Connect with us

Εταιρικά Nέα

Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων οι κατασκευές

Δημοσιεύθηκε

στις

“Παραμένουμε κυνηγοί, αλλά αντί ενός μοναχικού λύκου, κυνηγούμε πλέον ως αγέλη”, με αυτή τη φράση συνοψίζουν πηγές προσκείμενες στη νέα Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ τη φιλοσοφία και τη στρατηγική της επόμενης ημέρας στο μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας. Στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ παραμένουν οι κατασκευές, οι οποίες όμως έχουν πιο συντηρητική στόχευση αφού θα υπάρξει διεκδίκηση μικρών και μεγάλων έργων με την προϋπόθεση ότι αυτά θα φέρουν κέρδος. Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη είδηση από το επιχειρηματικό μέλλον του κορυφαίου τεχνικού ομίλου της χώρας.

Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, το θέμα δεν εντοπίζεται μόνο στο πόσα έργα θα κερδηθούν αλλά κυρίως με ποιο τρόπο θα εκτελεστούν για να είναι βιώσιμα. Για το λόγο αυτό άλλωστε αυτή την περίοδο η ΑΚΤΩΡ περνά από «μαγνητική τομογραφία» η οποία θα προσπαθήσει να αποτυπώσει την ακριβή εικόνα λειτουργίας και ιεράρχησης θεμάτων, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα του παρελθόντος και να αντιμετωπιστούν παθογένειες που οδηγούσαν σε ζημιογόνα αποτελέσματα από τα έργα του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επιλογή του κ. Αλέξανδρου Εξάρχου, ως μεταβατικού Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΑΚΤΩΡ. Νομικός με πολυετή εμπειρία σε διεθνείς συμβάσεις έργων και σε θέματα κατασκευαστικής δραστηριότητας, ο κ. Εξάρχου έχει αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να επιλύσει τα όσα θέματα άφησε ανοιχτά η παλαιά διοίκηση, αλλά και να θέσει τις δικλείδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν την επανεμφάνισή τους.

Την ίδια ώρα τα μάτια της ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι στραμμένα και στα Βαλκάνια για τα μεγάλα έργα υποδομής που προγραμματίζονται εκεί. Όπως σημειώνεται, θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί στα έργα εκτός συνόρων θα πρέπει στα δεδομένα μας να συνυπολογίζονται και άλλες μεταβλητές, όπως η χρηματοδότηση μιας και λόγω της τραπεζικής κατάστασης της χώρας, ο δανεισμός σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές εταιρείες είναι υπέρμετρα υψηλός και αλλάζει τη βιωσιμότητα υλοποίησης των έργων.

Πέρα από τα μεγάλα έργα που μέσω της ΑΚΤΩΡ πρόκειται να διεκδικήσει, όπως αναφέρουν στελέχη του ομίλου στο ypodomes.com ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και σε Παραχωρήσεις-Απορρίμματα-Ενέργεια. Θα χρησιμοποιηθούν δηλαδή και οι άλλες κορυφαίες εταιρείες του ομίλου όπως η ΑΝΕΜΟΣ όπου το επενδυτικό πρόγραμμα των 202 MW είναι σε πλήρη εξέλιξη και τρέχει με εξαιρετικούς ρυθμούς, η ΗΛΕΚΤΩΡ στο χώρο της διαχείρισης απορριμμάτων που θα διεκδικήσει νέα έργα διαχείρισης αποβλήτων, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Ομίλου σε υπάρχουσες και νέες Παραχωρήσεις.

Αυτό που γίνεται προφανές είναι πως γίνεται μια μεγαλύτερη προσπάθεια οι εταιρείες που απαρτίζουν τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ από μακρινά ξαδέρφια να γίνουν κοντινοί συγγενείς, να υπάρχει μία μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ τους και να ενοποιηθούν δομές όπου χρειάζεται προκειμένου να υπάρχει μία κοινή εικόνα σε όλες. Η ομιλική λειτουργία άλλωστε είναι μία σύγχρονη τάση και φιλοσοφία που αρχίζουμε και τη βλέπουμε και σε άλλους ομίλους στη χώρα μας. Αυτό που συμβαίνει αυτή την εποχή εν μέσω διεκδίκησης πολύ μεγάλων έργων όπως η Γραμμή 4 του Μετρό, η Υποθαλάσσια Σαλαμίνας, ο ΒΟΑΚ κ.α. είναι ένας μετασχηματισμός της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε μία πιο σύγχρονη σε λειτουργίες εταιρεία. Για αυτό το σκοπό έχει προσληφθεί συμβουλευτική εταιρεία η οποία θα βοηθήσει στο recruiting κορυφαίων στελεχών μεταξύ των οποίων και ο μελλοντικός νέος CEO της ΑΚΤΩΡ αλλά και ο CFO της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα