Connect with us

Αθλητικές Υποδομές

Ολυμπιακό Στάδιο: Ο σύμβουλος, τα έργα αποκατάστασης και η καθυστέρηση μεταφοράς στο Υπερταμείο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εταιρεία Σταθόπουλος-Φάρρος Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. επικράτησαν στον διαγωνισμό που διεξήγαγε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως σύμβουλοι για την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου ΥΠΟΜΕ και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών, στον έλεγχο του φακέλου συντήρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στον έλεγχο στατικής επάρκειας του διαζώματος του κεντρικού σταδίου «Σπύρος Λούης», που είχε παρουσιάσει ταλαντώσεις κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα αλλά και στην προετοιμασία του φακέλου για την εκπόνηση μελέτης των επικείμενων εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Η εταιρεια αναλαμβάνει με ποσοστό έκπτωσης 7,99%, με ποσό 132.500 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Στο σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης και οι: ADT ΩΜΕΓΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΤΕ, ΜΕΤΕ ΣΥΣΜ Α.Ε., ΠΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ.

Όπως σας είχε αποκαλύψει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο το ypodomes.com το Υπουργείο Υποδομών ανέλαβε (μέσω της Γ.Γ.Υποδομών) ως Φορέας Υλοποίησης τις σχετικες εργασίες αποκατάστασης. Η μεταφορά της υλοποίησης των έργων έγινε με εφαρμογή του άρθρου 199 του ν.4412/2016 που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις. Η λειτουργία, διαχείριση και συντήρηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ παραμένει στην Γ.Γ.Αθλητισμού του ΥΠΠΟΑ.

Τα πιθανά έργα αποκατάστασης του ΟΑΚΑ (που δεν έχει δεχθεί βαριά συντήρηση από το 2004 όταν ολοκληρώθηκε και δόθηκε προς χρήση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας), είναι βασική αιτία και για την καθυστέρηση μεταβίβασης του ακινήτου ακόμα και μέχρι το τέλος του 2020 στο Υπερταμείο.

Αυτό αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν που δημοσιευθήκε την περασμένη εβδομάδα και στην οποία γίνεται αναφορά για καθυστερήσεις στην μεταφορά του ΟΑΚΑ στο Υπερταμείο, η οποία αποτελούσε δέσμευση των ελληνικών αρχών για το τέλος του 2018, ωστόσο η πολυπλοκότητα του εγχειρήματος φαίνεται ότι οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να μετατεθεί για το τέλος του 2020.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print

Αθλητικές Υποδομές

Προκήρυξη για έργο βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αργολίδα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κτίριο Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, προκήρυξε την Τετάρτη 21/8, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 2564/2019 (ΑΔΑ: 6Π2Δ7ΛΑ-Θ5Γ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ανοικτή διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), για την σύναψη δημόσιας σύμβασης του έργου:

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ», υποέργο: «ΒΕΛΤΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΥΚΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙΟΥ», προϋπολ.: 360.000,00€ (με Φ.Π.Α.). Το έργο αποτελείται από την κατηγορία εργασιών: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ με προϋπολογισμό: 290.157,81€ (δαπάνη Εργασιών, Γ.Ε.+Ο.Ε, απρόβλεπτα).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό με συστημικό κωδικό 84289 καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (www.ppel.gov.gr).

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 9η Σεπτεμβρίου (ώρα 10:00).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Δήμος Πατρέων: Επιστολή για το αίτημα δημιουργίας μόνιμων αθλητικών υποδομών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), επιστολή, την οποία κοινοποιεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε

Σας ενημερώνουμε ότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και προσπάθειές μας και προς τις δύο Ελληνικές κυβερνήσεις, δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα οι δεσμεύσεις τους απέναντί μας για δημιουργία μόνιμων υλικοτεχνικών υποδομών ανάπτυξης των παράκτιων αθλημάτων στην πόλη μας.

Σας επισημαίνουμε ότι στις 30 Αυγούστου 2017, μετά από θετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, αποφάσισε ομόφωνα την διεκδίκηση των αγώνων, προκειμένου μεταξύ άλλων να αποκομίσει η Πάτρα υποδομές, που θα παραμείνουν και μετά τους αγώνες, για ελεύθερη, δωρεάν χρήση από τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής.

Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις, επιβεβαιώνουν απόλυτα τις ανησυχίες μας ότι θα γίνουν αγώνες μιας χρήσης, που δεν θα αφήσουν καμία αθλητική υποδομή στον Πατραϊκό λαό.

Εκφράζοντας την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση του Πατραϊκού λαού, είμαστε υποχρεωμένοι να αποσύρουμε τον εκπρόσωπό μας από την Οργανωτική Επιτροπής των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και να μην συμμετάσχουμε στις επίσημες εθιμοτυπικές τελετές.

Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, θα συνεχίσουν με υποδειγματικό τρόπο, να προσφέρουν τα πάντα, για να πραγματοποιηθούν οι Αγώνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσο εξαρτάται από εμάς».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Πάτρα: Επιστολή Πελετίδη σε Μητσοτάκη για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Επιστολή απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει η πόλη της Πάτρας μέσα στον Αύγουστο.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«κ. Πρωθυπουργέ,

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ξεκινούν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες στην πόλη μας.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πήρε την απόφαση να φιλοξενήσει αυτούς τους αγώνες, έχοντας την πεποίθηση , ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη του Αθλητισμού και ότι θα δημιουργηθεί στην πόλη μας, η υποδομή που θα μπορεί και στην συνέχεια να φιλοξενεί αγώνες παράκτιους και φυσικά να αθλούνται σ’ αυτούς τους χώρους, η νεολαία και οι εργαζόμενοί της.

Επιπρόσθετα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σαν χώρος Εαρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στον οποίο υστερεί η πόλη μας.

Ο χώρος που είχε επιλεγεί, ήταν αυτός του κατεστραμμένου πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, που στα πλαίσια των Μεσογειακών αγώνων θα είχε αναπλαστεί.

Αυτός ο σχεδιασμός δεν υλοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία υποσχέθηκε ότι η ανάπλαση και οι εγκαταστάσεις θα γίνονταν εκ των υστέρων και φυσικά περιμένουμε αυτό να υλοποιηθεί από την δική σας κυβέρνηση.

Σήμερα έχουν φτιαχτεί υποδομές για την διοργάνωση των αγώνων σ’ άλλους χώρους του Δήμου μας.

Θεωρούμε προσβλητικό, τόσο για την χώρα όσο και για την πόλη μας να γίνουν αγώνες που κοστίζουν μερικά εκατομμύρια, μιας χρήσεως.
Με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, την επόμενη μέρα, αποσυναρμολογούνται οι εγκαταστάσεις και φεύγουν γιατί είναι ενοικιαζόμενα.

Αυτό που θα μείνει είναι η άμμος!

κ. Πρωθυπουργέ,

παρά το γεγονός ότι γι’ αυτή την εξέλιξη δεν έχει ευθύνη η δική σας κυβέρνηση, εκτιμούμε ότι μπορείτε έστω και τώρα, να πάρετε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να μείνει στην πόλη μας, στο Νότιο Πάρκο η κεντρική αθλητική εγκατάσταση και να το διαχειρίζεται ο Δήμος ή το Υπουργείο Αθλητισμού.

Θα είναι λυπηρό να έχουμε εγκαταστάσεις μια χρήσεως.

Είμαστε στην διάθεση σας να φωτίσουμε το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα