Connect with us

Αναπλάσεις

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του πρώην εργοστασίου του ΑΣΟ Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Φωτογραφία Αρχείου-Πηγή: Unsplash
Φωτογραφία Αρχείου-Πηγή: Unsplash

Ένα βήμα πιο κοντά στη δημοπράτηση βρίσκεται, σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Ηλείας, η ανάπλαση του πρώην εργοστασίου του ΑΣΟ Πύργου και η μετατροπή του σε μόνιμη έδρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, καθώς ολοκληρώθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη.

Η τελική παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης από τον τεχνικό σύμβουλο που είχε αναλάβει την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Ηλείας στην ωρίμανση των μελετών για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και τη δημοπράτηση του έργου έγινε στην Αθήνα και παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Δημήτρης Σπύρου και ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής, Παντελής Παντελόγλου.

Μετά την αποδοχή της αρχιτεκτονικής μελέτης ακολουθούν, σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια, «εξίσου σημαντικά βήματα, όπως είναι η ολοκλήρωση και οριστικοποίηση και άλλων μελετών, καθώς και η διευθέτηση μίας σειράς διαδικαστικών και τυπικών ζητημάτων, με την περαίωση των οποίων θα μπορέσει η περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου».

«Ο χώρος του πρώην εργοστασίου του ΑΣΟ θα αποτελέσει “το σπίτι” του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Έτσι λοιπόν δόθηκε αρκετός χρόνος για διαβούλευση, μεταξύ του τεχνικού συμβούλου και του Φεστιβάλ, ζητήθηκαν οι παρατηρήσεις και επισημάνσεις των εκπροσώπων του, προκειμένου το έργο να είναι απόλυτα λειτουργικό και οι χώροι και οι εγκαταστάσεις του να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες και απαιτήσεις του Φεστιβάλ», τόνισε, σε δηλώσεις, του ο κ. Γιαννόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η βοήθεια και συνδρομή τους ήταν πολύτιμη σ’ αυτό το στάδιο της προετοιμασίας και της ωρίμανσης της μελέτης».

Επίσης, ο αντιπεριφεριάρχης επεσήμανε ότι «δρομολογείται η υλοποίηση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για την Ηλεία» και συμπλήρωσε: «Η στέγαση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, του σημαντικού αυτού κινηματογραφικού θεσμού με τον διεθνή χαρακτήρα και αντίκτυπο, είναι υψηλής προτεραιότητας στόχος για εμάς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση απέναντι σ’ αυτούς που επί 25 χρόνια έχουν γίνει οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ηλείας μέσω του Φεστιβάλ, αλλά και στις επόμενες γενιές, καθώς εδώ, στην Ηλεία, γεννιούνται και καλλιεργούνται ταλέντα και καλλιτεχνικές προσωπικότητες. Το Φεστιβάλ σε λίγο καιρό θα έχει το δικό του “σπίτι” με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, αφού η προσφορά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι πολύτιμη για τον τόπο και τους ανθρώπους του».

Με την ευκαιρία της παρουσίασης της μελέτης, ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε και τα γραφεία του Φεστιβάλ στην Αθήνα, όπου με τον κ. Σπύρου και τον κ. Παντελόγλου συζήτησαν λειτουργικά και οργανωτικά θέματα, ενόψει της επετειακής μορφής που θα έχει φέτος το 25ο Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τη δράση «Σινεμά στις Πλατείες», η οποία για ένατη συνεχή χρονιά θα δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά απομακρυσμένων περιοχών και στις οικογένειές τους να παρακολουθήσουν δωρεάν, στη μεγάλη οθόνη, πολυβραβευμένες ταινίες. Το πρόγραμμα προβολών φέτος διαθέτει 13 ξένες ταινίες μυθοπλασίας με ελληνικούς υπότιτλους, επτά ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας και τρεις ξένες ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Επιπλέον, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουλίου, στον Σταφιδόκαμπο και στην Κρέστενα, οι μαθητές και οι μαθήτριες 18 γυμνασίων και λυκείων της Ηλείας θα παρουσιάσουν τις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν στο πλαίσιο της δράσης του Φεστιβάλ, «Έναν μύθο θα σας πω», οι οποίες είναι εμπνευσμένες από την ιστορική κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον και τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου τους.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα