Connect with us

Κτιριακά Έργα

Οι μεγάλες οικιστικές επενδύσεις της Ten Brinke στα Νότια Προάστια

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νέο κτίριο πολυτελών κατοικιών που κατασκευάζει η Ten Brinke στη Γλυφάδα - Φωτό: Ten Brinke
Πηγή: Ten Brinke

Σημαντικές και ευμεγέθεις είναι οι επενδύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια στα νότια προάστια των Αθηνών η διεθνής εταιρία διαχείρισης ακινήτων Ten Brinke η οποία έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε οικιστικά ακίνητα στην Ελλάδα.

Στα νότια προάστια της Αθήνας η εταιρία Ten Brinke έχει επενδύσει μεταξύ άλλων σε σχεδιασμούς βιλών εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών. Στόχος της εταιρίας είναι οι βίλες να σχεδιάζονται ανάλογα τις απαιτήσεις και εξειδικευμένες ανάγκες των ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Κάποιες από τις περιοχές στις οποίες η εταιρία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν και δεν έχει περιοριστεί μόνον εκεί, είναι οι περιοχές της Βάρης, της Βούλας της Βουλιαγμένης και της Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα για την περιοχή γύρω από το Ελληνικό η εταιρία ακολουθεί την τάση των εταιριών real estate που επιθυμούν να επενδύσουν και να τοποθετηθούν πλησίον της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού η οποία προχωράει με αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

Ο συνδυασμός της θάλασσας που πάντα αποτελούσε πόλο έλξης για υποψήφιους αγοραστές κατοικιών ή ακόμα και εξοχικής κατοικίας με τις αναπλάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρα και την τεράστια επένδυση στο Ελληνικό έχει προσελκύσει εταιρίες real estate από ολόκληρο τον κόσμο.

Οι επενδύσεις

Ήδη το 2020 εγκαινιάστηκε το κτίριο κατοικιών στην οδό Πόντου 59 από την Ten Brinke το οποίο αποτελείται από 5 ορόφους και 15 πολυτελείς κατοικίες σε έκταση οικοπέδου 924 τ.μ, Τα διαμερίσματα στο 5ώροφο κτίριο θα αποτελούνται από διαμερίσματα από 80 μέχρι και 116 τετραγωνικών μέτρων.

Επίσης σε οικόπεδο 2,1 στρεμμάτων απέναντι από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού το οποίο εξαγοράστηκε από την εταιρία, έχει ήδη ξεκινήσει κατασκευή καινούργιων κατοικιών.

Άλλο ένα επενδυτικό πλάνο σε οικιστικά κτίρια αναπτύσσεται στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στην περιοχή του Ελληνικού.

Ένα από τα πολλά και σημαντικά μεγάλα projects που θα παραδώσει η εταιρία, τα οποία θα είναι τουλάχιστον 79, μέσα στο 2022 είναι και ένα συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή του Golf Γλυφάδας σε οικόπεδο 2.000  τ.μ το οποίο θα είναι ένα ενεργειακά “έξυπνο κτίριο” με φωτοβολταϊκά για παραγωγή ρεύματος.

Οι 6 μεζονέτες θα διαθέτουν πισίνα στον κοινόχρηστο χώρο του κήπου καθώς και ιδιωτική πισίνα στον εξώστη αλλά και αποθήκες, υπόγειο γκαράζ και ένα κοινόχρηστο γυμναστήριο.

Η παράδοση του συγκροτήματος αναμένεται εντός του 2022, εκτός απροόπτου μιας και η πανδημία της νόσου του κορονοιού έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις αγορές κατασκευαστικών υλικών και στις μεταφορές.

Τα κολλήματα της πανδημίας

Η πανδημία του κορονοιού έφερε σε ένα μεγάλο βαθμό καθυστερήσεις στην παραγωγική διαδικασία πολλών χωρών και κατ’ επέκταση στις προμήθειες, στην μεταφορά και τελικά στην κατασκευαστική δραστηριότητα πολλών κατασκευαστικών εταιριών και προβλήματα κίνησης στον ευρύτερο τομέα του real estate.

Ωστόσο εκπρόσωποι της εταιρίας Ten Brinke αναφέρουν σε δημοσιεύματα ότι η κρίση δεν σταμάτησε ακριβώς τις διαδικασίες της εταιρίες και ότι οι ανατιμήσεις των υλικών κατασκευής, οι οποίες πολλές φορές φτάνουν και το 15%, αντιμετωπίζονται με στρατηγικές συνεργασίες της εταιρίας με προμηθευτές.

Με αυτόν τον τρόπο αλλά και με την εξεύρεση άλλων εναλλακτικών η εταιρία κατόρθωσε και συνεχίζει να κατιορθώνει να απορροφά τις ανατιμήσεις στην αγορά και να συνεχίζει την οικοδομική της δραστηριότητα παρά τις δυσκολίες της εποχής.

Η εταιρία 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ολλανδική εταιρία και κατασκευαστικός κολοσσός Ten Brinke διαθέτει μεγάλο αριθμό υποκαταστημάτων σε διάφορες χώρες όπως είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία και σαφώς η Ελλάδα στην οποία έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.

Ο ετήσιος κύκλος της εταιρίας βρίσκεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1 δις. ευρώ καθώς δραστηριοποιείται σε αρκετούς τομείς, μερικοί από τους οποίους είναι η διαχείριση ακινήτων, η πώληση και η ενοικίαση τους.

Επίσης ασχολείται και με την έρευνα αγοράς και την εξεύρεση οικοπέδων στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Advertisement
SINTECNO

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα