Connect with us

Editorial

Οι εντυπωσιακοί αριθμοί και η ακτινογραφία του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών

Δημοσιεύθηκε

στις

Θα μπορούσα να σας γράφω ώρες για το 3ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών που διεξήχθη στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (ή Μέγαρο Μουσικής όπως το γνωρίζουμε). Θα προτιμήσω όμως να σας δώσω κάποια στοιχεία για αυτή τη διοργάνωση. Το διήμερο αυτό συνέδριο, ξεκίνησε να προετοιμάζεται ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, με συνοδοιπόρο σε αυτό το εγχείρημα τον Φώτη Φωτεινό.

Συμφωνήσαμε στη βασική ιδέα, που ήταν να δούμε το αύριο των 2 κλάδων και να παρουσιαστούν έξυπνες τεχνολογίες. Αυτό που επιδιώξαμε με το Φώτη ήταν να κάνουμε μία μεγάλη διοργάνωση σε ένα εμβληματικό χώρο και η επιλογή του Μεγάρου ήταν για εμάς η φυσική κατάληξη. Μία μεγάλη αναβάθμιση στα πάντα, στη διαχείριση των συνέδρων, των ομιλητών, του χώρου, με λεπτομέρεια που κούραζε πολλές φορές.

Συνολικά 7 μήνες προετοιμασίας, ατελείωτες μέρες, ώρες, τηλεφωνήματα, ραντεβού, συζητήσεις, meetings κατέληξαν σε αυτό που κάποιοι τυχεροί από εσάς, είδατε.

Έχουμε πάνω από 1.500 εγγραφές, ηλεκτρονικές και on site, με τους συνέδρους να κατακλύζουν και τις 2 ημέρες το Μέγαρο. 45 κορυφαίοι ομιλητές, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την Αυστρία, την Γαλλία, την Αγγλία και την Ιταλία, μας μίλησαν, δημιουργώντας πλήθος ειδήσεων τα οποία πέρασαν σαν κύμα στα ελληνικά media. Η δημοσιογραφική μας ομάδα εργάστηκε εντατικά για να μπορέσει να βγει αυτός ο όγκος πληροφοριών, γρήγορα και να μοιραστεί στους συναδέλφους που επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Φέτος δώσαμε “προδιαγραφές” για τις ομιλίες σε όλους τους διακεκριμένους μας ομιλητές και αυτό βοήθησε στο να μην ξεχειλώσει επικίνδυνα ο χρόνος και το πετύχαμε. Παρά του ότι ξεκινήσαμε με καθυστέρηση 40 λεπτών και τις 2 ημέρες τελικά δεν ξεφύγαμε πάνω από 50 λεπτά από το πρόγραμμα που συνολικά διήρκεσε όσο το είχαμε προγραμματίσει δηλαδή 7 ώρες και 30 λεπτά. Συνεργαστήκαμε μαζί τους για να δοθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και εκ του αποτελέσματος, όντως δόθηκε.

Θα ήθελα να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στο φετινό, επίσημο βίντεο του συνεδρίου μας. Αυτό που είδατε κάποιοι από εσας στο 3ο Συνέδριο στο Μέγαρο και που μπορείτε να δείτε, από τις σελίδες και το Youtube στο ypodomes και το metaforespress, έγινε σε χρόνο ρεκόρ, χάρη στην τρομερή συνεργασία με την φωτογράφο των έργων Άρτεμις Σκούλικα και τον εξαιρετικό Δημήτρη Δρίμα. Ετοιμάστηκε σε μόλις 3 εβδομάδες έχοντας κάνει αλεπάλληλες λήψεις με εμένα και τον Φώτη σε πάνω από 10 διαφορετικά σημεία, πολύ δύσκολα προσβάσιμα και που έπρεπε να έχει προηγηθεί συνεννόηση με δεκάδες διαφορετικούς ανθρώπους.

Advertisement

Θα αναφερθώ και στο ίδιο το Συνέδριο και το τι συνέβη. Από την αρχή φαινόταν ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και όντως, η ηλεκτρισμένη πρώτη συνεδρία το απέδειξε. Η ζύμωση που έγινε σε αυτό το πάνελ, ανέδειξε το πόσο δρόμο έχουμε ακόμα μπροστά μας στο να βρεθεί ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ Πολιτείας και αγοράς. Και επιτρέψτε μου ένα μικρό σχόλιο. Δεν υπάρχουν εκείνοι και εμείς. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, το συμφέρον είναι κοινό και πάνω από όλα είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της.

Σημαντική στιγμή για το συνέδριο μας αποτέλεσε η βράβευση της Μονάδας Απορριμμάτων Ηπείρου ως έργο της χρονιάς 2018, που προσωπικά για εμένα ήταν ένα αποτέλεσμα έκπληξη. Μπράβο στους συντελεστές.

Σημαντική ήταν και η στιγμή της βράβευσης της Turkish Airlines ως ο κορυφαίος μεταφορικός φορέας για το 2018, με το κολακευτικό σχόλιο από τον κ.Πιτσιόρλα.

Εξαιρετική η συνεδρία για την σύγχρονη χρηματοδότηση έργων, έδωσε μία νέα προοπτική στο πόσα διαφορετικά εργαλεία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να υλοποιήσουμε έργα.

Πολύ ενδιαφέρουσα και η συνεδρία των Smart Cities και Smart Technologies, τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη μέρα. Εντυπωσιακές ομιλίες για το έξυπνο μέλλον που μας περιμένει, ο ψηφιακός κόσμος κατακτά τις υποδομές και τις μεταφορές.

Η δεύτερη ημέρα επίσης ξεκίνησε εντυπωσιακά. Οι μεταφορές στο προσκήνιο με κορυφαίους ομιλητές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και φάνηκε πόσο ελπιδοφόρος θα είναι αυτός ο κλάδος για την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Σιδηρόδρομοι, αερομεταφορές, θαλάσσιες και οδικές μεταφορές αλλά και logistics πλημμύρισαν την αίθουσα banquet του Μεγάρου.

Πολύ σημαντικές και οι παρουσιάσεις έργων την 1η και τη 2η ημέρα, έδωσαν τροφή για συζητήσεις.

Advertisement

Συμπεράσματα: ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά. Εμείς, προσπαθήσαμε η διοργάνωση να είναι πολύ υψηλού επιπέδου και νομίζω ότι το καταφέραμε. Το Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών θα τολμήσω να πω ότι είναι θεσμός πλέον. Για αυτό όμως φρόντισαν οι 47 χορηγοί μας Μεγάλοι, Χρυσοί, Αργυροί, Χάλκινοι και Εκθέτες που πίστεψαν και στήριξαν αυτό που τους παρουσιάσαμε. Με την δική τους συμβολή έγινε πραγματικότητα αυτή η αξέχαστη εμπειρία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα γραφεία τύπου και δημοσίων σχέσεων των χορηγών μας, βασικοί συνεργάτες μας στην προσπάθεια αυτή. Επίσης, χωρίς τους δημοσιογράφους τίποτα από αυτά που έγιναν δεν θα είχαν μεταφερθεί σε εσάς. Ευχαριστούμε για τις ώρες που σπαταλήσατε για να καλύψετε την εκδήλωση. Φυσικά ευχαριστούμε όσους εργάστηκαν εκ των έσω για την επιτυχία του συνεδρίου: την εταιρεία υποστήριξης που ότι απαίτηση είχαμε έτρεχαν να την ικανοποιήσουν, τις μεταφράστριες μας, την φοβερή και τρομερή δημοσιογραφική μας ομάδα, την φωτογράφο μας και όλη την ομάδα της, τους συνεργάτες από το Μέγαρο και όποιον άλλον ασχολήθηκε με τη διοργάνωση αυτή.

Όμως περισσότερο θα ήθελα να ευχαριστήσω, όσους ήρθαν, στο κέντρο της Αθήνας και είδαν από κοντά το 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών. Εσείς είστε η καρδιά του Συνεδρίου, σε εσας οφείλεται η επιτυχία αυτή. Ραντεβού του χρόνου.

Καλή Εβδομάδα σε όλους
24.6.2019

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Advertisement
Advertisement
 SINTECNO
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

Advertisement

δημοφιλη θεματα