίνεται προσπάθεια μπλοκαρίσματος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί πως όρος της Eurobank είναι η έγκριση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 120 εκατ. ευρώ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV