Νίκος
Καραγιάννης

Ξεκινά η Β`φάση του διαγωνισμού για το μεγάλο συμβόλαιο των 170εκατ.ευρώ που αφορά την ολοκλήρωση του 6ου Προβλήτα του ΟΛΘ, στο Λιμένα Θεσσαλονίκης. Η σχετική απόφαση λήφθηκε εχθές το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΘ. Σύμφωνα με αυτό, πολύ σύντομα οι 6 “μνηστήρες” θα κληθούν να δώσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους.

Στόχος είναι να έχει επιλεχθεί το ανάδοχο σχήμα μέχρι το τέλος του χρόνου, να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής και να ξεκινήσουν από τις αρχές του 2021 τα πρώτα έργα.

Τα έξι σχήματα σχήματα που έχουν περάσει στη Β` φάση του διαγωνισμού είναι τα ακόλουθα:
-Κ/Ξ EIFFAGE-ΤΕΡΝΑ,
-Κ/Ξ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ROVER MARITIME SL- Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ,
-Κ/Ξ ΙΝΤΡΑΚΑΤ-VITTADELLO, ARCHIRODON,
-Κ/Ξ ΑΒΑΞ-ΕΤΕRMAR. A.E. -NV BESIX, ACCIONA CONSTRUCCION.

Οι συμμετοχές ξένων εταιρειών είναι Eiffage από Γαλλία, Vittadello από Ιταλία, Besix από Βέλγιο, Etermar από Πορτογαλία και Acciona από Ισπανία.

Το έργο αυτό αποτελεί το σημαντικότερο μέρος των Υποχρεωτικών Επενδύσεων που έχει αναλάβει η ΟΛΘ ΑΕ, σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο. Ανεξάρτητοι μηχανικοί στο έργο είναι η κοινοπραξία ΣΑΛΦΩ-AECOM-ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Project Manager του έργου είναι η Hill International με τη Rogan and Associates στο ρόλο του μελετητή.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου επιπρόσθετου κρηπιδότοιχου, ως ευθείας προέκτασης του ήδη υφιστάμενου, μήκους 440 μέτρων, την κατασκευή επιπρόσθετου χερσαίου χώρου, πλάτους τουλάχιστον 300 μέτρων και την εκτέλεση όλων των συμπληρωματικών έργων υποδομής, που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του νέου κρηπιδότοιχου και του αντίστοιχου χερσαίου χώρου. Η χερσαία λιμενική ζώνη του λιμένος Θεσσαλονίκης καλύπτει έκταση περίπου 1.550.000 τετραγωνικών και εκτείνεται σε μήκος περίπου 3.500 μέτρων.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV