Connect with us

Φυσικό Αέριο-LPG

Οι κρίσιμες υποδομές φυσικού αερίου που αναπτύσσει ο ΔΕΣΦΑ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Έπειτα από μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης, συνδυασμένης με την απουσία εκμετάλλευσης των στρατηγικών της πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων (φαινόμενο που έχει τις ρίζες του πολύ πριν την οικονομική ύφεση), η Ελλάδα έχει εισέλθει πλέον σε μία τροχιά που υπόσχεται την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού της ρόλου.

Με την ανάπτυξη κρίσιμων ενεργειακών υποδομών, η χώρα μπορεί να ατενίζει την δεκαετία που βρίσκεται προ των πυλών με πολλή μεγαλύτερη αισιοδοξία, καθότι, με σωστούς χειρισμούς, θα μπορέσει να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της και να καλλιεργήσει το έδαφος για την μετατροπή της σε έναν πραγματικό ενεργειακό κόμβο, από μια χώρα της ευρωπαϊκής περιφέρειας με μάλλον περιορισμένο αντίκτυπο στη «σκακιέρα» της Μεσογείου.

Στο μέτωπο του φυσικού αερίου, που αναδεικνύεται σε μείζονος σημασίας τόσο για το ενεργειακό σύστημα της χώρας όσο και για την ενεργειακή ασφάλεια της ηπείρου συνολικά, σημαντικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη τα οποία με τη λειτουργία τους, θα αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού, διευκολύνοντας τον μετασχηματισμό και τη διεύρυνση της ενεργειακής αγοράς.

Σε αυτό το επίπεδο, πολύ σημαντική θεωρείται η συνεισφορά του ΔΕΣΦΑ που μετά την ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου της 3ης δεξαμενής στη Ρεβυθούσα στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, αναπτύσσει παράλληλα μια σειρά έργων που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την εθνική ραχοκοκαλιά των υποδομών φυσικού αερίου, συνολικού μήκους 1.465 χλμ., προικίζοντάς την με νέες δυνατότητες και συνδέοντάς την με τους νέους ενεργειακούς διαδρόμους που διανοίγονται όπως ο TAP, ο IGB και άλλα μελλοντικά mega-projects στο φυσικό αέριο.

Ας δούμε μερικά από τα πιο σημαντικά καθώς και το χρονοδιάγραμμα ένταξής τους ενεργειακό δυναμικό της χώρας:

Small Scale LNG (Ρεβυθούσα)

Η κατασκευή της νέας προβλήτας Small Scale LNG στον Τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας αποτελεί απαραίτητο βήμα προς την κατεύθυνση υιοθέτησης του υγροποιημένου φυσικού αερίου ως καυσίμου ναυτιλίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθιστώντας την Ελλάδα κομβικό σημείο ανεφοδιασμού και διανομής υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ-LNG) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η νέα προβλήτα που προβλέπεται να κατασκευαστεί στο βόρειο ανατολικό τμήμα της Ρεβυθούσας θα εξυπηρετήσει την φόρτωση πλοίων μεταφοράς LNG μικρού μεγέθους, χωρητικότητας 1.000m3 ως 20.000 m3.

Τα μικρότερα από αυτά θα ανεφοδιάζουν πλοία, είτε της ακτοπλοΐας είτε της ποντοπόρου ναυτιλίας στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ τα μεγαλύτερα θα τροφοδοτούν δορυφορικούς σταθμούς αποθήκευσης και διανομής LNG σε άλλα λιμάνια της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Ο βασικός σχεδιασμός του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 1ο εξάμηνο του 2019, ωστόσο, η ΡΑΕ δεν έχει ακόμα εγκρίνει την ένταξή του στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης ΕΣΦΑ.

Αγωγός Νέα Μεσημβρία–Εύζωνοι και Mετρητικός/Ρυθμιστικός Σταθμός

Το έργο αποσκοπεί στη διασύνδεση των συστημάτων φυσικού αερίου Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Με το έργο αυτό θα καταστεί δυνατή η διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία σήμερα προμηθεύεται αποκλειστικά με ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Βουλγαρίας, ενώ θα βελτιωθεί και ο βαθμός χρησιμοποίησης των υποδομών του ΕΣΦΑ, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των τελών χρήσης του Συστήματος μακροπρόθεσμα.

Για το έργο αυτό έχει υπογραφεί ήδη συμφωνία μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και του Διαχειριστή της γείτονος χώρα, ενώ το έργο υποστηρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται, ότι η ΡΑΕ έχει δώσει άδεια υλοποίησης και σε άλλη εταιρεία ρωσικών συμφερόντων, ενώ για τον ΔΕΣΦΑ έχει θέσει ως προϋπόθεση την υλοποίηση market test, προκειμένου να εγκριθεί η ένταξή του στο ΕΣΦΑ.

Σταθμός συμπίεσης στην Αμπελιά-Αναβάθμιση σταθμού συμπίεσης Ν. Μεσημβρίας

Δεδομένης της αναμενόμενης αύξησης των μεταφερόμενων ποσοτήτων φυσικού αερίου από το βορρά προς νότο με την έναρξη λειτουργίας του αγωγού TAP, τα έργα που αφορούν στην κατασκευή σταθμού συμπίεσης στην Αμπελιά, αλλά και την αναβάθμιση του σταθμού συμπίεσης στη Νέα Μεσημβρία κρίνονται απαραίτητα βάσει των μελετών υδραυλικής προσομοίωσης του ΕΣΦΑ που έχει εκπονήσει ο ΔΕΣΦΑ.

Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η υδραυλική επάρκεια του δικτύου σε όλα τα σενάρια επιλογής σημείου εισόδου από τους Χρήστες για τις ποσότητές τους.

Οι σταθμοί θα σχεδιαστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα συμπίεσης και σε αντίστροφη ροή, προκειμένου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η δυνατότητα μεταφοράς αερίου από τη Ρεβυθούσα προς τις Βαλκανικές χώρες.

Για τα έργα αυτά εκκρεμεί η έγκριση επιχορήγησής τους από το ΕΣΠΑ, από τον Δεκέμβριο του 2017 για τον συμπιεστή στην Αμπελιά και από τον Ιανουάριο του 2018 για την αναβάθμιση του συμπιεστή στη Νέα Μεσημβρία, αντίστοιχα.

Σταθμός Συμπίεσης στους Κήπους

Το έργο για την κατασκευή σταθμού συμπίεσης στους Κήπους έχει ως στόχο την αύξηση της Μεταφορικής Ικανότητας του ΕΣΜΦΑ, προκειμένου να γίνει εφικτή τόσο η δυνατότητα τροφοδοσίας της ελληνικής αγοράς με μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όσο και η δυνατότητα διαμετακόμισης μεγαλύτερων ποσοτήτων φυσικού αερίου προς την ευρωπαϊκή αγορά μέσω του ΕΣΜΦΑ, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα επενδυτικά σχέδια που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή (IGB, IGI, κ.λπ.).

Το έργο είναι ενταγμένο στον κατάλογο με τα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος που είχε καταρτίσει η επιτροπή τον Νοέμβριο 2017.

Η υλοποίηση και ο χρόνος ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου έργου εξαρτώνται από την προοπτική εισαγωγών φυσικού αερίου μέσω του Σημείου Εισόδου «Κήποι» ή τις προοπτικές αντίστροφης ροής στο ΕΣΜΦΑ.

Η τελική επενδυτική απόφαση θα ληφθεί, εφόσον υπάρξουν ισχυρές ενδείξεις για την αναγκαιότητά του.

 

Φίλιππος Παναγόπουλος-ypodomes.com

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Φυσικό Αέριο-LPG

ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ πήραν το έργο διασύνδεσης του Αγωγού TAP με το δίκτυο στη Νέα Μεσημβρία

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανάδοχο την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση για τη σύνδεση του Αγωγού ΤΑΡ με τη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης. Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι «Λεπτομερής σχεδιασμός, προμήθεια και κατασκευή, για τη διασύνδεση τού αγωγού TAP με τον Ε.Σ.Μ.Φ.Α., στη Νέα Μεσημβρία – Θεσσαλονίκη». Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο ΔΕΣΦΑ.

Το κόστος του έργου κατόπιν της προσφοράς είναι 9,88εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 7,97εκατ.ευρώ). Στο έργο θα πρέπει να συνυπολογιστεί και προαίρεση μέγιστου ύψους 3,98εκατ.ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Η δημοπράτηση του έργου και η αποσφράγιση των προσφορών είχαν πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2018.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου (αριθμ.σύμβ.1275/19). Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 15 μήνες και αυτό σημαίνει ότι το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2020.

ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΡΓΟ

Με την ολοκλήρωση του έργου, ο TAP θα συνδέεται με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου στη Νέα Μεσημβρία, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ένα σημείο σύνδεσης στην Κεντρική Μακεδονία και δύο σημεία στη Δυτική Μακεδονία, προκειμένου μελλοντικά να ενωθούν με αυτόν δίκτυα αγωγών για τη διανομή φυσικού αερίου στις συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Να σημειώσουμε πως το βασικό έργο της κατασκευής του Αγωγού ΤΑΡ αποτελεί στρατηγικής σημασίας έργο, τόσο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτιμάται πως θα ξεκινά να μεταφέρει τις πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου από κοιτάσματα της Κασπίας το 2020.

Η σπουδαιότητα του έργου φαίνεται και από το γεγονός πως ο ΤΑP στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο ως «Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI)», ενώ η Ενεργειακή Κοινότητα της Ε.Ε. τον έχει επίσης χαρακτηρίσει και ως «έργο ενδιαφέροντος για την Ενεργειακή Κοινότητα».

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Ηλεκτρική ενέργεια

Χατζηδάκης: Προτεραιότητα η ΔΕΗ και η επιτάχυνση των ενεργειακών υποδομών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Τα θέματα της ΔΕΗ, η επιτάχυνση των έργων ενεργειακών υποδομών και η αντιμετώπιση των ανοιχτών εκκρεμοτήτων με την Κομισιόν είναι οι άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά την ΔΕΗ, περισσότερες ανακοινώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Για τις ενεργειακές υποδομές, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου συζητείται από την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο, το 2009. Εξέφρασε πάντως την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε, όπως είπε, τις δοξασίες «και έχει προσχωρήσει στις δικές μας απόψεις ως προς το ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος στον τομέα της ενέργειας. Έτσι υπάρχει μια βάση για τις επιχειρήσεις και τους διεθνείς παράγοντες». Έχει σημασία να πάμε γρήγορα, υπάρχουν πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την υλοποίηση των έργων, ανέφερε.

Αναφορά στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις νησιών και ιδίως της Κρήτης

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χατζηδάκης και στις διασυνδέσεις των νησιών και κυρίως της Κρήτης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει τόσο την μικρή (μέσω Πελοποννήσου) όσο και τη μεγάλη (μέσω Αττικής) διασύνδεση. «Προφανώς θα θέλαμε σύνδεση με την Κύπρο, αλλά η ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης είναι επείγον θέμα. Υπάρχει τρόπος να προχωρήσουν όλα μαζί», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφορικά με τις εκκρεμότητες στις σχέσεις με την ΕΕ ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι ένας από τους λόγους που ορίστηκε υφυπουργός ο κ. Γεράσιμος Θωμάς ήταν αυτός. «Θα προσαρμοστούμε στο ενωσιακό πλαίσιο και θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα με βάση το εθνικό συμφέρον», είπε.

Ανήγγειλε εξάλλου ότι την ερχόμενη εβδομάδα (24-25 Ιουλίου) θα μεταβεί στο Κάιρο για την υπουργική συνάντηση για την ενεργειακή συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Αμερικανός υπουργός.

Αναφερόμενος στην εν λόγω συνάντηση, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης τόνισε ότι στόχος είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας και η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ενέργειας. Αναφερόμενος στις τουρκικές κινήσεις στην περιοχή σημείωσε ότι το επιθυμητό θα ήταν να γίνει η Τουρκία μέρος της λύσης, ωστόσο στόχος της είναι η δημιουργία αναταραχής ώστε na εμποδίσει τις εταιρείες να εργαστούν.

Ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης πρότεινε να προχωρήσει άμεσα η κύρωση από την Βουλή των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη. Οι προτεραιότητες της ενεργειακής στρατηγικής, όπως ανέφερε είναι οι έρευνες υδρογονανθράκων, η ολοκλήρωση έργων υποδομής, η περιφερειακή και διεθνής συνεργασία, το κοινό ενεργειακό δόγμα Ελλάδας – Κύπρου και η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Φυσικό Αέριο-LPG

Mytilineos: Ξεκινά η κατασκευή νέου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βοιωτία

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) στην Ευρώπη, ετοιμάζεται να μπει σε φάση κατασκευής. Η MYTILINEOS ολοκληρώνοντας όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτικές διαδικασίες και με τη συνδρομή και εμπειρία του Τομέα Έργων EPC – METKA, ξεκινά το φθινόπωρο τις κατασκευαστικές εργασίες.

Ο νέος σταθμός CCGT θα είναι ισχύος 826MW και θα κατασκευαστεί στο Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας. Ο Τομέας Έργων EPC – METKA, έχει άλλωστε αναλάβει με μεγάλη επιτυχία δεκάδες σταθμούς συνδυασμένου κύκλου παγκοσμίως, κάτι που αποτελεί εγγύηση τόσο για την ποιότητα, όσο και για την ταχύτητα κατασκευής.

Ο σταθμός, ο οποίος θα έχει ως βασικό προμηθευτή την GE, θα έχει αεριοστρόβιλο τεχνολογίας class H, με θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 63%, γεγονός που θα τον καθιστά τον πιο αποδοτικό στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή.

Το προβλεπόμενο κόστος επένδυσης είναι της τάξεως των 300 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες – κατά πάγια πρακτική της MYTILINEOS – θα καλυφθούν κυρίως από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού (commissioning) τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2021.

Έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της και αυτόν τον σταθμό, η ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας που θα διαθέτει η MYTILINEOS θα ξεπερνά τα 2000MW (πλέον του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ), συμβάλλοντας σημαντικά με αυτόν τον τρόπο στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και με προϋποθέσεις εξαγωγών σε γειτονικές χώρες στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου (target model).

Ταυτόχρονα, η MYTILINEOS συμβάλλει αποτελεσματικά στην παραγωγή «καθαρής» ενέργειας, καθώς με τη χρήση του φυσικού αερίου ελαχιστοποιούνται οι εκπομπές ρύπων και οι επιπτώσεις τους. Το φυσικό αέριο κατά την καύση του εκπέμπει λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου από τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, ενώ ένας σταθμός CCGT υπολογίζεται ότι εκπέμπει κάτω από το ένα τέταρτο των εκπομπών μιας θερμικής λιγνιτικής μονάδας.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα