Newsroom

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επέβλεψε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, έργα που είναι σε εξέλιξη ή ολοκληρώθηκαν στα όρια του Δήμου Καρπενησίου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας Άρη Τασιό και την Αντιπεριφερειάρχη Ορεινής – Δασικής πολιτικής και Κτηνοτροφίας Κατερίνα Καλαντζή.

Πηγή: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Παρουσία και του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη, επέβλεψαν αρχικά το έργο της αισθητικής και λειτουργικής ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Καρπενησίου και της Βιβλιοθήκης Καρπενησίου. Έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, μετά την αναγκαία αύξηση του προϋπολογισμού στα 2,4 εκατ. ευρώ και παραδίδεται πλέον στους μαθητές και στους νέους της πόλης.

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες στο ιστορικό σχολικό συγκρότημα και αναβαθμίστηκαν πλήρως οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε χλοοτάπητας 4ης γενιάς στο γήπεδο ποδοσφαίρου, δημιουργήθηκε στίβος τεσσάρων διαδρομών με ταρτάν, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, ανακαινίστηκαν οι κερκίδες, το κλειστό γυμναστήριο και το αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης, ενώ κατασκευάστηκαν γήπεδα μπάσκετ και τένις.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, όπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:
Ολοκλήρωσε το πρώτο έργο αναβάθμισης μέσω του εκσυγχρονισμού των αναβατήρων, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.
Εκτελεί ήδη το δεύτερο έργο της ανακατασκευής και του εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2,75 εκατ. ευρώ. Το έργο προχωρά με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό το βασικό τμήμα του πριν την έναρξη της σεζόν.

Ολοκληρώνει την μελέτη για το τρίτο έργο της τεχνητής χιόνωσης.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί επίσης το έργο: «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», προϋπολογισμού 1.506.000 ευρώ, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Καρπενησίου. Προγραμματίζεται παράλληλα το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ».

Στο πλαίσιο της ολοήμερης επίσκεψης στον Δήμο Καρπενησίου, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός επέβλεψε ακόμη τα οδικά έργα στην περιοχή της Αγίας Βλαχέρνας ως τα όρια της Ευρυτανίας, συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, τα οποία ολοκληρώνονται, όπως και τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Προυσού.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Καρπενησίου και της Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ολοκληρώνουμε ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με τον Δήμο Καρπενησίου. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για τα παιδιά και τους νέους του τόπου μας, που τόσο πολύ θέλουμε να τους έχουμε κοντά μας.

»Επιβλέψαμε επίσης τα οδικά και αντιπλημμυρικά έργα που ολοκληρώνονται στην περιοχή της Αγίας Βλαχέρνας και του Προυσού αντίστοιχα, αλλά και τα έργα αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, τα οποία συνεχίζονται. Χρηματοδοτούμε παράλληλα το έργο της νέας οδικής σύνδεσης με το Χιονοδρομικό, ενώ προετοιμάζουμε την κατασκευή τελεφερίκ και άλλες παρεμβάσεις.

»Εμείς, όμως, δεν μετράμε τα έργα που κάνουμε. Μετράμε τα έργα που οφείλουμε και δουλεύουμε για να καλύψουμε αυτή την οφειλή στον τόπο που υπηρετούμε. Δουλεύουμε για να υλοποιήσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας, ξεπερνώντας τις -γνωστές σε όλους- δυσκολίες της εποχής και να παραδώσουμε ακόμη περισσότερα ωφέλιμα έργα και δράσεις».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης δήλωσε: «Με πολλή χαρά, όπως είπε και ο πολύ καλός φίλος, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, παραδίδουμε στους μαθητές μας, αλλά και στην τοπική κοινωνία, ένα αναβαθμισμένο σχολείο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Στερεά Ελλάδα. Ένα ολοκληρωμένο σχολικό συγκρότημα με όλες τις υποδομές και τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τα παιδιά μας, αλλά και για τους δημότες μας τις απογευματινές ώρες.

»Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που ξεκινήσαμε με τον Κώστα Μπακογιάννη και με τον Άρη Τασιό την προηγούμενη περίοδο και που το στήριξε πάρα πολύ ο Φάνης Σπανός με την επιπλέον χρηματοδότηση, που απαιτήθηκε για το ταρτάν και για τον τάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Ένα έργο, που θα πω με την ευκαιρία ότι οφείλουμε όλοι να το προστατεύουμε για να παίξουν και τα παιδιά μας τα επόμενα χρόνια.

»Όπως είπε και ο Περιφερειάρχης, συνεχίζουμε πάντα με στόχο να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Περισσότερα έργα, τα οποία έρχονται μέσα από τη συνεργασία και που τα οφείλουμε στην τοπική κοινωνία στα παιδιά μας, αλλά και στους δημότες μας».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV