Connect with us

Επικαιρότητα

Οι Μεταφορές σε έντονα αναπτυξιακή πορεία: Οι ομιλητές και οι συνεδρίες της 2ης ημέρας του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Μεταφορές σε έντονα αναπτυξιακή πορεία: Οι ομιλητές και οι συνεδρίες της 2ης ημέρας του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών

Η 2η ημέρα του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών (Πέμπτη 20 Ιουνίου) είναι αφιερωμένη στις Επιβατικές και Εμπορευματικές / Συνδυασμένες Μεταφορές.

Την ημέρα ανοίγει ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ακολουθούν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Ακολουθεί η «Στρογγυλή Τράπεζα των Συνδυασμένων Μεταφορών». Το πάνελ απαρτίζουν ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell, ο πρόεδρος του ΔΑΑ, Δημήτρης Δημητρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης και ο αντιπρόεδρος της Hellastron Εμμανουήλ Βράιλας.

Η Fraport Greece θα παρουσιάσει την εξέλιξη του επενδυτικού σχεδιασμού της, το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” το πλάνο επέκτασής του, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το όραμά της για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, ο ΟΛΘ την μετατροπή του σε hub των Βαλκανίων και η Hellastron την αναπτυξιακή πορεία των αυτοκινητοδρόμων που βρίσκονται υπό παραχώρηση.

Ακολουθεί η βράβευση για την «Μεταφορική Εταιρεία» της χρονιάς 2018, η οποία είναι η Turkish Airlines, η οποία θα παρουσιάσει την εξέλιξη των μεγεθών της στην ελληνική αγορά. Το βραβείο θα παραλάβει ο Alp Yavuzeser, General Manager της Turkish Airlines στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, διεξάγεται το πάνελ «Σε τροχιά μετεξέλιξης οι εμπορευματικές μεταφορές της Ελλάδας», στο οποίο μετέχει ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος θα αναφερθεί στην ανάπτυξη των βιομηχανικών πάρκων, ο Διευθυντής Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ, Θάνος Φαλάγγας σε σύγχρονες λύσεις τηλεματικής και διαχείρισης στόλου, ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Κακουλάκης στην είσοδο του Οργανισμού στα εμπορευματικά κέντρα, ο αντιπρόεδρος του ομίλου της Goldair, Καλλίνικος Καλλίνικος στο Θριάσιο Ε/Κ και την Rail Cargo Logistics και ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, Αθανάσιος Σχίζας στις επόμενες ενέργειες του αυτοκινητοδρόμου.

Aκολουθεί το πάνελ για την βιώσιμη αστική κινητικότητα, με ομιλητές τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ, Ιωάννη Σκουμπούρη, τον γενικό διευθυντή της BEAT, Βασίλη Ντάνια, τον Smart Mobility Director της Alstom, Fabrice Toulouse, τον Head of Smart Infrastructure της Siemens, Δήμο Σαπίδη και τον διευθυντής ICT της Salfo, Ζαχαρία Τσαμούλο.

Η 2η ημέρα του συνεδρίου κλείνει με τις παρουσιάσεις έργων από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοχάρη, τον πρόεδρο του ΔΑΑ Δημήτρη Δημητρίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Επικαιρότητα

Πεκίνο: Ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι σημαίες Κίνας και ΗΠΑ

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέων τελωνειακών δασμών σε αμερικανικά αγαθά αξίας περίπου 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σηματοδοτεί την τελευταία κλιμάκωση στην παρατεταμένη εμπορική διένεξη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως επιβάλλει πρόσθετους δασμούς 5% ή 10% σε συνολικά 5.078 προϊόντα προερχόμενα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στα οποία περιλαμβάνονται αγροτικά προϊόντα, αργό πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα. Οι δασμοί σε μερικά προϊόντα θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου και σε άλλα στις 15 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού

Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου κ.κ. Γιώργος Διδασκάλου και Νικόλας Γιατρoμανωλάκης συναντήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο, με την πρόεδρο κ. Αθηνά Χατζηπέτρου, και τα μέλη -τακτικά και αναπληρωματικά- του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ).

Στη συνάντηση τέθηκαν οι στόχοι του Οργανισμού σε σχέση με την οργανωτική και επιχειρησιακή του αναβάθμιση, τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα, την κοινωνική του διάσταση και τον επιστημονικό του ρόλο.

Ειδικά, ως προς την κοινωνική του διάσταση, η Υπουργός ανέφερε την ανάγκη μέριμνας για την απρόσκοπτη πρόσβαση ευάλωτων πληθυσμών στον πολιτιστικό πλούτο της χώρας, μέσω δράσεων όπως η ψηφιακή κάρτα Πολιτισμού.

Η κ. Μενδώνη υπογράμμισε τη δυνατότητα του ΤΑΠΑ να αποτελέσει ουσιαστικό μηχανισμό χρηματοδότησης του Πολιτισμού, αλλά και πάροχο εμπειριών προστιθέμενης αξίας για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων.

Διευκρίνισε ότι η άμεση και οργανική σχέση του ΥΠΠΟΑ και του ΤΑΠΑ, η οποία είναι προφανής, δεν πρέπει να οδηγεί σε επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, όπως για παράδειγμα, στον τομέα των απαλλοτριώσεων.

Η πρόεδρος του ΤΑΠΑ ανέφερε ότι ο άμεσος εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση των συστημάτων του οργανισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα, προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες, να θωρακιστούν τα έσοδα, να βελτιωθεί η εμπειρία των επισκεπτών και να αντληθούν χρήσιμα δεδομένα για την καλύτερη ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η κ. Χατζηπέτρου εστίασε στη δυνατότητα ενίσχυσης των εσόδων, τόσο από τα εισιτήρια- μόλις 17 από τα 30 εκατομμύρια τουριστών επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους- όσο και από τα έσοδα των πωλητηρίων που ανέρχονται μόλις σε €0,20 ανά επισκέπτη. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανοίγματος στους δημιουργούς, έργα των οποίων θα φιλοξενούνται στα πωλητήρια. Αυτή η δράση θα γίνει σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη της δημιουργικής βιομηχανίας της χώρας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Γ.Καραγιάννης: Απομακρύνθηκαν 90.000κ.μ καμμένης ξυλείας από το Μάτι

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μάτι οικόπεδο καμμένης ξυλείας

Τον καθαρισμό του οικοπέδου-βόμβα στο Μάτι μέσα από την αντιμετώπιση του, ανέδειξε με ανάρτηση του ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Να θυμίσουμε ότι εχθές παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών απομάκρυνσης και καθαρισμού. Όπως αναφέρει:

«Η αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας στο Μάτι και η αναγέννηση της περιοχής, αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και η εκκαθάριση του οικοπέδου στο οποίο είχαν μαζευτεί εύφλεκτα υλικά αλλά επί ένα χρόνο δεν είχε γίνει τίποτα για την απομάκρυνσή τους, ήταν από τις πρώτες εντολές που έδωσε προσωπικά ο Πρωθυπουργός.

Σήμερα, στην επίσκεψή μας στον χώρο, είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω αναλυτικά για όσα έχουμε κάνει και όσα σχεδιάζουμε μετά την εντολή του, με την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Έχουν ήδη απομακρυνθεί 90.000m3 καμένων δέντρων, κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών που καθιστούσαν το οικόπεδό ωρολογιακή βόμβα για όλη την περιοχή. Και μάλιστα, χωρίς το ελληνικό δημόσιο να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, αφού οι ιδιωτικές εταιρείες προσέφεραν δωρεάν τις εργασίες τους.

Είναι υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν μέσα στο καλοκαίρι για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Και βέβαια, το οικόπεδο μπορεί να καθάρισε αλλά έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα