Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών 4-10 Φεβρουαρίου 2019

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς την μεγάλη είδηση κύλησε η εβδομάδα που πέρασε. Από την ειδησεογραφία αυτό που φάνηκε να κερδίζει έδαφος ήταν η πρώτη δοκιμή του Τραμ στην επέκταση για Πειραιά. Σε αυτή την εκλογική χρονιά προς το παρόν δεν φαίνεται να έχουμε υψηλούς τόνους σε υποδομές και μεταφορές. Ας δούμε πιο αναλυτικά:

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Το Τραμ και πάλι στους δρόμους του Πειραιά, έγινε η πρώτη δοκιμαστική διέλευση. Τα ξημερώτα της 7ης Φεβρουαρίου ήταν ιστορικά με τον πρώτο συρμό Τραμ να διέρχεται του νέου τροχιόδρομου στους δρόμους του Πειραιά μετά από 42 χρόνια. Τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 μήνες και το καλοκαίρι να δοθεί σε εμπορική λειτουργία η επέκταση από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά.

Προκηρύσσεται ως έργο παραχώρησης το mega-Εμπορευματικό Κέντρο “Θριάσιο ΙΙ”. Το Υπουργείο Υποδομών είναι ο Φορέας Υλοποίησης και στόχος είναι να έχουμε ανάδοχο μέσα στο 2019. Πρόκειται για την λειτουργία του μεγαλύτερου Εμπορευματικού Κέντρου στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη.

Νέα παράταση για τις 28 Φλεβάρη στην κατάθεση προσφορών για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Είναι η τρίτη κατά σειρά και γίνεται προκειμένου να ετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα 3 σχήματα που διεκδικούν το μεγαλύτερο δημόσιο έργο όλων των εποχών.

Νέα παράταση, στις 6 Μαρτίου η αποσφράγιση των προσφορών για τα ηλεκτρονικά διόδια. Εδώ συμμετέχουν 5 σχήματα που διεκδικούν το μεγάλο συμβόλαιο των 400εκατ.ευρώ που θα καταργήσει τα παραδοσιακά διόδια.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Η Ελλ.Υδροκατασκευή μειοδότησε στο μεγάλο οδικό έργο βελτίωσης του άξονα Δροσιά-Διόνυσος-Νέα Μάκρη και στο έργο διευθέτησης του Ρέματος Ερασίνου. Νέα ενεργειακή επένδυση 300 εκατ. ευρώ στην Κομοτηνή από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Τέσσερις οι προσφορές στον διαγωνισμό για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου. Ξεκινούν οι μελέτες για τη διέλευση του τρένου στη πόλη και το λιμάνι της Πάτρας. J&P ΑΒΑΞ: Κάνει Γενική Συνέλευση στις 25 το μήνα και αλλάζει όνομα. Άγονος τελικά ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Σε δημοπράτηση ο καθαρισμός ρεμάτων της Αχαΐας με 5,2εκατ.ευρώ. Υπεγράφη το έργο για Βιολογικό Καθαρισμό και αγωγούς στη Σαμοθράκη. Ηγουμενίτσα: Στο «Φιλόδημο» έργα βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης. Η ΛΑΜΔΑ χρηματοοικονομικός σύμβουλος στον διπλό διαγωνισμό του Αυτοκινητόδρομου ΒΟΑΚ. Σε δημοπράτηση με 17,7εκατ.ευρώ η υπογειοποίηση της Π.Κωνσταντίνου στο γήπεδο της ΑΕΚ. Στη Βουλή προς κύρωση η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελ.Βενιζέλος. Σιδηρόδρομος: Κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο νέο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στη γραμμή αρκετές ώρες.

Άλλαξε σύσσωμο το Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Παντελής Νικολάου. Δυτική Μακεδονία: Εκσυγχρονίζεται με έργα 2,2 εκατ. ευρώ το αρδευτικό Καρπερού – Δήμητρας. ΚΤΥΠ: Υπογραφή συμβάσεων για ανέγερση τριών νέων σχολείων σε Αθήνα, Κηφισιά και Μενίδι. ΥΠΑ-Fraport: Αύξηση 23,6% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τον Δεκέμβριο του 2018. Τον Μάιο σε κανονική λειτουργία η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στις Σέρρες. Τεχνικός Σύμβουλος ανέλαβε την ωρίμανση του έργου ΣΔΙΤ δημιουργίας Μαρίνας στη Νέα Μάκρη. Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τμηματικές παραχωρήσεις στα Περιφερειακά Λιμάνια. Το Υποδομών προκήρυξε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την Ανάπλαση της Αθήνας.

Advertisement

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζημιές για τη Ryanair το Γ’ τρίμηνο 2018 – Άνοδος στην επιβατική κίνηση Ιανουαρίου 2019. Πτώχευση κήρυξε η γερμανική αεροπορική low-cost Germania. Τέλος στο σχέδιο συγχώνευσης Siemens-Alstom στις μεταφορές, κόκκινο από την Κομισιόν. Η ΕΤΕπ στηρίζει έργα υποδομών στη Σερβία. Αιολικό πάρκο 572 MW από τη Fintel Energij στη Σερβία.

ypodomes.com

Advertisement
Advertisement


Ετικέτες

δημοφιλη θεματα