Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών 30 Ιουλίου- 12 Αυγούστου 2018

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατακαλόκαιρο και η ειδησεογραφία συνεχίζει να είναι σημαντική. Όπως βλέπουμε οι κινήσεις στην κατασκευαστική σκακιέρα συνεχίζονται και όπως όλα δείχνουν η νέα σεζόν που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι συνέβη τις δύο τελευταίες εβδομάδες:

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 15χλμ της Αμβρακίας Οδού από το Άκτιο μέχρι το ύψος της Παλαίρου. Θα είναι η πρώτη παράδοση μετά από 8,5χρόνια έργων. Ταυτόχρονα περιμένουμε και την εκκίνηση και της εργολαβίας-σκούπας για τα υπόλοιπα χιλιόμετρα του δρόμου.

Με διπλή ανατροπή στο διαγωνισμό ηλεκτροκίνησης στο Κιάτο-Ροδοδάφνη η ΑΚΤΩΡ επανήλθε ως μειοδότρια του έργου. Τα έργα είναι απαραίτητα για να έχουμε το ηλεκτροκίνητο τρένο στην Αχαϊα μέχρι το 2021.

Ολοκλήρωσε το έργο του ο Μετροπόντικας στο Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς διανοίχθηκαν και τα τελευταία μέτρα στη Γραμμή Καλαμαριάς ενώνοντας την με τη βασική γραμμή στο σταθμό 25ης Μαρτίου.

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Καλώδια – Fulgor για τη Β’ Φάση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κυκλάδων. Η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται για το τέλος του 2020.

Σε δημοπράτηση ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά με 169εκατ.ευρώ. Το έργο θα αποτελέσει το μήλον της έριδος για όλες τις μεγάλες κατασκευαστικές και θα επιτρέπει σε πολύ μεγάλα κρουαζιερόπλοια να προσεγγίζουν τον Πειραιά. Η ολοκλήρωση των έργων εκτιμάται για το 2022.

 

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Συνεργασία Αρχικόν-Μυτιληναίου για τα έργα στο Θριάσιο Εμπορευματικό Πεδίο. Εγκρίθηκε η Περιβαλλοντική Μελέτη Διευθέτησης του Ρέματος Ραφήνας. Πλήρως ηλεκτρονικό γίνεται το σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών. Αλλάζει και γίνεται “έξυπνος” ο οδοφωτισμός στις μεγάλες Λεωφόρους της Αθήνας. Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»: 200 εκατ. ευρώ στους Δήμους για έργα αγροτικής οδοποιίας και 25 νέα έργα ύδρευσης με 121 εκατ. ευρώ. Άρτα: Υπεγράφη το μεγάλο έργο λυμάτων στο Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Σε δημοπράτηση με 8,7εκατ.ευρώ η υδροδότηση της Κινέτας, με 18,6εκατ.ευρώ έργο αποχέτευσης στην Πάτρα και το δίκτυο ακαθάρτων Νίκαιας. Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή-ανακαίνιση του Grand Hyatt στη Λ.Συγγρού από την ΑΚΤΩΡ. Ξεκινά η μελέτη αναβάθμισης της διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής ΣΚΑ-Οινόη. Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: Αύξηση 11,3% στην επιβατική κίνηση τον Ιούλιο. Κρήτη: Υπεγράφη με 6,7 εκ. ευρώ το έργο κατασκευής βιολογικού στη Γεωργιούπολη. Ξεκινούν οι τελικές μελέτες για τη νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Καβάλα-Τοξότες Ξάνθης.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο G.Battisti είναι ο νέος CEO της FS μετά το ξήλωμα όλου του ΔΣ από την Ιταλική Κυβέρνηση. Siemens: Επιτυχημένο το γ’ τρίμηνο με ισχυρή αύξηση 16% στις παραγγελίες.

ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα